CURAÇAO – De Rotterdamse politie heeft deze week als Zwarte Piet verklede agenten ingezet om verdachte situaties te observeren. Dat meldt Novum. “Als mensen een Zwarte Piet zien, wanen ze zich onbespied”, zegt een politiewoordvoerder. De Pieten staan via een portofoon in verbinding met collega’s in uniform.

“Ze grijpen nooit zelf in, dat doen hun collega’s”, voegt de woordvoerder daaraan toe. Deze week zagen de zogenoemde Doorgeefpieten jongeren die zich verdacht gedroegen. “Ze waarschuwden hun collega’s, die de jongens hebben gecontroleerd. EÉn van hen bleek een gestolen iPad bij zich te hebben.”

Beledigingen
Ook zijn jongeren aangehouden omdat ze grove beledigingen naar een als Zwarte Piet verklede agent riepen. “Dat is niet altijd even gemakkelijk. Als vanuit een groepje iets wordt geroepen is het moeilijk na te gaan wie dat deed.” De inzet van Doorgeefpieten is overigens niet nieuw. “Dat gebeurt al drie of vier jaar. Het leek ons handig om zo ongemerkt situaties te observeren en gelijk de scheldkanonnades die Pieten over zich heen krijgen aan te pakken.”

5 reacties op “Politie zet Zwarte Pieten in als spion”

  1. Spied-Piet

  2. Prima idee, als het criminaliteit en onaangepast gedrag kan terug dringen.

  3. Weg met zwarte pieten. Jullie gaan steeds door met racistische gedrag. Zwarte pieten moeten taboe worden voor eens en voor altijd en zo snel mogelijk.

  4. Whahahaha, ik kan de reacties uit de Bijlmermeer en Rotterdam Zuid al horen. . .

  5. belachelijk