• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van ‘Natural Resources’ (MNR) van Ontario, Canada, stuurt binnenkort een team naar Curaçao om onderzoek te doen naar de goudroof van afgelopen vrijdag. Het ministerie wil weten of het gestolen goud afkomstig is uit Guyana. Dat meldt news360.com.

Sinds de roof zijn er speculaties dat het goud vanuit Guyana is gesmokkeld naar Curaçao en vermengd zou zijn met legaal goud om het vervolgens te kunnen exporteren. Een bron die dichtbij het onderzoek staat vertelde tegenover Stabroek News dat zij niet denken dat het goud uit Suriname komt. “De royalty’s die worden betaald op goud in dat land zijn veel minder dan hier.”

Schip
De bemanning van het schip dat is overvallen is Guyanees. Guyanese ambtenaren zijn van mening dat de naam van het schip, ‘Summer Bliss’ niet legaal is en dat zij de naam hebben veranderd om het goud te kunnen smokkelen.

11 reacties op “Ontario gaat onderzoek doen naar goudroof”

 1. @Jandro, Nederland heeft inderdaad nog veel te verbeteren en ook de EU moet oppassen dat ze niet worden ingehaald. We moeten ze scherp houden. De laatste gdp cijfers die ik ken en die de omvang van de economie aangeven. in miljarden dollars als ik me niet vergis
  1. EU 17000
  2. USA 14800
  3. China 7200
  De EU moet dis niet denken dat ze er al zijn..
  en voor wat betreft de mafia en corruptie geldt hetzelfde.
  Nederland scoorde bij Transparency International maar plaats 7.
  Het haalt het dus niet bij landen als Zweden (4) en Noorwegen (6) die het veel beter deden.
  Dat de USA op 24 staan en Suriname op 100 doer er njet zo toe.
  Schande dat NL zich tot plaats 7 laat zakken, gaat niet goed daar! Toch 🙂
  Hou ze scherp, want anders denken ze dat ze er al zijn, zeker nu er net weer nieuwe olie is gevonden in de Noordzee.

 2. @Jandro,

  je bent echt een frustro eerste klasse….
  volhouden jongen…..nooit opgeven……

 3. @Jandro, Begin jij maar met het ophouden van geld bedelen bij je God Nederland en dan pas mag je stoer meepraten!

 4. @Jandro: er moeten van jou ineens een hoop mensen op zoek naar een (ander) leven, whahahaha, nou dat andere leven zal dan echt niet op dit k. . . .e eiland plaatsvinden.

 5. Ik hoop dat de onderzoekers uit Canada en onze lokale onderzoekers willen en kunnen samenwerken. Het zou fijn zijn als er eindelijk eens een onderzoek werd afgesloten met een eensluidende eindconclusie. Ongeacht of de joker richting Suriname, Guyana, Curaçao gaat.

 6. @t Jeroen

  Als een holander aan de macht zou komen dan zou het wel geen idioot zijn he?
  Jullie proberen overal god te spelen. Zoek een leven zou ik zeggen. Want nederland word zelf ook uitgebuit door maffia dus liever ga je naar je eigen land kijken inplaats van alles wat in zuid amerika en omgeving bekritiseren. Ben je al vergeten wat er aan de hand is in europa zogenaamd de machtigste gebied van de wereld? Ok dus hou je *****

  @t Ongerust

  Zoek een leven man.

 7. Zelfde als met de bauxiet, de enige die daar rijk van wordt is het Amerikaanse bedrijf Alcoa, Suriname zelf verdient er een schijntje aan. Maar ja, de bevolking kiest haar eigen parlement en president, dus ze zoeken het maar lekker uit.

 8. @Sander, Biliton en Rosebel Goldmines, Op zich niet raar. derde wereld land heeft het geld niet om het zelf te doen dus dan komt een groot bedrijf uit het westen wel om het te doen en die zorgt zgn voor werkgelegenheid maar betaalt vrijwel niets

 9. @jeroen sinds wanneer is dit contract getekend en door wie?
  lijkt me echt een vreemd verhaal.
  om de bodemschatten voor een habbekrats te verkopen.
  Zelfs Bouta kan niet zo dom zijn, misschien wel zo corrupt.

 10. @Jeroen, Ja en dan blijven ze maar Nederland van alles beschuldigen maar hebben er geen problemen mee dat de Canadezen en Chinezen het land leegroven. Brazilianen jatten ook de goud uit de grond en Bouterse en co verkoopt hectares met bomen..

  en dan blijft Nederland de Kwaaie Piet!

 11. Zal me niet verbazen dat hier hier om Surinaams goud gaat.
  Canada haalt al tientallen jaren goud voor een prikkie uit de Surinaamse bodem. Suriname heeft een contract voor meer dan 50 jaar met een Canadese bedrijf om bijna gratis goud uit de Surinaamse bodem te halen. Canada rijk Suriname arm. Suriname moet nu zelfs geld van Canada lenen.
  Suriname is wel wel ”superrijk” aan de milieuvervuiling dat gouddelving met zich meebrengt.
  Dit soort kromme toestanden krijgt je als je idioten aan de macht zet. Ze gaan niet voor het landsbelang maar voor persoonlijk belang.
  En over 50 jaar zal er weer zo’n idioot aan de macht gezet worden om dit systeem voort te zetten door deze contracten alweer voor 50 jaren te verlengen…
  Generaties Surinamers hebben het nakijken door het ego beleid van eigen bestuurders.