• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Mark Rutte heeft vandaag de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen gecondoleerd. “Dit heeft niets met sport te maken, dit kan absoluut niet worden getolereerd.” Rutte stelde dat de overheid geweld rond het veld niet met actieprogramma’s kan oplossen.

Het is aan de KNVB, de clubs, ouders en scholen om agressie aan te pakken. De premier zei verder ‘dat je nooit de ogen moet sluiten voor de afkomst van geweldplegers, maar dat dit nu niet de kern van de zaak is’.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “Condoleances Rutte voor familie grensrechter”

 1. Natuurlijk hebben ouders de plicht hun kinderen op te voeden tot volwassenen welke in de maatschappij passen waarin zij leven.
  Zo zijn ( lijf) straffen in de familie en de maatschappij van b.v. Marokko van die orde dat opvoeding anders is dan in b.v. Nederland.
  Er lijkt mij dat er een keuze moet komen tussen, ouders verplichten hun kinderen op te voeden volgens de normen welke heersen in het woonland. (Hoe dit af te dwingen weet ik niet).
  of te straffen zoals in het thuisland gebruikelijk is.

 2. Toen ik de reacties hoorde van VSBO-medescholieren van de verdachten, wist ik zeker dat het met een deel van de jeugd van tegenwoordig goed mis is en met mijn jarenlange ervaring als gediplomeerd jeugdleider/jeugdtrainer/jeugdscheidsrechter van spelers tot 17 jaar durf ik rustig te stellen, dat de ouders hierin een grote rol spelen. Gelukkig heb ik nooit de geringste problemen gehad. Ik zag vandaag een bijeenkomst van een voetbalvereniging waar iemand de kinderen ervan probeerde te overtuigen dat plezier in het spelletje belangrijker is dan winnen alsof het gedrag daarom gaat. Winnen bepaalt voor ongeveer 70% het plezier.

 3. @Velez. Het zure zit erin dat het -zoals je zegt,- buiten de politiek gaat. Waar de politiek ervoor kan zorgen dat dit soort excessen niet meer voorkomen, laat de politiek het juist afweten! Politici die zeggen dat ze er niets aan kunnen doen wekken inderdaad mijn walging op, want ze zitten ervoor om WEL wat te doen. Lik op stuk beleid inzetten bijvoorbeeld.

 4. @ Philippe. Wat een ontzettende zure man moet jij zijn dat je dit bericht gebruikt om je mening over Rutte te ventileren.

  De dood van die grensrechter gaat buiten alle politiek om!

 5. Rutte is meester in cliches “we moeten in overleg”, “we moeten samen” , “het kan niet zo zijn in dit land” en als er kritiek is “daar herken ik mij niet in”, “ik heb en fout gemaakt” of “zoals u het stelt zou ik het niet wilen stellen”. Daar word je toch ook helemaal niet goed van. Wat een gladjanus. Ook wijst hij er steeds op dat hij “als minister president”, gadverdamme wat een ego. Hij loog over het geld dat naar Griekenland moest. Hij breekt verkiezingsbeloften. We kunnen er op Curacao wat van maar deze man spant toch de kroon!

 6. Ik hoop van harte dat GOD, de vrouw en kinderen en overige familieleden zal helpen
  om deze vreselijke gebeurtenis te kunnen dragen DIT is VRESELIJK. Vooral de zoon
  die dit alles heeft moeten meemaken. Dit is toch erg voor deze jongen.GOD HELP aub.
  deze familie. Wat een KERST, wat een verdere leven hebben deze familie?
  WAROM toch , WAAROM?