• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 80 Miljoen gulden aan erfpacht ligt er op dit moment op straat. Dat zegt de directeur van Domeinbeheer Jairo Martis. Door achterstanden in de inning is het bedrag aan erfpachtgelden zo hoog opgelopen. De helft van de inkomsten uit erfpacht is afkomstig van grote erfpachters.

Domeinbeheer is een overheidsorgaan belast met de ontwikkeling en het beheer van overheidsterreinen. Mensen met een terrein in erfpacht kunnen vanaf volgend jaar een meer betrouwbare facturatie verwachten van Domeinbeheer. Het optimaliseringtraject dat nu is ingezet, richt zijn pijlen niet alleen op ict-gebied, maar ook op het gebied van trainingen en optimalisatie van de werkprocessen, aldus de directeur.

Factureren
Volgens Martis is Domeinbeheer bezig met opschoning van de interne systemen en zal dat in 2013 worden afgerond. Mensen kunnen in december al facturen verwachten over 2011 en 2012. In december zal er 26,6 miljoen gulden gefactureerd worden. Vanaf 2014 hoopt Martis een betere service te kunnen verlenen dan nu het geval is. Hij legt uit wat Domeinbeheer precies doet.

Martis in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

4 reacties op “80 Miljoen aan erfpacht op straat”

 1. Waarom moeten we op alles bezuinigen terwijl het probleem ligt bij belastingdienst die niet de gelden int. Tevens bepaalde mensen op Curacao mogen miljoenenschulden hebben openstaan bij de belastingdienst en de uitgaven van de overheid zijn te hoog. Doe hier wat aan en laat het volk met rust!

  Ik dacht dat de belastingdienst al voor veel geld was gereorganiseerd??

 2. Dat na zoveel jaren het instituut “erfpacht” nog steeds niet (of is het inmiddels niet meer) functioneert is verbijsterend en geeft al weer aan hoe gelijk de Nederlandse belasting betaler heeft in z’n reactie geen bijdrage meer te willen leveren aan de Curacao overheidsfinancien.
  Ook hier zal geen ( top)functionaris ter verantwoording worden geroepen en zo zal ons land als een etterend gezwel uiteen barsten.

 3. De ambtenaar die het hardst een schop onder zijn kont moet krijgen is de secretaris-generaal van het ministerie, tevens oud hoofd domeinbeheer.

 4. De ambtenaren werken toch zo hard, hoe kunnen zulke achterstanden ontstaan? Natuurlijk wegens personeels tekort o.a. door de aanwijzing van NL.
  Mijnheer de nieuwe minister, geef die ambtenaren toch een schop onder hun hol !