CURAÇAO – De Surinaamse regering besteedt een onverantwoord groot deel van haar budget aan dienstreizen en feesten. Dat stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Tijdens de begrotingsdebatten van het parlement moet de regering dit verklaren, meldt Waterkant.net.

“De regering moet onder andere verduidelijken waarom er grif geld is uitgegeven aan dienstreizen en feestvieren en meer aandacht daaraan is besteed dan de sociale groepen die in het afgelopen jaar juist aan de kant zijn geschoven. Als je kijkt naar hun prioriteitenlijstje, dan zie je precies het omgekeerde gebeuren”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Miljoenen uitgegeven
Een goed voorbeeld is het onafhankelijkheidsfeest in Nickerie. Daar zouden miljoenen aan besteed zijn. “Daarnaast zien we een heleboel onnodige dienstreizen met chartervluchten voor de president en leden van de regering. Dat zijn allemaal onnodige uitgaven die liever besteed konden worden aan de sociaal zwakkeren in de samenleving”, aldus Gajadien. Zo zouden onder andere kindertehuizen al enige tijd klagen over het uitblijven van subsidies.

8 reacties op “‘Regering besteedt meeste geld aan feesten en reisjes’”

 1. @chopie:. . . ja, komt allemaal door de slavernij. . .

 2. Lijken de Europese landen wel als Portugal, Italië, Spanje, Griekenland enz..
  Gek is dat he?

  Maar mensen blijven mensen ook al komen ze uit Europa, China, Amerika of Afrika…….

 3. In Suriname hebben ze dan tenminste nog bananen…..!

 4. Zal wel de schuld van Nederland zijn !

 5. Hebben ze hier over de Surinaamse regering of over Gerrit Schotte?

  Ik noem de vele vakantiereizen over de hele wereld, het meereizen van de schoonfamilie van Schotte, het hebben van een privefotograaf die er op alle reizen ook bij was, een leger bodyguards om een gesjeesd MAVO3 studentje te beschermen, een reeks peperdure geblindeerde mafiamobielen.

  Hoe meer banananrepubliek wil je het hebben?

 6. Tja, dat komt ons bekend voor, waar zou dat toch mee te maken hebben. . .

 7. Het is typisch de signatuur van lieden in bananen republieken die de weelde niet aankunnen, ik ” ben nu iemand” en het kan niet op.

 8. Lijkt de ex-regering Schotte wel.