• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 23-jarige I.P. stond gisteren terecht voor de diefstal van vier autobanden. De man werd op heterdaad betrapt toen de politie hem aantrof met de gestolen banden in zijn auto. Het gerecht achtte de voltooide diefstal wettig en overtuigend bewezen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De rechter uitte kritiek op de verdachte: “De hele gemeenschap heeft last van diefstal. Het is heel irritant en voor de eigenaar van de auto zeer vervelend. Zij ondervond veel hinder en overlast.”

Milde straf
Conform de eis van de officier van Justitie heeft de rechter de man veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Volgens de rechter een milde straf. De verdachte protesteerde in eerste instantie en zei liever een geldboete te willen krijgen. De rechter wees dit pertinent af. “U krijgt een goede kans met een werkstraf. Een andere keer kan een zwaardere straf, misschien wel gevangenisstraf, volgen.” Mocht de man de werkstraf niet naar behoren verrichten dan doet de reclassering hier melding van bij het OM. In dat geval zal hij alsnog een vervangende gevangenisstraf opgelegd krijgen gelijk aan 25 dagen hechtenis.

5 reacties op “‘Autobandendief’ veroordeeld”

 1. @Crimicao, Pirateneiland? Je durft wel hoor. Curacao is altijd door Nederlandse piraten misbruikt om hun roofovervallen en moordpartijen op zee te plegen. Overigens, die rechters zijn ook allemaal Nederlandse rechters, wist je zeker niet he?

 2. Mild strafje, ik moet meer werken om aan 4 banden te komen.
  Te gek voor woorden, dit is onrechtspraak.

 3. Op zijn minst een half jaar cel! Met 50 uur werkstraf bemoedig je diefstal.

 4. Natuurlijk zeurt deze man over een werkstraf, want dan moet hij wat doen. Een boete is makkelijker, dat geld wordt wel ergens bij elkaar “geregeld”..

 5. Belachelijke recht (??)spraak op een pirateneiland dus! Een oproep aan allen om maar (vrijwel straffeloos) te gaan stelen ….. En met dus een verdachte, die ook nog dúrft te protesteren. Ongeloof, ongeloof, ongeloof 🙁