CURAÇAO – De geruchten dat Mambo Beach failliet is, vliegen ons om de oren en werknemers vertellen niet zeker te zijn van hun loon. Volgens eigenaar van de beachclub Henny van der Hek is er geen sprake van faillissement of iets in die richting. “Er zijn wel problemen bij Curaçao Beach Resort.”

Een ex-werknemer van Mambo Beach vertelt dat zij ontslag heeft genomen, omdat er vaag werd gedaan over het salaris. “De managers zeiden dat zij met de dag leefden en de club misschien morgen niet meer bestaat. Verschillende werknemers werden niet uitbetaald dus ik ben ook opgestapt vanwege de onzekerheid.”

Niet waar
“Klinkklare onzin”, noemt Van der Hek het verhaal. “Iedereen is gewoon uitbetaald en dat gebeurt nog steeds.” Volgens de eigenaar van Mambo is er niets aan de hand bij de beachclub. “Het is altijd makkelijk om slecht over mensen te praten, maar er is niets van waar.”

Op schema
Volgens Van der Hek ontstaan er wel problemen bij Curaçao Beach Resort, het terrein waar Mambo deel van uitmaakt. “Mambo loopt sinds de verbouwing helemaal op schema, maar de bouw van het Resort is enorm vertraagd. Iedereen kan dat zien. Wij huren het terrein van hen, maar actueel is er voor ons niets aan de hand.”

43 reacties op “‘Mambo Beach niet failliet’”

 1. Mooi beeld wordt hier geschetst van Henny van der Hek.

  Ik heb 2 dochters en regelmatig nachtmerries dat een ervan thuis komt met Gerrit Schotte, maar daar komt nu de nachtmerrie bij dat de ander met Henny van der Hek thuiskomt.

 2. Ik stel voor Henny en zijn aanhang lekker ouderwets met ‘pek en veren’ te besmeuren en dan een enkeltje NL kado te geven en hem te registreren als NOOIT meer welkom op Curaçao.

  Verder hoop ik dat de FIOD Henny en de criminelen achter Mambo keihard aanpakt en dat de Curaçaose overheid Mambo nationaliseert en weer in oude glorie herstelt.

 3. Henny is gewoon een vuile oplichter. Die kerel schrijft je maand salaris uit op een cheque met de verkeerde naam erop. Dus je komt bij de bank aan en krijg je je cheque niet uitgekeert. Vervolgens bel je henny op en zegt hij oh uuuh mijn fout kun je maandag dan maken we het goed, zo naiif dat ik was ga je er vanuit dat henny er dan ook is. Maar helaas geen henny. 10 afspraken en 3,5 maand later kreeg ik eindelijk mijn salaris betaald in 10 termijnen en werd ik ontslagen omdat henny zich onheus bejegend voelde. Wie ik wel niet was om zo tegen hem te praten….. weet je wel wie ik ben .. mongool zei henny tegen mij. Nu weet ik wie je bent ….vuile … je bent een smerige oplichter en vanaf volgende maand een CHOLLER !!!

 4. Niet alleen op het eiland beduvelen Henny en Jennifer de zaken. Ook in Nederland zijn er vele schuldeisers. Zijn eigen zoon heeft ook al vele maanden geen kinderalimentatie mogen ontvangen. Sterker nog, hij kijkt niet eens naar hem om. Dat kind van alles beloven en het niet nakomen. In- en in triest. Henny is een patjepeeër, patjakker. Hopelijk staat zijn persoonlijk faillissement nu ook voor de deur.

 5. Met een beetje geduld komt het allemaal weer prima voor elkaar. Unieke lokatie die nu in ontwikkeling is. Als de projectontwikkelaar er niet uit komt, is het dadelijk een koopje voor een ander. Als Mambo failliet gaat zijn alle schulden ook betaald. Met een kapitaalkrachtige buurman, die veel verstand heeft van horeca, die zo een renderende invulling voor dat bedrijf weet te bedenken, hoeft uitgaand Curacao zich geen zorgen te maken over de toekomst van dat gebied. Het kan even duren en er zullen mensen zijn die financieel hun broek scheuren, maar uiteindelijk komt het daar toch weer goed. Dus niet te snel op voorstellen van de curator ingaan.

 6. Henny is altijd al een wanbetaler geweest! Salaris moet altijd om gevraagd worden. En hij besteelt zijn werknemers. Het is een geldwolf en egoist die over de rug van anderen de mooie jongen heeft lopen uithangen. En nu is het spelletje met grote jongens gespeeld. U bent gewogen en te licht bevonden, neem u verlies en ga terug naar de marktkraam!
  Evengoed jammer dat Mambo wegmoet en dat veel mensen de dupe zijn geworden van deze gladde aal!

 7. @ Answer,

  Het project van de boulevard ligt stil, naar veluidt, vanwege financieringsproblemen. De FIOD in Nederland is een onderzoek gestart, waardoor de geldkraan dicht is gegaan.
  Het hele project (boulevard, hotel/appartementen) had reeds klaar moeten zijn, maar iedereen kon in maart al zien dat zoiets nooit ging lukken. De bouw lag toen al hopeloos achter en er werkten hooguit een paar man. Daar hadden iedere dag een dikke honderd man aan het werk moeten zijn, maar dat was helaas niet het geval.

  Nu moet er worden gekeken hoe een en ander weer op de rails kan worden gezet, want je kunt moeilijk zo’n leeg karkas laten staan.
  Voor een aantal man was dit duidelijk een brug te ver.

  Het probleem van Henny werd nog even wat groter toen hij begin dit jaar een paar ton moest betalen aan een oude zakenpartner. Daar zijn de problemen met Mambo ontstaan en dat heeft hij nooit op weten te lossen.
  Had hij nu iets gebouwd waar de mensen op af zouden komen dan was het wellicht nog te behappen geweest, maar ik ken niemand op het eiland die belangstelling heeft voor een 15 meter lange champagne bar. En een Polar voor NAF 8 zou je al bijna champagne kunnen noemen.

  Men had moeten anticiperen op de crisis. Bij alle sneks op het eiland kom je nu zeer veel mensen tegen, die snappen eindelijk dat je daar voor een redelijke prijs nog een biertje kunt drinken. Waarom je dan voor hetzelfde biertje plotseling het drievoudige moet betalen in een betonnen bak is iets wat er bij velen niet ingaat.

 8. Henny en Jennifer hebben alleen maar geloofd in hun eigen verhalen waar niks van waar is.
  Eerlijkheid duurt het langst.

 9. Als de bouw werkelijk 30 weken achterstand heeft opgelopen is er veel meer aan de hand. De aannemers hadden wellicht een slechte planning (of kregen hun centjes niet op tijd), de controle op de planning was gebakken lucht en de financiële buffer van laten we zeggen 10% van de bouwsom is in die 30 weken vertraging volledig verdampt. Weg reserve, weg incasseringsvermogen. Dit moet de rechter hebben geweten en lijkt aan te kunnen sturen op faillissement, omdat die rechter partijdig ZOU kunnen zijn? M.a.w. die huurder moet gepakt worden met huurprijzen van 50000 per maand voor een zandbak.
  Ik ken Henny niet persoonlijk en dat laat ik graag zo. Ik kan me alleen niet voorstellen dat hij alles op eigen houtje runt. Achter de schermen moeten meer ‘wijze’ mannen fungeren. Dit vanwege het elimineren van bedrijfsrisico’s. Aansturen op failliet laten verklaren en opnieuw beginnen lijkt nu wellicht werkelijkheid te worden. Weer een betonnen droom finaal aan diggelen. Misschien volgend jaar wat werk als bewaker bij Sambil?

 10. @ pro henny. Henny heeft persoonlijk een enorme boost gegeven aan het toerisme op Curacao.

  Blijkbaar van andersmans centen. Als de huur het enige financiele probleem is, zou hij dat makkelijk kunnen oplossen, maar het einde van Mambo lijkt nabij en dus is er nog veel meer aan de hand zoals reeds is beschreven.

 11. Tijd dat men goed onderzoek gaat doen naar de nederlandse ondernemers op het eiland. Er zit een groot groepje met beunhazen, oplichters, fraudeurs en witwassers. Je kan ze vaak heel simpel zien want ze rijden vaak in dure autos en hebben allemaal wel een boot. Waar ze dit van betalen weten we wel allemaal.

 12. @ Berdat,

  Volgens mij was hij er zelf bij toen hij de afspraken maakte over de hoogte van de huur. Iedereen had kunnen bedenken dat dit soort prijzen in deze economie volstrekt irrealistisch zijn.
  Daarnaast had hij zelf beter moeten onderhandelen over het project boven Mambo. Een slimmere zet was geweest om slechts een percentage van de huur te betalen zolang dat deel nog niet was afgebouwd.

  Ik zie Pedro nog niet zo snel zelf Mambo gaan uitbaten en ik denk ook niet dat ze er ooit iemand voor gaan vinden voor die prijs. Bovendien heeft het project Mambo nodig om uberhaupt te overleven. Hoe wil je immers een boulevard promoten terwijl er een ruïne onder aan het strand ligt ?

  Feit is gewoon dat sommigen, om maar niet de boot te willen missen, krankjorum huurprijzen gaan betalen en er pas daarna achterkomen dat het volstrekt onhaalbaar is. Hoeveel voorbeelden hebben we in het verleden al niet gehad ?
  Soms moet men gewoon besluiten iets niet te doen i.p.v. halsoverkop ergens induiken.

  Voorbeelden hoe het wel kan (en ook rendabel is) zijn bv Cabana en Culinair Jan Thiel. Maar ook op Jan Thiel zitten zaken die, met de geldende huurprijzen, het hoofd niet boven water zullen kunnen houden.

 13. Henny had beter naar z’n doelgroep moeten kijken en op basis daarvan moeten vernieuwen. Afgaan op je eigen belevingswereld en er later achterkomen dat deze niet aansluit bij je doelgroep is niet handig.

  Dit in combinatie met zijn niet al te goede recensies kost Mambo de kop. Erg zonde, het was zo’n mooie tent!

 14. Laten we vooral niet Seaqarium beach vergelijken met mambo. Mambo heeft vandaag van de rechter te horen gekregen dat zij 1 maand krijgen om de huur schuld van 5ton+ te voldoen. lijkt mij een onmogelijke zaak. Als mambo word uitgezet is er plaats voor een ander! Want Seaqarium is een mooie badplaats voor toeristen!! Henny is een oplichter en doet dat zonder schaamte, sterker nog iedereen accepteerd het! Waarom is er nog geen faillisement aangevraagd? Denk dat iedereen dan echt naar zijn geld kan fluiten.. En om die reden komt hij er al jaren mee weg. Helaas voor hem en zijn vrouw is het spelletje ‘mens erger je niet’ uitgespeeld en hebben zij verloren!

 15. Ach ja, typisch een horeca kwaal, je onttrekt cash geld aan de omzet en speelt er de mooie jongen mee, vervolgens krijg je een liquiditeisprobleem en gaat liegen en bedriegen. Ik begrijp echt niet dat anderen de horeca nog op rekening leveren, beter niet doen dus, want als je het verlies rekent kun je beter alleen maar aan direct betalende klanten leveren. Ik do eal vele jaren niet anders en verlies NOOIT geld!
  Curaçao is in slechte staat, met vele ondernemers gaat het nog véél slechter, verlies er je geld niet aan, je zult het nooit kunnen terugverdienen!!!

 16. Henny als er niks aan de hand is waarom betaal je je rekeningen dan niet gewoon?

 17. Henny als er niks aan de hand is waarom betaal je je rekeningen dan niet?

 18. Henny is het volgende slachtoffer van Pedro Havermans en kornuiten. Geen haar beter dan Christiaan van Assendelft van Wijk. Het strand wordt kapot gemaakt door projectontwikkelaars met maar een doel “geld”, “geld”en nog eens geld. Huren worden opgeschroefd, onduidelijke kosten worden opgevoerd als “servicekosten”en tax holiday voorzieningen misbruikt voor eigen gewin. Daar valt door geen enkele huurder nog een cent te verdienen. Kooistra zou er een lesje van kunnen leren. Henny heeft vele tonnen al dan niet “”geleend” geld gestopt in de panden van Havermans alles wat “nagel en schroef”vast zit valt bij faillisement aan de huisbaas (lees Havermans) deze heeft er dus baat bij dat Henny omvalt. Vandaar ook dat deze Havermans de huur nu wil opzeggen (verdient hij zelf snel een klein vermogen aan) daarna een nieuwe huurder zoeken en nog meer huur vragen enzovoorts enzovoorts. Als Curacao niets doet aan deze praktijken dan staat straks de helft van onze tripel A lokaties leeg en zijn de “projectontwikkelaars”vertrokken naar hun volgende slachtoffers. Politiek, grijp in en nagel deze profiteurs en oplichters aan de schandpaal.

 19. Het zijn altijd de beste stuurlui met de meeste kritiek. Henny heeft persoonlijk een enorme boost gegeven aan het toerisme op Curacao. Het begon met Rum Runners en alles er tussen in tot nu mogelijk als laatste zijn nieuwe Mambo.Het zijn de ontwikkelaars van het Curacao Beach resort die hem nu de doodssteek geven. Eerst hadden ze zijn roem en naam nodig om hun plannen er omheen te bouwen, de plek was geld waard vanwege Mambo. Ze namen hem mee in een krankzinnig plan, verminkten het strand en vroegen misdadige huren. Vijftigduizend per maand is niet op te brengen. Zeker niet in een bouwput en in een teruglopende economie. Het “resort” besloot geen resort meer te worden maar slechts een boulevard, de appartementen werden gecancelled, maar de huur bleef het zelfde. Inmiddels is het idillische seaquarium strand veranderd in een soort van bijmermeer avant la lettre en iedereen geeft Henny de schuld. Nee, het zijn deze ontwikkelaars die 100% schuld hebben die Curacao berooft hebben van haar tweede naam en dat is zeker niet Henny’s schuld, het enige dat je hem mogelijk kan verwijten is dat hij de sprookjes van deze ontwikkelaars geloofde, triest is dat hij nu op de blaren moet zitten terwijl deze slopers gewoon doorgaan.

 20. Sint zag bij Mambo een lange lijst van schulden
  omdat de eigenaar alleen zijn eigen portemonne vulde

  dus nam Sint in de zak naar Spanje mee Henny van der Hek
  die veel te veel betaalde met ongedekte cheque

  ook had Sint voor Henny de roe
  want zijn personeel is het wachten op salaris meer dan moe

 21. Ach Mambo, ik lees hier veel negatieve berichten, maar ik heb de mooiste herinneringen aan Mambo beach, voor mij de mooiste beach club en zoals het nu is helemaal!!! Ik vind jammer dat mensen die hier zo negatief doen, niet inzien hoeveel mambo voor Curacao betekend heeft en kan betekenen. Mocht Mambo eronderdoor gaan, dan gaat Curacao er aan onderdoor. Ik ben en blijf Mambo fan.

 22. Bottom-line is inderdaad dat Curacao Beach Resort een erg slecht gepland en gefinancierd project is, dat meer kapot maakt dan ons allemaal lief is. Er zal best van alles op Henny aan te merken zijn, daar twijfel ik niet aan, alleen was Mambo wel een begrip en toeristen-trekker op Curacao en als Beach Resort er niet was geweest was het er nog steeds. Als je eens uitvogelt wie er achter Beach Resort zitten, dan kom je pas echt een paar schimmige figuren tegen…

 23. Jammer hoor dat alle andere ondernemers nu ook genoemd worden in deze reacties.mambo is al jaren een aflopende zaak,dat kon een blinde zien.helaas voor het strand wat nu helemaal naar de kl*** is.betalen met ongedekte cheques,personeel laten wachten op geld.ach iedereen liep er elke keer weer in.ik hoop dat alle onschuldige mensen hun centen nog krijgen van deze charlattan.jammer voor curacao maar ik hoop weer een oplichter minder op t eiland..

 24. Nou, nou… de beerput over Henny van der Hek gaat hier volledig open! Die moet voortaan zelfs zijn eijgen biertje vooraf betalen.

  Wist niet dat die man zo’n slechte reputatie maar weet wel van de louche sfeer die rond Mambo hangt. Al was het maar om de dagelijkse inbraken in auto’s daar. Formeel niet de verantwoordelijkheid van de eigenaar van Mambo, maar gasten waarderen het als ze weten dat hun auto’s veilig staan en dat geeft de uitgaangsgelegenheid een veel betere naam. Nu is het zelfs zo dat autoverhuurbedrijven klanten afraden op Mambo te parkeren of dat zelfs niet meer verzekeren.

  Duidelijk een verkeerde zuinigheid van van der Hek, want dit kost hem veel meer aan klandizie dan het salaris van een paar bewakers hem gekost zou hebben.

 25. Overigens is Mambo niet het enige bedrijf dat het niet zo nauw neemt met het niet betalen van leveranciers. Er zijn meer dan genoeg horeca gelegenheden die de gewoonte hebben om rekeningen op te bouwen en dan weigeren te betalen.
  In de wandelgangen noemen zij zich echter ‘succesvolle zakenlui’, daarbuiten staan ze bekend als oplichters.

  Gelukkig zijn er ook bedrijven die wel keurig netjes al hun leveranciers betalen en vreemd genoeg draaien die bedrijven dan ook prima. Het kan dus wel.

 26. Mambo is technisch al failliet vanaf de dag van de sluiting voor de verbouwing. De geest is uit de fles en zal niet snel meer terugkomen. Sfeerloze slecht afgewerkte betonbak. Bovendien was alles wat er daarvoor al stond van gestolen geld betaald. Daarbij jarenlang schofferen van de gasten en arrogantie, geen fatsoenlijke bewaking op de parkeerplaats waardoor het de meest criminele plek van het eiland werd. Zoveel geld omzetten en dan je personeel 3 tot 6 maanden om hun salaris laten bedelen in de hoop dat ze naar NL vertrekken en dat je niets meer hoeft te betalen. Leveranciers helemaal niet betalen en 10 keer van alles beloven, bankovermakingen laten zien die 1 minuut later weer gestorneerd zijn etc. Dat is de manier waarop deze meneer werkt, rekt, trekt, zuigt en iedereen probeert op te lichten voor eigen gewin. Wel het hele jaar business class de hele wereld overvliegen met vrouw en kinderen en dik doen in Nederland (met al z’n “artiesten-vrienden”), Zwitserland en St. Tropez. Beter verhuizen en niet meer terugkomen. Jammer dat de 2e merknaam van Curacao zo kapot is gemaakt. Ze kunnen nu een voorbeeld nemen aan de sfeer en veiligheid in het Jan Thiel gebied daar is het allemaal prima geregeld op het moment en kan je als ook toerist je huurauto gewoon parkeren wat bij Mambo al jaren was uitgesloten door de autoverhuurders. Er zal heel veel moeten veranderen op de strip van Seaquarium/Mambo Beach wil de sfeer van weleer daar ooit nog terugkomen.

 27. Ik zou op het ‘nieuwe, trendy’ Mambo nog niet dood gevonden willen worden. Luchtkasteel, waarvan vele ‘ondernemers’ en investeeerders dachten rijk te worden. Jammer, maar helaas verkeerd gegokt! Dag Henny, ik weet nog een leuk baantje voor je. Als afwasser.

 28. Het gaat niet goed met Mambo, en al helemaal niet met Henny.

  Die schijnt tegenwoordig om het half uur even in zijn tuin te blaffen omdat hij zich zelfs geen hond meer kan veroorloven.

 29. @ Gerard, doe niet zo naiëf, Henny heeft zich snel aan onze cultuur aangepast en dat moet je ook wel om te overleven en zoals jij dat noemt; valse afspraken en beloftes maken en deze niet nakomen. Dat is ook de reden dat hij er nooit meer is, en slecht te bereiken is, is our way of live.

 30. Ja ja Henny,

  En waarom rijd je dan in een huur auto, ( een kleine KIA) en je vrouw ook, omdat je nieuwe Toyota 4 Runner en je vrouw haar Toyota FJ cruiser zijn in genomen door de bank of lease, misschien omdat je niet hebt betaald ????

  Niet te spreken over al die andere bedrijven en mensen die je nog veel geld bent verschuldigd

  hoe ben je destijds nog maar naar Curacao gekomen ? met een container vol surfspullen en een niet betaalde rekening van de leverancier van die spullen ????

  Henny, Henny, toen al een boef nu nog steeds een boef !!!!

 31. Henny is helaas al vele jaren destructief bezig op dit eiland, denk aan de ellende die hij bij Zanzibar achterliet en nu al vele jaren de afgrijselijke staat waarin Mambo Beach verkeerd. Net als vorige berichten moet ik nog vaak denken aan de mooie tijden van vroeger, Mambo Beach waar het altijd gezellig en druk was, zie nu wat er van terecht gekomen is, Mambo is feitelijk al een hele poos failliet, ik ken zoveel ondernemers die nog heel veel geld krijgen en wanneer zij zich zouden verzamelen is het snel afgelopen!

  Ik hoop echt dat we Henny nooit meer terug zien in de horeca!!!

 32. Ik wil wel kopen hoor, net zoals Shell vroeger symbolisch bedrag ?

 33. De personen die Henny kennen weet hoe de vork in de steel zit. Hij zag die van te voren aankomen, maar hij bleef altijd alles ontkennen. Mambo is niet meer wat het was, en dat gaat ook niet meer zo snel gebeuren.
  Uitstel van de ondergang….

  Dag Mambo…….

 34. Ken mensen die er nog steeds werken, en het gaat inderdaad nergens meer over. Niemand van de leiding weet waar het over gaat en wimpelen het maar af. Iedereen die Henny kent weet dat hij zich anders voor doet dan wat hij werkellijk is. Valse afspraken en beloftes maken en deze niet nakomen. Dat is ook de reden dat hij er nooit meer is, en slecht te bereiken is.

 35. Ook als het niet goed zou gaan, zou men moeten ontkennen. Op het moment dat een dergelijk vuurtje (“Mambo failliet”) gaat lopen is het gedaan met je zaak, al ging het nog zo goed.

 36. Typisch Henny, lekker blijven ontkennen. Half curacao krijgt nog geld van die man. Echt een bord voor z’n kop.

 37. Waarom staan er geen concerten meer op de agenda?
  elk jaar hebben we mogen genieten van Guus Meeuwis (oktober) en Nick & Simon, 3J’s, Jan Smit en Gerard Joling waren vaste prik in december.
  Bij het nieuwe Mambo Beach concept passen geen concerten meer?
  zo jammer!

 38. Actueel is er niets aan de hand…………….alleen zijn er geen klanten bij Mambo Beach. Voor de rest gaat het prima.
  Het zal lastig zijn om toe te geven, maar men had die verbouwing nooit moeten doen. De hele sfeer van vroeger is weg, nu sta je in een betonnen bouwsel zonder sfeer, met torenhoge prijzen.
  Kwam er vaak, maar mij zien ze er niet meer.

 39. Henny vd Hek leeft in zijn eigen wereld ben ik bang!

 40. Het is naar mijn mening niet eens af. Sterker nog; van een bron hoor ik dat er al bijna 30 weken vertraging zijn, en ik heb om mij heen nog geen positief verhaal gehoord sinds ze weer open zijn.
  Mambo is Mambo niet meer, zoals we het kenden. Van bruisend uitgaansgebied met grote artiesten is het (bijna) doodgebloed naar een veel te dure locatie waar jaarlijks dezelfde Tros-artiesten te vinden zijn. Prijzen stijgen alsmaar, in de hoop de elite aan te trekken en met de bedoeling stagiaires af te houden.
  Ik heb er leuke feestjes gehad, maar het is over. Als je kijkt naar hun buren dan hoeft stilstand helemaal geen achteruitgang te zijn.

  En het uitbetalen aan het personeel is niet nieuw hoor, dat ging in de betere tijden ook niet van harte.

 41. Persoonlijk vertrouw ik Henny voor geen cent, ook schijnt het personeel nogal lage salarissen te krijgen.

 42. Ik moet ineens aan die Iraakse minister van voorlichting denken tijdens de laatste oorlog.

 43. Ik denk dat dit een gevalletje gat in de hand is, waarbij mensen die geloofden dat de palmbomen tot in de hemel groeiden geld over de balk gooiden dat er niet was.

  En dan kom je in de problemen. We zagen het eerder bij de MFK waar men ook pas laat zag dat je niet eindeloos door kunt feesten toen de aanwijzing er kwam. En dus staat fotograaf Ramsay Soemanta nu ouwbollige foto’s te knippen van bezoekers van de Christmas Showcase, zittend op de knie van de kerstman.

  Een lokatie als Mambo nodigt natuurlijk uit tot luchtfietsen, maar staat ver van de realiteit van de werkelijke wereld.