CURAÇAO – De ruwbouw van de Curaçao Beach Boulevard-project is naar verwachting op 15 december klaar. Het project startte in juli 2011 en zal in januari 2013 helemaal af zijn. De boulevard heeft zelf vijftig units, waar een mix van horecagelegenheden, sportfaciliteiten en strandactiviteiten in geplaatst worden.

Daarnaast is er nog een gebied boven de boulevard met 250 units, waar vijf gebouwen komen te staan met 250 units, die plaats bieden voor hotelkamers en condominiums. De bouwvergunning hiervoor is inmiddels in orde.

Vuilnisbelt
Het terrein waar de Curaçao Beach Boulevard komt, deed tot 1984 dienst als illegale vuilnisbelt. Een aantal ondernemers geloofde in de potentie van het gebied en besloot het te ontwikkelen. Zo ontstond eerst Sea Aquarium in niet veel later Sea Aquarium Beach in 1989. Met de ontwikkeling van deze boulevard wil beheerder Curaçao Beach Resort een toegevoegde waarde leveren aan het toeristisch product van Curaçao en daarnaast een centraal gelegen recreatiemogelijkheid aanbieden voor de lokale bevolking.

7 reacties op “Ruwbouw Curaçao Beach Boulevard bijna voltooid”

 1. @Nelli Mambo staat los van de Boulevard en heeft daarom zoveel problemen gekregen.
  Het is dan ook niet zo raar dat Mambo in de problemen is gekomen…Als je steeds beloofd dat het bijna af is en Mambo is slecht bereikbaar en zit als het ware in de bouwput. Deze mensen zijn oplichters en ik begrijp wel dat Mambo het daardoor moeilijk heeft gekregen.

 2. Dus hetgeen er nu staat is in ongeveer 2 jaar gebouwd en nu zou het restant (aan werk 2 x zoveel) nog even in een maand of 2 worden afgeraffeld ?

  Maak dat de kat wijs.
  Volgend jaar december is het nog steeds niet af !

 3. Bijna voltooid is een eufemisme voor “nog steeds niet af”.?

 4. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Na het bericht deze week over de niet betaalde werknemers bij Mambo en de ontslagen, moeten ze nu wel iets positiefs in het nieuws brengen natuurlijk. Een kind kan zien dat het zaakje voorlopig – en nog lange niet – klaar is daar.
  Volgens insiders een bouwachterstand van 30weken!!
  Dit ‘nieuws’ zullen we dan ook maar met een korreltje zout nemen.

 5. Hoe bedoel je, bijna af?
  Dan bedriegen mijn ogen me zeker….

 6. De reinste onzin, iedereen kan zien dat het voorlopig niet klaar is en voor wat betreft de 70% die al verhuurd zou zijn is helemaal niks van waar, veel huurders zijn afgehaaktt omdat het niet tijdig is opgeleverd. Oplichters ten top…Nieuwe huurders trap er niet in!!!!!!

 7. Is niet echt een locatie voor de plaatselijke bevolking…