• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose atleet Brian Mariano werd gisteren op Hato betrapt met 720 gram cocaïne en mocht na ondervraging zijn reis naar Nederland voortzetten. Maar hiermee is de kous nog niet af; bij navraag bij het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat Mariano in januari voor het gerecht moet komen.

“Meneer Mariano mocht na ondervraging verder reizen aangezien hij een ‘kleine’ hoeveelheid bij zich had en een ‘first offender’ (verdachte zonder strafblad) is”, legt Norman Serphos, woordvoerder van het OM, uit. “Het onderzoek is nog in volle gang.”

‘Erin geluisd’
Drugshonden merkten de koffer van de atleet op toen hij gisteren naar Nederland wilde reizen. Toen Mariano op het matje werd geroepen ontkende de atleet in alle toonaarden; hij heeft geen idee hoe de drugs is zijn koffer is beland. “Ik ben erin geluisd”, zei Mariano vanochtend tegenover Radio Direct. “Mensen willen mij in een kwaad daglicht zetten.” Serphos kan niet bevestigen of de koffer van de atleet een dubbele bodem had, zoals de douane beweert.

Zitting
Volgens de woordvoerder worden jaarlijks gemiddeld 400 drugskoeriers aangehouden op Hato. “Al deze zaken worden onderzocht, ook als het gaat om kleine hoeveelheden”, benadrukt Serphos. De zitting van Mariano staat gepland op 7 januari om 15.00 uur. Naast dat de atleet een straf op Curaçao riskeert, staat zijn professionele sportcarrière op het spel.

11 reacties op “Zitting Brian Mariano in januari”

 1. @immy: tja, waar moet je anders met je doping heen! Ander licht op de zaak? Nee hoor! Je kunt een keer de l** zijn, natuurlijk en erin worden geluisd, maar ik heb mensen in mijn omgeving die drie keer per week de halve wereld afreizen en er gebeurt helemaal niets met hun koffers, rara hoe kan dat.

 2. @ immy; like 🙂

 3. Tja, als het goed is gegaan was hij een aantal euro’s rijker. Nu is het fout gegaan is hij er in geluisd.

 4. ik geloof niet in zijn onschuld.

 5. € 36.000 is omgerekend ANG 84.117 willen allemaal snel geld verdienen om de grote man uit te hangen.

 6. Hallo mensen, vandaag heeft het Olympisch gebeuren in NL meegedeeld dat alle olympische tassen van de olympische deelnemers een dubbele bodem hebben!!! Ander licht op de zaak??Hou je mond en oordeel als het onderzoek verricht is a.u.b.

 7. Er zijn landen waar je voor deze hoeveelheid de doodstraf krijgt, maar hier mag je gewoon verder reizen !
  Heeft u iets aan te geven meneer ?

  Eh…….nee, niet echt.

  Zeker deze kilo coke over het hoofd gezien ?

  Ach ja, sorry.

  Ok, geen probleem, u kunt verder reizen. Goed reis.

 8. Iemand mag verder reizen nadat hij betrapt is op de smokkel van bijna een kilo cocaine?

  Dit riekt naar klassenjustitie, maar daarvan heeft onze laatste minister van justitie (Wilsoe) al laten zien niet vies te zijn, getuige zijn brieven geschreven voor Robbie dos Santos.

 9. 99 van de 100 drugsdealers zeggen dat ze er ingeluist zijn..

 10. De douane zegt dat de koffer een dubble bodem heeft, het lijkt me dan wel duidelijk als dat zo is. Of gaat deze man beweren dat er ook even een extra bodem in zijn koffer gedaan is op het laatste moment, of dat de koffer van ‘een vriend was geleend of zo?

  Een kleine hoeveelheid?? Nou… bijna 3/4 kilo met een straatwaarde van Euro 36000,- En nog niet versneden want dan ligt de waarde nog hoger.
  Ziet er dus nu naar uit dat er weer iemand gevallen is voor het snelle geld.

 11. Er in geluisd, tuuuurlijk