CURAÇAO – GGZ Curaçao organiseert morgen samen met Fundashon pa Maneho di Adikshon een lezing over de therapeutische methode ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’ (EMDR). Deze vorm van therapie kan mensen die last blijven houden van een traumatische ervaring weer op weg helpen.

Bij EMDR gaat de therapeut in op de traumatische gebeurtenis en vraagt de cliënt terug te denken aan de beelden, gedachten en gevoelens die daarbij hoorden. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart door de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen, in combinatie met een afleidende factor, zoals de hand van de therapeut. De therapeut beweegt de hand op ongeveer dertig centimeter afstand voor het gezicht van de cliënt langs en leidt daarmee zijn aandacht af. Vaak verandert dat de manier waarop iemand naar zijn trauma kijkt

Expert
De Amerikaanse dr. Laurel Parnell geeft de lezing. Zij is expert op het gebied van de methode. De lezing begint om 18.00 uur in het auditorium van de Biblioteka Nashonal Kòrsou en eindigt om 19.30 uur. Toegang is gratis, maar bezoekers moeten zich wel van te voren registreren via komunikashon@ggz.cw of kumunikashon@klinikacapriles.com.

www.versgeperst.com