• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie is vanochtend rond 05.00 uur uitgerukt naar Grote Werf in verband met een gewelddadige overval op een schip dat goud vervoerde. De daders maakten zeventig goudstaven buit met een totaal gewicht van tweehonderd kilo.

Uit onderzoek is gebleken dat een witte Mitsubishi Lancer bij de ingang van de Grote Werf arriveerde en toeterde. De bewaker dacht dat het personeel van de douane was en heeft vervolgens de hefboom geopend. De auto parkeerde ter hoogte van een schip dat aan de werf lag. Enkele seconden later kwamen nog twee andere auto’s met hoge snelheid erachteraan, net voordat de hefboom omlaag ging.

Gewond
Deze auto’s parkeerden naast de witte auto. Vervolgens sprongen zes of meer gewapende mannen met bedekte gezichten, shirts met capuchon en een vest met ‘Police’ erop geschreven uit de auto’s. De mannen renden het schip op en bedreigden de bemanningsleden en kapitein van het schip. De 51-jarige kapitein werd gedwongen op de vloer te gaan liggen. Een ander bemanningslid vroeg aan de verdachten waarom ze de kapitein zo behandelden. Hierop sloeg één van de overvallers het bemanningslid met een kolf van een wapen in zijn gezicht.

Goudstaven
De verdachten gingen verder het schip in en kwamen terug met drie metalen kisten waarvan de inhoud 70 gouden staven bevatte met een totaal gewicht van 216 kilo ter waarde van 11.500.000 dollar. De verdachten laadden de kisten in de auto’s en verlieten het terrein. De politie vraagt iedereen die informatie heeft over deze zaak  dit door te geven via telefoonnummers 8666-140/ 8666-192, 911 (24 uur) of het anonieme nummer 108.

29 reacties op “Goudroof bij Grote Werf”

 1. ikke heeft zich altijd vergist, dacht altijd dat goed organiseren en op tijd komen een groot probleem was hier op dushi Korsow. maja als de gelegenheid zich voor doet kan het in eenen wel hahahaha.

  ik weet dat het een strafbaar feit is maar moet soms wel lachen om dit soort overvallen grote buit geen slachtoffers (met uitzondering van de eigenaar van het goud). verdiend meer respect dan de overvallers die oma van 72 jaar overvallen vervolgens in elkaar slaan en met een mobiel en een paar centen ervandoor gang.

 2. @ Anonymus. Je mag dus WEL uit je nek kletsen, als je WEL Antilliaan bent? Vandaar….

 3. Iemand toevallig contact gegevens voor mij waar ik op dit eiland goud kan laten omsmelten??

 4. Een meerderheid in de Tweede Kamer van in elk geval SP, PVV, PvdA en D66 is flink geschrokken van de uitgelekte conceptversie van het rapport over de Amarantis-scholengemeenschap. Uit dat concept, waar de Volkskrant zaterdag over berichtte, blijkt onder meer dat bestuurders zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling.
  ‘Dit is het failliet van de grote schoolbesturen. Het is beschamend dat bestuurders zo weinig oog hadden voor leerlingen en zo bezig waren met zichzelf en hun eigen prestigeprojecten,’ zegt Jasper van Dijk (SP) in een eerste reactie. Harm Beertema (PVV) zegt dat het bij Amarantis nog erger was dan hij al dacht. Volgens hem zitten er in het rapport zaken die voor het Openbaar Ministerie aanleiding moeten zijn om tot vervolging over te gaan.

  Dit is pas inside Job……….. hahahahahahaha

 5. @Janchi 01-12-2012 om 2:06, jij bent een typisch geval van iemand die de klok heeft horen luiden maar absoluut niet weet waar de klepel hangt. Goudstaven werden tijdens het vervoer in een auto gevonden, niet thuis bij een Bonairiaanse politicus. Bovendien is de zaak een hele grote waarin ook verschillende Europees Nederlandse verdachten een rol spelen. Heb vernomen dat ergens in de tweede helft van 2013 de zaak voor de rechter komt. Niet zomaar uit je nek kletsen Janchi, zeker als je geen Antilliaan bent. .

 6. Nu is er in ieder geval alvast script materiaal voor de volgende film van Curacaosche bodem….

 7. Erg verrassend, NOT! Hahahaha, altijd hetzelfde op het pirateneiland Curacao. Je blijft lachen…

 8. Ha ha. Actie van de zieke corrupte regering.
  Boeven zijn het. Je kan op je vingers natellen dat dit niet klopt.
  Ff een paar miljoen claimen. Het ergste is dat het volk ze helpt.
  Zij hebben voor die gangsters gekozen.

 9. dit transport valt niet te claimen bij de verzekering,,alleen zwaar beveiligde goud- transporten zijn verzekerd…en als politie het goud terug vindt,zullen ze er eerst invoerrechten en belastingen over moeten betalen,anders krygen ze het goud nog niet terug..aan onbeveiligde goud-transporten zit nu eenmaal een hoog risico….een gouden ketting rukken ze al van je hals af….

 10. Trouwens, werd er niet een paar jaren geleden ook op Bonaire zoveel goudstaven gevonden in het huis van een bekende Bonairiaanse politicus? Het ging toen om miljarden aan goud had ik begrepen. Zomaar op het kleine Bonaire…
  Wie, wat, hoe, wanneer, waarmee, waarvoor???
  Niks meer over deze zaak gehoord.

 11. Van WIE was dat goud, en naar WIE werd dat goud vervoerd en HOE kwam men erachter dat er goud werd vervoerd?

  Zijn er nog steeds geen camera’s waar waarde volle goederen vervoerd worden?

 12. Goud vervoert in een oude vissersboot ? Dat is op zijn minst verdacht, of zijn de boeven bestolen ??

 13. Verdorie, kom ik net thuis van een dag hard sjouwen en kei-vroeg m’n nest uit, blijkt dat ze zilveren oorbellen voor de kerst wil…

  tis ook nooit goed!

 14. 1 april? beetje vroeg…

 15. Swissport part 2

 16. Bewaker en douane in het complot betrokken! Waren waarschijnlijk goudstaven van Dos Santos die ze nu kan claimen bij de verzekeringsmaatschappij. Zwart goud is opeens wit goud!

 17. Ik vond het al redelijk rustig betreffende gewapende overvallen de laatste tijd. De “krachten’ zijn gebundeld blijkbaar.

  En met resultaat, daar is dit eiland de aangewezen plek voor…

 18. Word goud ter waarde van… zomaar onbewaakt met een bootje vervoerd? zal de verzekering graag horen. (maar dit zal wel niet verzekerd zijn). de vraag van/voor wie dit is brengt ze waarschijnlijk dichter bij de daders dan het antwoord op de vraag wat U of IK gezien hebben.

 19. Ik begrijp echt niet dat er geen bewaking aanwezig was op dit schip 🙂

 20. inside job duidelijk…………..
  iedereen stren aan verhoor onderwerpen.
  iedereen die wist dat er zo veel goud aan boord was………

 21. Ha ha ha je blijft lachen hier op het eiland !!!

 22. zit wel een luchtje aan,,verroest vissersschip uit guyana,geen beveiliging aan boord,hoogwaarschijnlijk om belasting en invoerrechten te ontduiken…normale goud-transporten uit guyana zijn met zwaar beveiligde vliegtuigen..bij aankomst op curacao meteen overvallen..volgens een bemanningslid was het goud bestemd ,voor een bedryf op curacao,waarvan hij de naam niet kent…….wie wist dat dit verroest schip uitgerekend vanmorgen op curacao aanmeerde???o ja geen lionfish aanboord,maar 70goudstaven..men was goed op de hoogte

 23. whahaha SHOW ME THE MONEY !!

 24. Goud bestemt voor of afkomstig van de centrale bank??

 25. wow, lijkt wel een film dit.
  En heeft de portier gelijk de politie gebeld, toen er twee auto’s achteraan binnendrongen? Of toen hij zag dat de mannen niet ‘politie’ maar ‘police’ op hun shirts hadden staan?
  En heeft hij de boom weer netjes opgehaald om ze weg te laten gaan?
  Anders zou een ontslag op zijn plaats zijn en tevens een goed rechercheonderzoek van deze meneer.

 26. De vraag is, ging het naar Curacao toe of moest het goud juist van het eiland af?
  Of is de Centrale Bank voorzorgen aan het nemen?

 27. Sjonge jonge wat een pech zeg…….van alle boten op curacao PRECIES die met de goudstaven aanboord…..en het goud werd net op dat moment niet eens profesioneel bewaakt….. Die boefjes hebbe het wel getroffen hoor!!!

 28. INSIDE JOB……. duidelijk….

 29. Wel wel… Nan mester tabata hopi bon na altura di e kos aki.
  Ai Dios, yuda nos!!! 🙁