• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naar aanleiding van de onderwater foto’s gaan autoriteiten van Aruba de zoektocht naar de verdwenen tiener hervatten. “Afgelopen zondag hebben we gedoken, jammer genoeg hebben wij de exacte plek nog niet kunnen vinden”, aldus Ann Angela, voorlichter van het Openbaar Ministerie op Aruba.

Twee Amerikaanse toeristen waren in oktober op Aruba en hadden tijdens het duiken foto’s gemaakt van vissen. Op één van de foto’s was sprake van een ‘menselijk skelet’. De Amerikanen waarschuwden de politie, die volgens hen geen interesse toonden. Daarom stapten de Amerikanen naar de media. “Toen wij op de hoogte werden gebracht van de foto’s wilden wij graag kijken wat er op te zien was. Wij hebben donderdag 18 maart de foto ontvangen van ‘Federal Bureau of Investigation’ (FBI)”, legt de voorlichter uit.

Tip
“De Amerikaanse toeristen konden helaas niet exact de locatie aangeven waar zij de foto’s hadden gemaakt. Het is natuurlijk ook al een tijd terug. De tip van het stel, want het is en blijft een tip, nemen wij zeer serieus. Alle tips worden serieus genomen bij ons. Door middel van een reconstructie, die de politie wil gaan uitvoeren, kan er achterhaald worden waar de plek in de zee zou kunnen zijn”, vertelt Ann Angela.

Volgende stap
“Stel dat we beenderen vinden tijdens het duiken, dan worden deze opgestuurd naar het Nederland Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Zij gaan kijken of het om menselijke botten gaat. Want wie zegt dat het niet om dierlijke botten gaat? Als het menselijke botten zijn, gaan we door naar de volgende stap. Zijn de botten wel van Natalee Holloway? Hier zijn we echter nog lang niet. De prioriteit ligt nu in het vinden van de juiste plek, zodat de duikers eventuele overblijfselen kunnen opduiken”, besluit de voorlichter.

www.versgeperst.com