• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Milieuorganisatie Amigu di Tera is het oneens met de overheidsplannen voor Oostpunt. Bovendien vindt de organisatie dat burgers te weinig inspraak hebben gehad. “Hoewel de overheid veel barrières heeft opgeworpen zodat de burger geen inspraak krijgt, kan de burger wel bezwaar aantekenen.”

“Kennelijk wil de overheid meegaan met een onacceptabel voorstel om 10 procent van het grondgebied van Curaçao te ontwikkelen. Dit heeft desastreuze uitstraling naar alle koraalriffen in de wateren aan de zuidkust van het eiland”, stelt Amigu di Tera. “Hier heeft de overheid nooit onderzoek naar verricht. Ook naar de effecten op het landgoed noch naar de aanliggende gebieden toe is onderzoek gedaan.

Oproep
De milieuorganisatie wil een bezwaarprocedure beginnen tegen de, volgens hen, onverantwoorde, ontwikkelingen in Oostpunt. Ze roepen burgers op mee te helpen en hebben een speciaal model gemaakt. Via dit model kan iedereen naar eigen inzicht de situatie aanpassen en deze ideeën indienen bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke plannen. Het model kan opgevraagd worden via amiguditera@gmail.com.

3 reacties op “Amigu di Tera wil actie Oostpunt”

  1. Kom op jongens. dien allemaal een bezwaar in. Laat de overheid zien dat we Oostpunt willen behouden!

  2. Volledig met Amigu di tera eens. Het koraalrif moet beschermt blijven.

  3. Oostpunt is niet van de overheid. Het is privé terrein. Slechts de eigenaar zou mogen beslissen wat hij met zijn eigendom doet. Een onvervalste communistische gedachte om te menen dat je iets te zeggen hebt over het bezit van een ander.