• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Amerigo Thodé heeft gisteren zijn ontslag ingediend bij de Staten. In een brief aan de Staten schrijft Thodé dat hij als Statenvoorzitter is gekozen als onderdeel van de nieuwe regering tussen PS, MAN en MFK. Nu dit niet het geval is, maakt Thodé plaats voor de andere partijen.

Het lijkt erop dat het transitiekabinet volgende week wordt ingezworen. Dit is een overeenkomst tussen Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. De partij van Thodé, de MFK, hoort hier niet bij. Per maandag stopt Thodé en zal er een nieuwe Statenvoorzitter gekozen worden. Volgens het Antilliaans Dagblad wordt Mike Franco van PAIS voorgedragen als nieuwe Statenvoorzitter. “Als de verkiezing verloopt zoals het hoort dan stemmen de coalitiepartijen op mij”, aldus Franco tegenover de krant.

11 reacties op “Amerigo Thodé dient ontslag in”

 1. Even een toelichting op Totekki: de zoon van Amerigo Thode zit vast wegens smokkel van een grote hoeveelheid drugs van Curacao naar Nederland in de muziekinstrumenten van zijn band.

  Dit plaatst het feit dat Amerigo Thode als statenvoorzitter ongecontroleerd kon reizen in een bijzonder daglicht.

 2. @wimpiri, nou iemand moet het familiebedrijf toch runnen nu zijn zoon voorlopig vast zit !

 3. MFK wil dus de relatie met de PS goed houden, want hij had ook gewoon kunnen blijven zitten. In de logica van de PS/Asjes zit een voorzitter een hele periode. Daarom wilde Asjes ook niet weg als Statenvoorzitter. PS had hem dus in die logica niet weg kunnen stemmen. Denk dus dat MFK toch “achter de hand” gehouden wordt als er straks een “politiek” kabinet gevormd moet worden.

 4. Gaat Thodé zich nu bezig houden met zijn core business ?

 5. Nou maar hopen dat Betrian de ballen en de mogelijkheden heeft om de RvC van de raffinaderij naar huis te sturen. Allemaal vriendjes van Kerriet Skot en. . . je raadt het al. . . Idina Wiels, die nu mooi weer speelt, als een soort “verlicht despoot”. Wacht maar. . .

 6. Doei doei Amerigo, niemand houdt jou tegen. The end of an era van MFK 🙂

  @Zorro heeft een uitstekend punt. Inmiddels is er zicht op de omvang van de schade van de afgelopen 2 jaar zelfverrijking, vriendjesbevoordeling en wanbestuur van Curacao. Nu moet er worden gekeken naar de verhaalbaarheid van de schade op Schotte Inc (incl de diverse partijfinancierders) wegens datzelfde wanbeleid en zelfverrijking. Eigenlijk net als de prive-aansprakelijkheid van bestuurders van bedrijven bij wanbeleid en zelfverrijking.

  Dient eveneens een maatschappelijk doel. Het zou een heel goed voorbeeld zijn voor de Curacaosche bevolking, als niet alleen de kleine criminelen worden aangepakt, maar net zo hard de ‘hoge’ witteboordencriminelen niet wegkomen met hun criminele activiteiten….

 7. @Zorro, Blijkbaar als je lid bent van de MFK of MAN dan kan je doen wat je wilt. OM zal misschien over 10 jaar wat gaan doen aan de zaak.

 8. Amerigo Thode heeft wel nog snel een paar snoepreisjes meegepikt en daarbij dikke daggelden opgestreken. Het is natuurlijk ook moeilijk je rug recht te houden als het boegbeeld van je partij Gerrit Schotte is.

 9. Gaan we nog uitzoeken of en wat de MFK-ers, ministers statenleden en commissarissen,hebben verdonkeremaand dan wel wederrechtelijk zich hebben toegeeigend dan wel vals hebben gedeclareerd en daarna vervolging om terug te betalen?

 10. Opgeruimd staat netjes!

 11. Hopi bon,
  BEGIN of the END of the M(affia) DARK AGES !!!
  Forza Kòrsou ban pe, un BON FUTURO pa tur hende sin Korupshon i Intimidashon !!!