• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Pasku Fiesta di Luz heeft besloten om dit jaar ‘on hold’ te gaan wegens financiële toestanden. Dat zegt voorzitter van die stichting Robert Martis. Dit betekent dat er definitief geen kerstverlichting in Punda en Otrobanda zal komen dit jaar.

Intussen is er één container met kerstverlichting ter waarde van 195.000 gulden besteld en die is ook al op het eiland. Martis zegt dat dit niet genoeg is om alles te versieren wat de stichting gepland had. Naast Punda en Otrobanda wil de stichting ook andere gedeeltes van Curaçao versieren. Alléén Punda en Otrobanda is volgens de voorzitter geen optie.

Duurzame kerstverlichting
Volgens Reneé Vörgers van D-SIGN ligt de kerstverlichting van vorig jaar in een container bij Nieuwe Haven en kan die gemakkelijk opgedeeld worden, zodat zowel Punda als Otrobanda van kerstverlichting kunnen genieten. Zijn bedrijf was vorig jaar betrokken bij de productie van de kerstverlichting van Punda. Volgens Vörgers heeft hij destijds duurzame kerstverlichting gemaakt en kan dat de komende tien jaar nog gebruikt worden.

Robert Martis in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

5 reacties op “‘Te weinig geld voor kerstverlichting’”

 1. Wat raar, een dure kerstverlichting kopen die vele jaren mee kan en door toepassing van LED’s erg weinig electriciteit gebruikt, nutteloos laten liggen.
  Welke duistere reden kan hier nu weer achter zitten??

 2. whahaha bon pasku !!

 3. Kerstverlichting voor de bevolking en toeristen? De vorige regering had wel belangrijkere doelen om geld aan te besteden. Zoals een privefotograaf, vakantiereisjes met de schoonfamilie, dure geblindeerde auto’s, een leger bodyguards om een aan de MAVO overgehouden minderwaardigheidscomplex te camoufleren en ga zo maar door.

 4. In ieder geval een iets kleiner risico van de overbelasting van het electriciteitsnetwerk

 5. Ach, er was nu een ander vriendje aan de beurt om de verlichting te leveren, er zal wel zoiets achter zitten. Waarom nieuw kopen als er degelijk spul op de plank ligt? Visie en Curacao zijn twee totaal verschillende dingen ook als het duurbetaalde kerstverlichting betreft.