CURAÇAO – De negentienjarige S.C. en D.R. en 34-jarige R.C. zijn vanmorgen door het Gerecht in de eerste Aanleg veroordeeld voor een gewapende overval. De drie pleegden op 13 augustus een overval op juwelier 18K in de Wolkstraat. Hierbij werden sieraden buitgemaakt waarna geprobeerd is deze te verkopen.

Hierdoor kwamen de verdachten in het vizier van de politie die hen vervolgens wist aan te houden. Het gerecht achtte bedreiging met geweld en opzet bewezen. In het vonnis heeft het gerecht rekening gehouden met: het feit dat tijdens de overval met een vuistvuurwapen is bedreigd, met een hamer de vitrines zijn vernield, de jonge leeftijd van twee daders en het feit dat twee van de daders in het verleden eerder veroordeeld zijn geweest voor andere zaken.

Straffen
C. en C. zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. R. heeft een gevangenisstraf van 42 maanden gekregen waarvan negen maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Voor R. en C. geld nog een bijzondere voorwaarde, zij moeten zich na hun detentie binnen zeven dagen melden bij de reclassering voor verdere begeleiding.

4 reacties op “Overvallers juwelier Wolkstraat veroordeeld”

  1. De straffen moeten veel en veel hoger, op deze manier loont crimineel gedrag bijna. Schande!

  2. 4 jaar waarvan 1 voorwaardelijk. Dat wordt minder dan anderhalf jaar ziitten. Net genoeg tijd om uit te rusten, wat aan te komen, adviezen inwinnen bij zijn collega’s, nieuwe plannen te beramen en kan die criminineel opnieuw overvallen plegen.
    Dank U wel meneer de rechter, voor deze korte adempauze.

  3. Graag ook de ouders meestraffen!

  4. Waren dat niet die misfits die met hun middelvinger omhoog op de bewakingscamera stonden of was dat weer een ander geval. Anyway, alsjeblieft geen postings nu over armoede, thuissituatie of meer van die shit, dat weten we nu wel. We weten ook al dat het de schuld van NL is, maar vooral van de slavernij. En nu lekker opsluiten die handel.