CURAÇAO – De 41-jarige P.O. is door het Gerecht in de Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar voor de verkrachting van zijn 23-jarige stiefdochter. De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM had vier jaar geeist waarvan één jaar voorwaardelijk. O. woonde samen met zijn vrouw en stiefdochter toen hij op 26 augustus de stiefdochter verkrachtte. De vrouw werd door de man overrompeld en probeerde tevergeefs de man weg te duwen. Direct na de verkrachting belde het slachtoffer haar ex-vriend en de politie.

Psychiatrisch rapport
In een psychiatrisch  rapport over O. staat dat de man niet leidt aan een psychiatrische stoornis en hij volledig toerekeningsvatbaar is. Volgens de reclassering en de psychiater is de kans op herhaling niet groot, de psycholoog denkt echter van wel.

Veroordeling
Onder andere een medisch rapport en een bekentenis van O. leidde ertoe dat de rechter verkrachting bewezen achtte. Tegenover de politie zei de man eerder dat het ging om vrijwillige sex, hiervan bleek geen sprake. De rechter sprak van een ‘ernstig feit’. De man vertoonde geen enkele vorm van spijt. Volgens het Gerecht is in het vonnis wel rekening gehouden met het feit dat de man een ‘first-offender’ is en dus geen strafblad heeft.

6 reacties op “Drie jaar cel in verkrachtingszaak stiefdochter”

  1. Reactie kwam erop neer dat door veel Curacaoenaren verwerpelijk gedrag, op verschillende fronten, nogal eens wordt afgedaan met “dat is nou eenmaal onze cultuur”, dus ik vroeg me af of we deze “actie” daar ook onder kunnen scharen. Het gebeurd namelijk opvallend vaak, in deze kleine gemeenschap.

  2. @ Ongerust: “je verkracht je stiefdochter en toont geen spijt, hoort zeker weer bij het cultuur”
    What the f… is that supposed to mean?

  3. @ The Dude; De lustbeleving/verlangen, het libido zakt enorm, derhalve zal de neiging tot het hebben van sex behoorlijk gereduceerd zijn, zo niet verdwenen zijn na castratie. En je hebt gelijk, als voorbehoedsmiddel …er is geen beter.

  4. Wat makeert die rechters hier toch, ze zijn zo langzamerhand nog erger bezig dan de daders! Allemaal familie soms? Zou me niets verbazen hier! Je bent niet geestelijk gestoord en je verkracht je stiefdochter en hebt daar absoluut geen spijt van (hoort zeker weer bij de cultuur??) en de rechter zegt “ach, het is de eerste keer, niet moeilijk over doen, twee jaar zitten en dan mag hij het nog een keer proberen, maar pas op, na de tweede keer moet je een half jaar langer zitten. . .” Was een misfits, het wordt echt tijd dat we hier op Cur het recht in eigen hand gaan nemen!

  5. @Tuna castratie maakt onvruchtbaar, dan kan hij z’n gereedschap helaas nog steeds misbruiken.

    Het enige wat je er mee voorkomt is dat er meer van deze idioten geboren worden.

  6. Verplichte castratie, en het gevaar is geweken.