CURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag heeft gisteravond officieel afscheid genomen.Tijdens zijn speech heeft hij iedereen bedankt voor de afgelopen tien jaar, die hij als gouverneur van Curaçao heeft gediend.

 
“Ik heb mooie herinneringen van gesprekken en vruchtbare ontmoetingen met jullie. Bedankt voor alle steun.” Goedgedrag heeft ook zijn medewerkers bedankt tijdens zijn speech. Hij noemde hen een ‘fantastisch team’. Ook heeft hij goede herinneringen aan de verschillende regeringen en ministers waar hij mee heeft gewerkt. Hierover zegt Goedgedrag dat de samenwerking altijd vriendschappelijk was en gepaard ging met veel humor.

De volledige afscheidsspeech van Gouverneur Goedgedrag is hieronder te lezen (Papiamentstalig)

7 reacties op “Goedgedrag: ‘bedankt voor alle steun’”

 1. @Bertha,
  Als toen kritiek werd geleverd, hoeft dit niet weer hier herhaald te worden bij het afscheid van de gouverneur. Hij heeft zijn ontslag ingediend en kan hij nu niets meer aan doen. Dat is dus natrappen. Trouwens, de gouverneur kan en mag, hoe moeilijk het ook is, geen partij kiezen. Ook de (demissionaire) mafiosi regering viel hem steeds aan en werd hij zelfs ook bedreigd, maar toch werden die uiteindelijk naar huis gestuurd. Had hij meer kunnen doen? Het had best gekund, maar het volk is te verdeeld.

  Kijk maar naar Nederland. Iederen ziet en voelt dat de koningin niet geliefd is bij de PVV en dat is wederzijds. Toch zal de koningin dat nooit toe- of aangeven. De PVV heeft een te grote aanhang en nu zelfs de grootste partij is, omdat Wilders een oportunist is. Nu zit hij te schreeuwen dat het zinloos geweld een Marokkaans probleem is. Ik vind het dus makkelijk praten…..

 2. Mino, de kritiek van Erik en Sander is geen natrappen, want dezelfde kritiek is vele malen geuit tijdens het gouverneurschap van Goedgedrag.

  Het is dan ook tekenend dat Goedgedrag in zijn afscheidsrede zegt dat hij met alle politici heel goed heeft samengewerkt. En dat is logisch, want Goedgedrag is poeslief geweest voor alle politici en heeft hen slaafs gevolgd.

  Een gouverneur met een beetje karakter had nooit toegestaan dat een crimineel rariteitenkabinet als dat van Schotte werd benoemd.

  Ik weet dat het vervelend is om te zegggen, maar Goedgedrag heeft niets voor Curacao betekend en gaat de geschiedenis in als een van de marionetten van Schotte.

 3. Probleem is inderdaad dat de Gouverneur de Nederlandse Kroon vertegenwoordigt en als zodanig zelf niet direct kan ingrijpen. Hij zal daar altijd eerst overleg over moeten voeren, met de Kroon. We weten allemaal dat zowel Donner, als Spies veel te zachtaardig zijn geweest, voor de toenmalige regering en nooit verder kwamen dan roepen dat Cur het maar lekker zelf moest uitzoeken. Dat kan Goedgedrag dus niet worden verweten, hij kon niet ingaan tegen het standpunt van de Kroon.

 4. Het is maar goed, dat deze sympathieke en capabele man niet buiten zijn bevoegdheden is getreden en zal daarvoor desgevraagd ongetwijfeld adviezen uit Nederland hebben gekregen. De start van alle ellende begon bij de screening en daarvoor dient Donner alle blaam te krijgen.

 5. @sander & @erik
  Dit is gemeen natrappen, een stoot onder de gordel. Ik hoop dat jullie zoiets niet zullen moeten lezen bij een of andere afscheid of zijn jullie de beste stuurlui aan wal met de toetsenbord en verder zelf geen verantwoordelijkheid durven te nemen????

  Onze voormalige gouverneur heeft misschien het ergste voorkomen met de middelen die hij had. Deze politici zijn eenmaal gekozen en herkozen door het volk en niet door hem. De democratie moet je eenmaal respecteren. Het moment van terugtreden is juist gekozen en hij heeft ook aangegeven waarom. Respecteer dat.

  Curacao komt zo geen stap verder, dankzij jullie bijdrage. Wie wil nog gouverneur worden? Dit is pure karaktermoord…

 6. @erik,

  ja ik hoop ook op een wat doortastender opvolger.
  Goedgedrag is een aardig persoon, maar was niet geschikt voor zijn functie.

 7. Heer Goedgedrag, bedankt voor het de andere kant opkijken toen Schotte de ministersscreening frustreerde, waardoor wij 2 jaar lang geregeerd zijn door een rariteitenkabinet van ongeschoolde wanbetalers en meineed plegende winkeldievegges.

  Curacao zit financieel aan de grond, en u vind dat een mooi moment om te vertrekken?

  Jammer dat u niet het karakter van uw voorganger, Jaime Saleh, heeft. Dan hadden wij er nu heel wat beter voorgestaan. Ik hoop van ganser harte dat uw opvolger meer doet dan alleen borrels en recepties aflopen.