CURAÇAO – De politie heeft gisteren in samenwerking met de Sociale Verzekerings Bank (SVB) in Punda een controle gehouden gericht op buitenlandse medewerkers die werkzaam zijn in de bouw. De autoriteiten controleerden of deze bouwvakkers een werk- en verblijfsvergunning hebben.

Tijdens de controle op het Wilhelmina Plein in Punda bleek dat twee werknemers niet de juiste papieren bij zich hadden. De mannen zijn afkomstig uit Colombia en Jamaica. Vervolgens is er ook een controle uitgevoerd op een constructiewerkplaats aan de F.D. Rooseveltweg. Hier hadden drie werknemers niet de juiste documenten bij zich. Twee van de drie mannen zijn ook afkomstig uit Jamaica en de andere uit de Dominicaanse Republiek.

Terug naar eigen land
Alle vijf werknemers zijn aangehouden en overgedragen aan de Immigratiedienst. De mannen zijn hierna gebracht naar een barak in de gevangenis en zijn in afwachting van hun uitzetting.

1 reactie op “Controle op illegale werknemers”

  1. We hebben 7000 werklozen, we hebben leer/werk trajecten, werkervaringstrajecten, tweede kans onderwijs, noem maar op en we hebben nog steeds een tekort aan bouwvakkers? Dit is dus het verhaal van Chichi en Boeboe, mensen. . . Boeboe legaal in de bouw?? Never!