CURAÇAO – Het eerste homohuwelijk is gisteren op Saba afgesloten. Dit meldt de Volkskrant. Een 26-jarige Arubaan trouwde met een 27-jarige Venezolaan. Het stel woont op Aruba maar daar is het voor hen nog steeds niet mogelijk om te trouwen. Genoeg reden voor de twee om naar Saba uit te wijken.

Saba is net als Bonaire en Sint Eustatius een bijzondere gemeente van Nederland sinds 10-10-10. Sinds kort is ook de Nederlandse huwelijkswetgeving van kracht op die drie eilanden. Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten is het niet mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht om te trouwen. Wel kan een dergelijk huwelijk worden bijgeschreven in de burgerlijke stand.

Felicitatie
“Dit geweldige nieuws is een felicitatie waard”, reageert voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland. “Ook voor de autoriteiten op Saba, die met hun coöperatieve houding rond de openstelling van het huwelijk een voortrekkersrol in de regio vervullen.”

 

4 reacties op “Eerste homohuwelijk Caribisch Nederland”

  1. We gaan de goede kant op! Jammer, dat onze Curacaose, Arubaanse en St Maartense broeders en zusters blijkbaar nog niet geemancipeerd genoeg zijn. Wie waren er ook alweer hypocriet???

  2. Positief nieuws, gefeliciteerd jongens.

  3. Gefeliciteerd!!!

  4. Nederland heeft bij de Europese Conventie voor de adoptie van kinderen Aruba en Curacao uitgesloten voor “same sex” huwelijken. Merkwaardig dat St Maarten niet in dat rijtje staat.