• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het lijkt erop dat Otrobanda en Punda dit jaar lichtjesvrij blijven. Fundashon Pasku Fiesta di Luz zegt dat het financieel niet haalbaar is, D-Sign claimt dat zij bruikbare lichtjes hebben. Statenlid Omayra Leeflang laat het er niet bijzitten: “De lichtjes zijn van het volk.”

Leeflang heeft na alle berichten in de media dat de stad dit jaar niet verlicht wordt, een klein onderzoek gedaan. “Ik heb geconcludeerd dat het gewoon mogelijk is de stad te voorzien van lichtjes”, zegt het Statenlid. “Wat in de weg zit is de machtsstrijd tussen het bedrijf D-Sign en Fundashon Pasku Fiesta di Luz.”

Volk
“Als parlementariër volg ik deze ontwikkeling op de voet. De lichtjes zijn betaald door het volk en heeft er daarom recht op. Ik roep de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning op hier een oplossing voor te vinden. Mocht het nodig zijn, dan zal ik een Statenvergadering aanvragen.”

16 reacties op “‘Machtstrijd tussen D-Sign en Pasku Fiesta di Luz’”

 1. Kan iemand me uitleggen hoe dit werkt. Wie is in charge van de lichtjes? Wie koopt ze of worden ze geleend? Indien ze gekocht worden wat gebeurt er na de kerst. worden ze opgeslagen? God waarom kan dit niet gewoon duidelijk zijn?

 2. @ ongerust….

  WEL GOED LEZEN WAT ER STAAT HE?! Het enige wat D-sign heeft gezegd is dat er wel degelijk kerstverlichting is van vorig jaar, en dat dat hoogstwaarschijnlijk nog in de containers aan de dokweg ligt(en dus niet meer in handen van D-sign!) en dat het herbruikbaar is…
  Van machtstrijd is hier geen sprake! Eerder oplossend meedenken, maar dat schijnt nogal verkeerd geinterpreteerd te worden door sommigen AHUM!!

 3. Drama Sinterklaas, drama kerstverlichting, drama carnaval, drama hospitaal, drama begroting, drama veiligheid, drama drugs, drama tiener zwangerschappen.
  Dramasou, op naar onze autonomie, want….. we kunnen het echt zelf.
  De drama’s ? Dat vinden anderen, wij genieten ervan, sommige verdienen eraan, het hoort bij ons.

 4. Is er eigenlijk wel iemand die daadwerkelijk die ‘oude’ verlichting in die container heeft ZIEN liggen? Of wordt dat enkel maar gedacht …………. ?

 5. Oeloeboeloestam??? Wat een dom geblaat over iets dat zo simpel is. De PUNDA kerstverlichting is vorig jaar in goed werkende staat afgeleverd en via Aqualectra afgeleverd naar een aan Fusdashon etcetc uitgeleende container op het Aqualectra terrein aan de Dokweg.

  D-Sign heeft daar niets mee te maken. Wij hebben slechts opgemerkt dat de verlichting van Punda van vorig jaar er nog zou moeten zijn.

  Het stomme gezwets dat nu opgang doet is vergelijkbaar met een boze echtgenote die Brokx shoes ter verantwoording roept omdat haar man op hun schoenen naar Blachi Berde is geweest…..

 6. d-sign zegt toch al langer dat de lichtjes er gewoon liggen? Wat is het probleem dan? Los van dat die stichting nieuwe lapjes wilt?

 7. @Zimmerman
  Ik mag hopen dat de toeristen komen om o.a. onze mooie historische stad te bekijken. Een paar kitscherige kerstlampjes zullen ze niet missen en het zal al helemaal niet betekenen dat de schepen volgend jaar wegblijven.
  Is het volgens jou de rest van het jaar sfeerloos? Dan moeten we die lampjes maar het hele jaar aandoen.

 8. Heb net even snel uitgerekend dat je met 1000 piek aan lampjes en voor 2000 piek aan gehuurde generatoren de stad al aardig kan opvrolijken. . . Misschien iets voor een fundraising?

 9. In december worden 41 cruise schepen verwacht die tot later in de avond mogen blijven. Miljoenen worden hieraan verdiend. Leuk voor die toeristen om in een sfeerloos Punda en Ortrabanda rond te lopen. Voor weinig geld, alleen een beetje organisatie, zou de bestaande verlichting opgehangen kunnen worden. Maar hopen dat deze cruise schepen volgend jaar nog terugkomen. En niemand stelt de vraag waarom Cooper die nieuwe verlichting besteld heeft?

 10. Tja, D-Sing is natuurlijk van de oeleboele stam en de fundashon was dan weer voornamelijk bevolkt door de hakkietakkie stam en ja, dat moet ouderwets uitgevochten worden. De oeleboele stam en de hakkietakkie stam kunnen er ook voor kiezen om elkaar de hand te reiken met wat spiegeltjes, kraaltjes en een geit (die lopen er genoeg los rond), maar ja, waarom makkelijk doen, als het moeilijk kan. . .

  Waar een heeeeeeel klein nietszeggend eilandje nog veeeeeeeeeeeel kleiner in kan zijn.

 11. Worden die lichtjes elk jaar opnieuw gekocht?

 12. Zal Curaçao dan nooit een leren dat samenwerken vruchten oplevert? Wat een pathetisch tribaal gedoe zeg. Tjongejonge. En dit eiland wil onafhankelijk worden? Nou, ga dan eerst maar in de leer op Aruba -daar zijn de eerste stappen ondernomen op het gebied van samenwerken en zie: het levert vruchten op! Ik vrees echter dat Curaçao (dat ongetwijfeld eens onafhankelijk wordt) haar voormalige ‘heersers’ positie volledig zal verliezen en dat al die kleine andere eilandjes meewarig zullen spreken over die “Afrikaans-arme, eeuwig kibbelende luie Curaçaoënaars”….

 13. Het belangrijkste is, dat de politiek de koe bij de horens vat en dat gaat dus nu gebeuren, hoewel de politieke partijen van de coalitie in de Staten niet in rijen van 4 stonden te dringen om het aan te pakken. De tijden van MFK/PS/MAN lijken soms nog door te werken.

 14. 2 jaar schotte en consorten en het licht ging uit!

 15. Deze conclusie is helemaal niet correct. Er is helemaal geen geval van powerplay. Jammer dat het deze richting opgaat

 16. Kijk, daar hebben we het weer: Machtstrijdjes, vriendjes, pastechis. Op alle niveaus hier doet men alle mogelijke moeite om NIET samen te werken. Zelfs simpele kerstverlichting gaat hier niet zonder gezeur en gedoe. Wat een prettig land is het toch gevuld met dwarsliggende mensen. Ben benieuwd wat karnaval weer voor drama`s gaat opleveren, welke fundashon gaat zich dit jaar in zijn kuif gepikt voelen??