• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De officier van Justitie heeft vanmiddag een gevangenisstraf van respectievelijk tien en veertien jaar geëist voor A.Q. en D.T. Beiden zijn verdachten in de moord op aspirant-politieagent Elfrick Tokaay (21) op 31 oktober voor discotheek Studio 99 in Saliña.

Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). De officier achtte de daad en betrokkenheid van de verdachten wettig en overtuigend bewezen. Q. wordt verdacht van zware mishandeling met de dood tot gevolg en T. van doodslag. In de bewuste nacht, na een Halloween Party in Studio 99, lostte T. het fatale schot waardoor Tokaay na het feest op straat kwam te overlijden.

Bemiddelen
Het begon allemaal met het morsen van een drankje. Tokaay probeerde te bemiddelen, maar raakte verwikkeld in een ruzie met Q. en zijn vrienden. T. liep volgens een tiental getuigen naar zijn auto en lostte een schot in de lucht, waarna hij gericht op Tokaay schoot. Het schot trof het slachtoffer in zijn borst, waarna Q. hem nog zwaar mishandelde. Hij werd geschopt en geslagen, waarna alle betrokkenen de benen namen in de blauwe Toyota Matrix van T.  Bij aankomst trof de politie de inmiddels overleden Tokaay aan met twee lege hulzen van 25 kaliber.

Gevlucht
Het onderzoek werd bemoeilijkt, omdat T. tijdens het feest gemaskerd was. Ook tijdens het lossen van het fatale schot droeg hij zijn masker, wat het moeilijk maakte hem te identificeren. Toch konden de vele getuigen hem identificeren aan de hand van zijn lichaamsbouw, vele tatoeages en zijn huidskleur. De zaak kwam pas vandaag voor, omdat twee verdachten gevlucht waren. T. werd, na op de signaleringslijst van Interpol te hebben gestaan, in januari 2012 gearresteerd in Colombia. S. werd in februari aangehouden in Nederland. Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.

4 reacties op “Tien en veertien jaar geëist in moordzaak Tokaay”

 1. @Edgar van der Waal ik weet niet of jij kan rekenen maar de Hofnar fotograaf koste per dag wel een beetje boel meer,had een salaris van ruim 12.000,00 per maand is twee jaar met Gerrit de Raaf de wereld rondgereist met een daggeld vergoeding van minimaal 500,00 per dag en maakte gebruik van een auto met privé chauffeur als hij Uberhaubt op het eiland was.

 2. Jammer dat wij metczijn allen voor dit tuig de honderden guldens die hun verblijf in Bon Futuro PER DAG kost moeten gaan betalen terwijl in Seru Fortuna mensen met een AOV van een paar honderd gulden PER MAAND moeten rondkomen.

  We hebben ons allemaal druk gemaakt om die gekke privefotoslaaf van Schotte, maar dat valt in het niets bij dit.

 3. Halloween is een duivelse feest

 4. tjonge 10 jaar wat een lachertje