• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ontwerp van het regeerakkoord tussen de politieke partijen PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran is in zijn eindfase. Formateur Glenn Camelia verklaarde tegenover Radio Hoyer 2 dat het regeerakkoord op 12 december zal worden ondertekend.

Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan het regeerakkoord. Het is volgens de formateur een vloeiend en coherent regeerakkoord dat voldoende draagvlak heeft.

‘Geen politiek gedoe’
Camelia wilde geen verklaring via de radio afleggen, maar benadrukte in een half uur durend gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2 dat het een bijzondere ondertekening van het regeerakkoord wordt. Het wordt ‘geen politiek gedoe’, maar een ‘decemberachtige, cultuurachtige ondertekening’ met zang en dans van lokale groepen.

Wit
De bevolking wordt uitgenodigd in het wit de ondertekening bij te wonen. Met nadruk stelt Camelia dat hij weg zal gaan als de achterban in politieke kleuren verschijnt. Hij hoopt dat de politiek leiders een witte duif zullen meenemen.

SI/NO
Het regeerakkoord moet volgens de formateur een einde maken aan de SI/NO strijd op het eiland en zal ‘paz’, vrede, uitstralen. De ondertekening op 12-12-12 is een doorstart van 10-10-10. Hij begrijpt de verdeeldheid onder de bevolking na 10-10-10, maar bij de doorstart van het land Curacao op 12-12-12 zal die verdeeldheid verdwijnen, zo hoopt hij.

Screening
In het gesprek legt Camelia uit dat het de afgelopen weken negentig procent over de inhoud is gegaan en 10 procent over de namen van bewindslieden. Vragen over de voortgang van de screening wimpelt Camelia weg en ook een datum voor de afronding daarvan wil hij niet geven. De formateur wil wel kwijt dat hij niet begrijpt waarom bepaalde politieke partijen vroegtijdig de namen bekend hebben gemaakt van door hun voorgedragen ministers. Ze weten tenslotte niet of de kandidaten door de screening komen, aldus Camelia.

4 reacties op “Ondertekening regeerakkoord 12 december”

 1. Wordt die “show” door die vier partijen uit hun partijkas betaald of komen de kosten nu al, voordat er een regering is, ten laste van de bevolking ?
  In Nederland noemen ze dat koekje eigen deeg, Frank verzin even een papiamentse vertaling !

 2. Zelf HIER in Ned. hebt dat z.g. screening niet geholpen!!! Wat er door Ned. aan JULLIE is/was geimponeerd is HIER IN NED. GEFAALT… Er is HIER een kl***zak door de screening geloosdt die NU 3 JAAR WEELDIG GAAT DOORLEVEN !!!! Zelfs primier ( OPROTTE) Rutte had het niet in de gaten !!!! Dus laten ZIJ ( NEDERLANDS REGERING) het VOORBEELD GEVEN en hierna volgen JULLIE hun voorbeeld!!! Met andere woorden: “NE SPANG,U’ve only to KEEP WATCHING BOY!!” De goede VOORBEELDERS STRUIKELEN ALS EERST !!!!!!!! Wan BIGGY MOFFO en NU ???? Het is AL DE DERDE KEER OP RIJ !!!!! They are the ONE !!!!!!

 3. Dacht dat het Si-No gebeuren al enkele jaren voor 10-10-10 werd aangewakkerd door….. Wiels, Cooper en Schotte.
  Hebben we echt zo’n kort geheugen of gaan we gewoon door het volk te behandelen als onmondig stem vee.

 4. Als het alleen over de inhoud gaat, vanwaar dan die show?