• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

dag van de rechten van het kindCURAÇAO – UNICEF Nederland onderzoekt sinds 2010 de kinderrechtensituatie op de eilanden. UNICEF doet dit onderzoek om een helder en zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de situatie waarin kinderen op de eilanden leven. Dit beeld is er volgens de organisatie namelijk nog niet.

Op basis van dit onderzoek kan bepaald worden welke verbeteringen voor de kinderen mogelijk en noodzakelijk zijn. Voor dit onderzoek werkt UNICEF intensief samen met andere partijen: lokale organisaties, hulpverleners, verzorgers en natuurlijk de kinderen zelf. UNICEF zal eind 2012 de eerste resultaten van het onderzoek bekendmaken.

Raffinaderij
Leidend in dit onderzoek is Het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Uit dit verdrag blijkt dat een kind recht heeft op schone lucht en schoon water. “Met de uitstoot van de Isla in de atmosfeer en open water staan de kinderrechten dan ook fors onder druk”, aldus stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). “Unicef mag worden gezien als een gezaghebbend orgaan. De mogelijkheden voor kinderen om op te komen voor hun rechten zijn met ingang van 2012 ook toegenomen. Op dit punt heeft de Curaçaose overheid dus een probleem, want zij hoort de Isla te handhaven, maar doet dat niet. Ondertussen zijn de schoolgaande kinderen de dupe en zitten zij in de stank van de Isla in de schoolbanken.”

1 reactie op “Onderzoek UNICEF eind dit jaar afgerond”

  1. Nou, waar zullen we beginnen, UNICEF? Hebben jullie een uurtje?