• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De krijgsraad in Suriname gaat op 12 december verder met het strafproces van de Decembermoorden. Dat schreef de Surinaamse krant De Ware Tijd gisteren. De laatste zitting van het zogeheten 8 december-proces was op 11 mei van dit jaar. De rechter besloot toen het proces op te schorten.

Het Openbaar Ministerie kreeg opdracht uit te zoeken in hoeverre een omstreden amnestiewet in strijd is met de Surinaamse grondwet. De in april door het Surinaamse parlement aangenomen amnestiewet zorgt ervoor dat de betrokkenen van de decembermoorden geen straf krijgen. De belangrijkste verdachte in dit proces is de huidige president van Suriname, Desi Bouterse.

5 reacties op “Strafproces Decembermoorden wordt hervat”

  1. Stel dat die man schuldig is bevonden wie gaat het in de gevangenis brengen. Op dit moment heeft hij politieke-onschendbaarheid. Gaat de rechter hem dan persoonlijk oppakken of moet de politie dat doen. De rechter loopt niet alleen de kans uit zijn ambt gezet te worden maar ook op een duistere manier geliquideerd te worden toch.

  2. De president kan altijd nog de straf kwijtschelden van de veroordeelden toch?

  3. Nu de aanstichter van het december-onheil zoveel macht tot zich getrokken heeft wordt een eerlijk proces met een echte veroordeling wel heel erg moeilijk. Deze president heeft zoveel macht dat een “goede” rechter de kans loopt uit zijn ambt gezet te worden als hij een eerlijke mening geeft,

  4. de amnestie wet is een schuldbekentenis van Bouterse…

  5. Tja, ben benieuwd hoe eerlijk het OM daar durft te zijn. Deze mensen zijn hun leven niet zeker als wordt besloten dat de amnestiewet in strijd is met de grondwet. . .