• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De directie van Fundashon Kuido di Ambulans (FKA) gaat in het eerste kwartaal van 2013 een campagne starten om de bevolking te informeren over de ambulancezorg. Aanhoudende klachten over de ambulancezorg zijn de aanleiding voor de campagne.

De directie van FKA heeft onlangs uit de media notie genomen van klachten over geleverde zorg. “Vanwege het medisch beroepsgeheim kan geen informatie worden gegeven over de zaken die publiekelijk in de media zijn besproken. Om dezelfde reden worden de resultaten van interne onderzoeken niet bekendgemaakt”, laat de directie weten.

Traag
Verschillende klachten die in de media naar voren gekomen zijn over de ambulancezorg gaan over het ambulance personeel dat niet snel en accuraat reageert. De ambulancemedewerkers zouden traag zijn en vergeten regelmatig de benodigde apparatuur mee te nemen. Het ministerie van Gezondheid verzorgde in juni een upgradingscursus voor het personeel van FKA, nadat de klachten binnenstroomden.

Protocol
“FKA is een instantie die werkt volgens bepaalde procedures en strikte protocollen wanneer zich een situatie of noodgeval voordoet”, aldus de directie. “Op het moment dat een telefoontje binnenkomt bij de ambulancecentrale wordt een ketting van protocollen in werking gezet. FKA heeft voor begin volgend jaar een informatietraject om hun werkwijze toe te lichten.

2 reacties op “FKA start campagne na klachten”

  1. @napoleon: nou van mij mag je dat zeggen, hoor, want je hebt helemaal gelijk!! Trouwens, de ambulancedients gaat, naar aanleiding van de klachten hun werkwijze niet verbeteren, ze gaan alleen uitleggen waarom deze werkwijze is zoals hij is, whahahaha, je blijft lachen hier.

  2. Een volledig verkeerd (niet willen) WERKMENTALITEIT ligt aan de grondslag. En helaas zijn zij de enigen niet op het eiland. DAT zal moeten veranderen als je Curaçao wilt opbouwen! Sorry, dat mag allemaal niet gezegd worden, als je het niet bevalt, “ga van het eiland af”, ook u geachte directie 🙂 Grapje dus.