• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie Gezondheidszorg heeft het Advent Ziekenhuis vandaag een laatste waarschuwing moeten geven. Binnen het Advent Ziekenhuis is namelijk een keizersnede uitgevoerd bij een vrouw met een belaste voorgeschiedenis. Dit was het ziekenhuis in een eerdere aanwijzing verboden.

Het Advent Ziekenhuis kreeg vorige week groen licht van de inspectie om zwaardere operaties uit te voeren, maar moest zich wel onthouden van keizersneden en operaties bij patiënten met een belaste voorgeschiedenis, zoals diabetes of hypertensie.

Overtreding
Het ziekenhuis voerde nu toch een keizersnede uit, hoewel de gynaecoloog volgens de Inspectie Gezondheidszorg wel in de gelegenheid was om de patiënt tijdig door te sturen naar een ander ziekenhuis. Op grond van deze constatering heeft de inspectie schriftelijk een laatste waarschuwing gegeven. Een volgende overtreding van het verbod kan leiden tot sluiting van het hele OK-complex.

5 reacties op “Laatste waarschuwing voor Advent Ziekenhuis”

 1. @all Zie het ook liever anders, maar wat moet je als het niet meer te betalen wordt? Juist! De tering naar de nering zetten. Beetje realiteitszin kan toch geen kwaad?

 2. @ Philippe Maaskant je bereikt niks als je nooit de lat hoger legt…

 3. ik neem aan dat ze geen ok sluiten omdat je na de ok een pastetchi krijgt ipv een broodje kaas.
  realiteit hier is de mentaliteit van roeptoeters die liever dom houden dan voor groei en vooruitgang kiezen.
  t geeft een eng bitter smaakje als er ook zo makkelijk met gezondheid om wordt gegaan.

 4. Maaskant. Wees blij dat ze de ziekenhuizen beoordelen naar west europese maatstaven.
  En pas de eisen aan de realiteit?? Onzin. Pas de realiteit aan de eisen. Die eisen moeten hoog zijn. Hoger dan elk ander land in de regio. Lukt dat niet dan sluit je de tent. Kom nou..

 5. Als we onze ziekenhuizen blijven beoordelen naar West Europese maatstaven, dan kunnen we de zaak wel sluiten. Wanneer gaan we nu eens inzien dat we een Caribisch eiland zijn. Als straks alles wordt gesloten, waar gaan we dan naar toe met de keizersnee? Colombia? Miami? Te duur, dus we moeten het ermee doen. Pas de eisen aan onze eigen realiteit aan svp.