CURAÇAO – Jeroen Willems kwam vandaag, waarschijnlijk door een hartstilstand, om het leven. De 50-jarige acteur bracht de laatste weken door op Curaçao voor de opnames van Tula, the Revolt. “Tijdens zijn verblijf op het eiland was Jeroen een grote bindende factor onder de internationale cast”, zegt de Tula-crew.

“Met groot leedwezen hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van Jeroen Willems”, laat de crew weten in een persbericht. “Hij was zowel onder cast en crew bijzonder geliefd. Hij laat een grote leegte achter.” De Tula-crew wenst zijn nabestaanden veel liefde en kracht toe.

Opnames
Willems vertolkte in Tula, the Revolt de rol van plantagehouder Willen van Uytrecht. Gedurende zes weken was Willems op Curaçao om de film op te nemen. Ondertussen nam hij ook de tijd om een workshop bij La Tentashon te geven samen met andere topacteurs. Vorige week maandag vloog hij terug naar Nederland.

4 reacties op “Tula-crew bedroefd om overlijden Willems”

  1. Ongerust, als ik jou goed begrijp lopen de acteurs die hebben meegespeeld in de tragikomedie van Schotte (Jamaloodin, Constantia, el Hakim en natuurlijk Schotte zelf) een groot risico?

  2. mensen onderschatten de negatieve energie, die filmopnames als die van Tula met zich mee kunnen brengen. Daar zijn veel voorbeelden van, in de film-industrie (drie mensen uit de cast van The Exorcist, Heath Legder -de slechterik in de voorlaatste Batman film- en zo zijn er nog meer voorbeelden). Ik wil niet zeggen dat hier per se sprake is van een oorzakelijk verband, maar het verschijnsel wordt in grote kring erken. Blijft een drama, natuurlijk, een begenadigd acteur is heengegaan!

  3. Hij was een groot acteur, zijn rol als Prins Claus vond ik onvergetelijk. RIP.

  4. Vreemd om te lezen dat iemand, met wie je vorige week zaterdag nog een biertje hebt staan te drinken, er ineens niet meer is.
    RIP ouwe jongen, het bier smaakte goed en we hebben gelachen.