• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose atleet Brian Mariano werd zaterdag op Hato betrapt met 720 gram cocaïne en mocht na ondervraging zijn reis naar Nederland voortzetten. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers wat zij vinden van het feit dat iemand met een voorbeeldfunctie aangehouden is met drugs in zijn bezit.

De 69-jarige Douweling denkt dat deze actie Mariano zijn voorbeeldfunctie kan gaan kosten. “Ik vind dat ze dat soort lui extra goed moeten opsluiten. Hij moet het juiste voorbeeld geven, niet opgepakt worden. Je kunt dit nooit meer goedpraten.” Ria (67) is het hiermee eens. “Ik vind het heel erg. Drugs op zak hebben is strafbaar, zo geef je het verkeerde voorbeeld. Het is erg jammer, want ik denk dat dit fataal is voor zijn functie als rolmodel.”

Kinderen
Rovienne (19) vindt dat rolmodellen over het algemeen niet met drugs in aanmerking moeten komen. “Niet voor eigen gebruik of voor ander gebruik. Voor iemand die een voorbeeld moet zijn voor bijvoorbeeld kinderen denk ik dat dit niet goed is. Zijn imago zal het zeker geen goed doen”, aldus Rovienne. Peter (52) denkt dat met name de jeugd drugs nu gaat zien als iets goed. “Jongeren kijken tegen hem op, omdat hij als lokaal talent veel heeft bereikt. Hij communiceert nu dat drugs goed is, wat ik persoonlijk niet bij een topsporter vind horen. Ze kunnen dit gedrag gaan kopiëren, omdat hij uitstraalt dat het gebruik of op zak hebben van drugs iets is waar hij achterstaat.”

Drugs
De 24-jarige Charles is van mening dat drugsgebruik sowieso niet goed is. “Je moet geen drugs gebruiken of bij je hebben, of je nou een voorbeeldfunctie hebt of niet. Als je bekend bent en een voorbeeldfunctie hebt, word je er alleen sneller op aangekeken.” Mirgereau (20) deelt de mening van Charles. “Drugs is niet goed, of je nou een voorbeeldfunctie hebt of niet. Als het om het geld gaat, moet hij maar een andere manier vinden om aan geld te komen. Ik werk hard voor mijn geld. Drugs is een makkelijke keuze, maar niet de juiste.”

Beroemd
Anouk (22) vindt het een kwalijke zaak dat Mariano met drugs is opgepakt. “Iemand die zoveel bereikt heeft weet dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Door cocaïne bij zich te hebben, geeft hij het verkeerde voorbeeld. Hij moet rekening houden met het feit dat zijn beroemdheid invloed op andere mensen heeft. Daarom vind ik het logisch dat het hem zwaarder wordt aangerekend dan bijvoorbeeld een onbekend persoon.” De 21-jarige Wendy vindt ook dat een beroemdheid rekening moet houden met zijn voorbeeldfunctie. “Hij weet dat hij beroemd is en dat als hij gepakt wordt het in het nieuws komt. Ik reken het hem zwaarder aan dan anderen, omdat ik vind dat hij het goede voorbeeld moet geven aan mensen die tegen hem opkijken.”

www.versgeperst.com