• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het goudtransport dat vrijdagochtend werd overvallen in de haven van Curaçao was legaal. Dat bevestigt de douane van het Caribische eiland, meldt Novum. De lading goud op de Summer Bliss werd donderdag al elektronisch ingeklaard, nog voordat het schip de haven binnenvoer.

Het transport werd vrijdag na aankomst spectaculair overvallen in de haven. De overvallers wisten in de vroege ochtenduren er vandoor te gaan met zeventig goudstaven met een gewicht van 216 kilo. Het goud is negen miljoen euro waard.

Afkomst
De lading was op weg naar Miami. Waar het vandaan komt is niet duidelijk. Aanvankelijk werd gemeld dat zowel het schip als de lading uit de Guyaanse hoofdstad Georgetown kwam. De Guyaanse minister van natuurlijke hulpbronnen Robert Persaud zegt op de nieuwssite demerarawaves.com dat het goud vermoedelijk uit Suriname komt.

‘Police’
De overvallers droegen jacks met ‘Police’ op de rug. Bewakers dachten dat het om douanemedewerkers ging en liet hen door. Op het moment van de overval waren vier bemanningsleden uit Guyana aan boord. Eén van hen raakte gewond toen een overvaller hem met een geweer in het gezicht sloeg.

15 reacties op “Lading geroofd goud was legaal”

 1. Inmiddels blijkt dat goud uit Zuid Amerika gesmokkeld te zijn en dat is hier “legale” handel en wordt voor de zekerheid alvast elektronisch ingeklaard, vervolgens vinden de autoriteiten het volkomen normaal dat het in een vissersboot en onbewaakt wordt aangevoerd. . .

  Whahahahahahahaha, dit is echt ongelooflijk, dit is geen bananenrepubliek, dit is bananaflip, dit kan gewoon echt niet waar zijn, nee, alsjeblieft, zeg me dat het een grote grap is, hahahaha, ik lach me suf. Dit wordt weer een heel weekend lachen met mijn buitenlandse relaties, die vragen tegenwoordig al wat er nu allemaal weer gebeurd is op deze rots, nou dit weekend wordt het smullen achter de Skype, hahaha.

  Enneh, politie, OM. . . vooral niks uitzoeken verder hoor. . het was een legaal transport en een legale beroving, hahahaha.

 2. Typisch Curacaosch: blaming the victims.
  Die zijn per slot van rekening altijd uiterst verdacht hier 😉

 3. Ay no. Inside job what else. Tell me is not so

 4. elektronisch vtv ingeklaard ???????
  ik zit met diezelfde vraag,waarom inklaren,wie kan hier antwoord op geven

 5. Was er uberhaupt wel wat aan boord van dat schip? Elektronischi ingeklaard, maar heeft er iemand ook maar een staaf gezien?

 6. als de lading onderweg was naar Miami,dan wordt het tyd om de FBI in te schakelen,dan kan de FBI de eigenaar ondervragen,en wat zijn bedoelingen waren met het goud..de Verenigde Staten kennende ,zullen wel heel graag de INS en OUTS willen weten van een onbeveilid goud-transport naar Miami

 7. Snap het even niet. Als het goud bestemd was voor Miami, waarom wordt het dan hier ingeklaard? Het hoeft hier dan toch niet onderweg de douane te passeren? Kan iemand hier zijn of haar licht op laten schijnen?

 8. Misschien kunnen de dieven het goud gaan verdelen onder de criminele zodat die gouden kettingen, gouden tanten en gouden velgen voor hun autos kunnen zetten en dan hoeven zij ons de burgers niet meer te beroven!

 9. Wie zegt er mij dat er Uberhaubt goud in die vissersboot (shroothoop durf er niet eens het ijselmeer mee over te varen) heeft gelegen?.Elektronisch ingeklaard,nog voor dat het schip?de haven binnenvoer.

 10. Het is vreemd dat we onze bancomaticos (gemiddelde inhoud: 200,000 florin) bijvullen met gewapende bewakers, gepantserde auto’s en videocameras terwijl 12,000,000 aan goud op een gammel nauwelijks bemand bootje de haven binnenvaart.

 11. De lading goud op de Summer Bliss werd donderdag al elektronisch ingeklaard, nog voordat het schip de haven binnenvoer.
  Dat was een geheime boodschap dat het schip om die en die tijd zou binnenvaren en dus kon de overval als “geplanned” plaats vinden.
  Aldus geschiedde !

 12. En vervolgens gaan de volgende ladingen goud via Aruba naar Miami. Weer een inkomstenbron minder.

 13. Een goed (goud, haha) voorbeeld dat het gigantische leger van bewakers ooooveral op Crimiçao voor 99% compleet nutteloos is! Ze stralen geen ènkel gezag uit en zijn op geen enkele wijze fanatiek bezig met hun job. Werkverschaffing?

 14. ikke heeft zich altijd vergist, dacht altijd dat goed organiseren en op tijd komen een groot probleem was hier op dushi Korsow. maja als de gelegenheid zich voor doet kan het in eenen wel hahahaha.

  ik weet dat het een strafbaar feit is maar moet soms wel lachen om dit soort overvallen grote buit geen slachtoffers (met uitzondering van de eigenaar van het goud). verdiend meer respect dan de overvallers die oma van 72 jaar overvallen vervolgens in elkaar slaan en met een mobiel en een paar centen ervandoor gang.

 15. Dus het goud was legaal en de Douane wist hier vanaf. Daarna doet de douane gewoon de poort open voor de overvallers en doet verder niets.. Lijkt me een inside job van de douane.