• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Logo Insel AirCURAÇAO – Luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) heeft dinsdag een officiële klacht ingediend bij gouverneur Frits Goedgedrag tegen Korpodeko. DAE vindt dat zij ongelijk wordt behandeld in vergelijking met luchtvaartmaatschappij Insel Air.

Volgens DAE heeft Insel Air via leningen, miljoenen dollars van Korpodeko gekregen gedurende de afgelopen twee jaar. Dit is DAE uit officiële stukken te weten gekomen. Volgens DAE worden de miljoenen dollars, aandelen en leningen die zijn verstrekt aan Insel Air, betaald uit publieke belastinggelden van de Curaçaose gemeenschap en toelagen van de Nederlandse regering.

Vergunning
Edward Heerenveen, directeur internationale zaken van Insel Air, laat weten dat Korpodeko een vergunning heeft van de Centrale Bank om financiering te verschaffen aan bedrijven en projecten op Curaçao die werkgelegenheid scheppen voor de Curaçaose gemeenschap. Heerenveen voegt eraan toe dat Korpodeko los staat van de overheid en dat het bedrijf de afgelopen vijftien jaar ook geen geld heeft ontvangen van de overheid.

Dezelfde rechten
DAE heeft in 2005 en 2006 zelf beroep gedaan om in aanmerking te komen bij Korpodeko, maar heeft tot op heden geen positieve reactie gekregen. DAE vraagt nu in het klaagschrift aan de Gouverneur om de bevoordeling van Insel Air te stoppen en de gelijke concurrentieverhoudingen te herstellen door, of DAE dezelfde financiële steun te geven als Insel Air, of de bestaande ondersteuning van Insel Air terug te trekken.

www.versgeperst.com