CURAÇAO – D.P. (18) en J.V. (19), beiden uit de wijk Westpunt, zijn vanmorgen bij verstek door het Gerecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de diefstal op 8 juni 2012 van een geit. Zij hebben hun daad bekend en de geit is inmiddels weer bij de eigenaar, meldt het Openbaar Ministerie.

P. werd conform de eis van de Officier van Justitie veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen waarvan 85 voorwaardelijk. Hij had namelijk geen strafblad en had vijf dagen in voorarrest vast gezeten. V. heeft wel een strafblad en zal daarom nog een voorwaardelijke straf van zijn vorige vergrijp moeten zitten. Voor de geit-diefstal werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 178 dagen waarvan 90 dagen voorwaardelijk.

‘Misselijke daad’
Het Gerecht noemde de diefstal van de geit een misselijke daad. “U neemt de broodwinning van iemand weg. Ik vind het misselijk.” Tegenover de advocaat en Officier van Justitie zei de Rechter dat het met V. de verkeerde kant uitgaat. “Hij is amper negentien jaar en al tweemaal veroordeeld. Dat gaat niet goed met hem”.

1 reactie op “Veroordeling voor geit-dieven”

  1. Gaat de politie ook iets doen aan de misfits die hun geiten los laten lopen, zodat mensen zich bijna dood rijden, omdat er weer zo’n kudde beesten plotseling de weg oversteekt??