• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens NOS zijn er tips en aanwijzingen binnengekomen bij de politie over de goudroof die gisteren plaatsvond bij de Grote Werf. Het kenteken van de vluchtauto zou bekend zijn en de tips worden nagetrokken. Politiewoordvoerder Reginald Huggins geeft aan van niks te weten.

“Er zijn geen tips binnengekomen”, reageert Huggins op de vraag of er meer bekend is over de zaak en of er tips zijn binnengekomen. “De zaak wordt onderzocht en er is nog niks meer bekend.” Volgens NOS is het kenteken van de vluchtauto bekend en heeft een van de bemanningsleden gezegd dat het goud bestemd was voor een bedrijf op Curaçao. Ook zouden de verschillende tips worden nagetrokken.

12 reacties op “Politie ontkent tips goudroof”

 1. Pirates of the caribbean bestaan dus nog steeds ,

 2. Waar blijft de claim van Schotte dat wij dit soort Hub functies aan hem en zijn kliek te danken hebben??

 3. OPEN DEUREN INTRAPPEN.
  Ik beschouw al de reacties als boven vermeld, als, opendeuren intrappen. Het is voor eenieder met een beetje gezond verstand onweerlegbaar vast en duidelijk dat er sprake is enof moet zijn van informaties vooraf, plaatselijk al of niet. M.a.w. iedereen, hoe het commentaar ook mag zijn, heeft gelijk met zijn met zijn of haar reactie. Open deuren kun je niet meer openen, die staan al open. Toch te gek, sta je daar naar de deurkruk te graaien terwijl de deur reeds openstaat. Macht der gewoonte? Voorbeeld van macht der gewoonte is het volgende. Staat er een deur van een ruimte wijd open. Komt er een persoon die van daaruit stemmen en geroezemoes hoort. Nieuwsgierig, wilt hij het fijne van de zaak weten, bukt zich en zoekt als gewoonlijk het sleutelgat op, voor een goed zicht wie er binnen in gesprek zijn, immers, horen doet hij al, doch merkt niet eens dat de deur openstaat. Gewend dat hij is om via het sleutengat te gluren.

 4. Iedereen heeft het nu over goud, GOUD , goud.
  Geen mens vraagt zich af onder welke omstandigheden men dit goud uit de bodem moest halen.
  Geen mens vraagt zich af hoe men dit goud uit de bodem heeft gehaald.
  Geen mens vraagt zich af waar men de chemicaliën waarmee men het goud zuivert gelaten heeft.

  Men ziet alleen maar goud, goud, goud. Er zal een dag komen dat men erachter komt dat men goud niet kan eten. Tot nu toe is men nog daar te dom en naïef voor.

 5. Mi no sa………..

 6. @Edgar, Ja dat is zo leuk. Als je gaat vliegen moet je half uitkleden en elk flesje water mag niet mee en je betaald security fees.. maar wie controleerd de mensen die bv de koffers in het vliegtuig zetten? en idd hoe is de douane bij de havens etc. Blijkbaar zo lek als een mandje.

 7. “Waarom horen we de media nooit intelligente vragen stellen?”

  @YWN En DAT is waar het groots aan ontbreekt op dit eiland. Media die zinvolle (diepgaande) vragen stellen en eigen research doen.

  80% van wat ik lees, en vooral hier, zijn copy-paste artikelen zonder enige diepgang of eigen inbreng.

 8. ik ben heel benieuwd wie de eigenaar is????
  lijkt me niet helemaal een legaal transport geweest.
  het goud zal ook wel niet legaal geweest zijn.
  zal nog wel een staartje krijgen.
  zit het goud al op een andere boot of nog ergens verstopt op het eiland?

 9. Is er een tijdje geleden ook niet zo’n spectaculaire goudroof op Hato geweest en ook daar hebben wij nooit meer wat van gehoord. Typisch, maar het blijft verdacht !

 10. ach ja,als je voor 11000000 dollar goud laat vervoeren,had je ook wel voor 500000dollar voor beveiliging kunnen zorgen.,en goed beveiligd vervoer risico van het vak..of misschien denken de bemanningsleden dat ze overvallen zijn,maar heeft de eigenaar het gewoon snel op laten halen,zonder gezeur en getreuzel..en eigenaar blijft zo onbekend

 11. Wanneer je het artikel in de Amigoe leest wordt meer dan duidelijk dat het een inside job was. De boot was net aangekomen en direct werd deze beroofd. De hele actie was goed gepland, goed uitgevoerd oftewel professionals. Dikke kans dat die waren ingevlogen om dit klusje te klaren en wellicht zijn ze met het eerste vliegtuig weer van het eiland afgegaan.

  Iemand heeft bij de douane of bij de agent van het schip lopen praten met de verkeerde mensen of…………….bij vertrek van het schip uit de thuishaven heeft iemand lopen praten.

  UIteraard is het vreemd dat het goud normaal gesproken met het vliegtuig gaat en nu voor het eerst met een boot………en direct wordt overvallen. Kan ook niet zeggen dat dit bootje een toonbeeld is van veilig goud transport.
  Waar was overigens de beveiliging ?
  Sinds wanneer opent de bewaker van de werf zo maar de poort zonder ook maar iets te controleren ? Na 9/11 had ik toch wel wat anders verwacht endenk dat de cruise schepen hier ook niet blij mee zijn. Iedere gek kan dus zomaar het terrein opkomen zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd.

  Misschien dat bedrijven nu eindelijk eens gaan begrijpen dat bewakertje spelen een serieus beroep is en niet slechts rondlopen in een leuk pakje.

 12. Waarom is er ook niets bekend over de goudroof bij swissair?.

  Wel heel verdacht dat goud zomar langs Curacao kan komen zonder dat dit aangegeven wordt en in slecht beveiligde boten.

  Zijn er mensen hier op Curacao die hun geld aan het wassen zijn?. Gaat er crimineel geld rond hier op het eiland?, is dit goud afkomstig van drugshandel?.

  Waarom horen we de media nooit intelligente vragen stellen?.
  YWN