• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçao Airport Partners (CAP) introduceert vanaf morgen een nieuwe tarief voor de passagiers-, landings- en parkeergelden. Dit tarief is recentelijk goedgekeurd door de ministerraad. De prijs werd voor het laatst aangepast in 2006.

 
CAP introduceert voor passagiers die voor 1 december bij de aankoop van hun ticket de passagiers-, landings- en parkeergelden hebben betaald, met goedkeuring van de overheid, een transitieperiode van drie maanden.

Nieuwe tarieven
Passagiers die naar buureiland Bonaire vliegen betalen vanaf morgen 10 dollar. Reis je naar Aruba of Sint Maarten dan betaal je 20 dollar. Voor alle overige bestemmingen wordt een bedrag van 39 dollar gevraagd. De prijs voor een tranfer wordt 5 dollar. De verhoging van het tarief wordt gedeeltelijk besteed aan de verbetering van de organisatie van de ministeries en gedeeltelijk ten behoeve van de verbetering van de luchthaven.

11 reacties op “Tarieven passagiersgelden aangepast”

 1. Als de prijzen in d etockets opgenomen worden hoor je niemand meer klagen. men weet niet beter. Men weet ook niet dat de airporttax op Bonaire duurder is dan op Curacao. Maar ja dat is inbegrepen en klaagt men maar dat de airlines de tickets te duur verkopen.

 2. De tarieven worden verhoogd o.a. voor verbetering van de organisatie van de ministeries. Ik zou zeggen haal het geld terug bij het ministerie wat onrechtmatig verkregen is. Nou dat is heel veel en nu moeten de toeristen meer gaan betalen. Onbegrijpelijk.

 3. Prijs kan gerust naar beneden. Ze hebben weer 11 miljoen dollar verdiend
  met de goudroof van afgelopen vrijdag. Zelfverrijking en het volk maar laten creperen.

 4. Is het niet zo dat het goedkope tarief naar Aruba in 2010 bij de opheffing van de Nederlandse Antillen zomaar werd veranderd in het hoge tarief en dus twee jaar lang onnodig heeft bestaan!

  Wat was het luchthaventarief voor Aruba voor 10-10-10. Wat was het tarief opeens ná 10-10-10, omdat er niet over de nieuwe situatie was nagedacht?
  Inderdaad is twee jaar lang de passagier een poot uitgedraaid! Graag een precieze specificatie van die genoemde verbeteringen op de luchthaven, want dit is wel erg gemakkelijk en ongeloofwaardig.

 5. Belachelijk die tarieven, de luchtreiziger als melkkoe.

  En als dank voor die airporttax betaal je waanzinnige prijzen voor al je aankopen en is de service ondermaats. Zo staan de vluchtinformatieborden allemaal op on time, zelfs bij vluchten met urenlange vertraging of vluchten die uitgevallen zijn.

 6. Voor deze bedragen mag je tenminste een souverniertje aangeboden krijgen! Menige airports rond de wereld zijn stukke goedkoper en bieden vele malen meer voor je hardverdiende geld!!!! Maar ja, als onze specialisten en duure adviseurs het zeggen, dan hebben wij maar te slikken……

 7. Wel goed dat het tarief naar Aruba naar beneden is bijgesteld. Goed voor het economische verkeer tussen beide eilanden. Hopelijk volgt het eiland Aruba zelf ook…

 8. En zo wordt een tripje op en neer naar Aruba nog duurder. BLijft van de zotte dat we een vermogen moeten betalen om van het ene eiland naar het andere te komen.

  Dan te bedenken dat je voor een habbekrats door Europa en de VS kunt reizen.
  Velen op Hato denken nog altijd dat een vliegveld een eindbestemming is……….maar helaas, een vliegveld is slechts een doorvoerhaven en dus niet het doel van de reis.
  Advies ?
  Keep it Simple, Stupid.

 9. Ach ja, er moet gezocht worden naar melkkoetjes en dat zijn blijkbaar vooral de mensen die reizen. Nou ja, dat doen ze over het algemeen precies 1 keer en ik zal de dag prijzen dat ook wij kunnen zeggen “jongens, deze 70 piek is de laatste 70 piek”! Wat is er voor belasting deal gemaakt met die gasten die Sambil laten bouwen? Wanneer wordt het geld bij Kerriet Skot, Jamaloodin, El Haikada en onze grote leider Idina teruggehaald, beste interims? Hoe zit het met de honderden miljoenen van vriend Dos Santos?

  Nee hoor, die worden niet aangepakt, want meneer Sulvaran wordt nu minister en dat andere schorem was/is onschendbaar.

  Dus we plukken de reiziger maar weer, want Hato moet worden opgeknapt en de ministeries hebben geen geld. Opgeknapt, hebben ze dat een paar jaar geleden niet al gedaan? Ik kan me iets herinneren over een nieuwe hal. . . Tja, daar moet nodig iets aan gedaan worden, want dat is alweer een paar jaar geleden en als je elk jaar 40 miljoen reizigers door je douane-poortje krijgt, he. . . Mijn god en dan die service, dat is om te janken!

  Wat een eiland en wat zal ik blij zijn als wij volgend jaar kunnen zeggen “Ayo Curacao” tot nooit meer ziens!

 10. 70 gulden is wel heel duur voor een airport dat niets te bieden heeft. En dan moeten wij gaan betalen om de organsiatie van de ministeries te verbeteren? Laat dat die ambtenaren maar doen die al goed geld verdienen en de hele dag niets doen!

 11. Om in te stappen (!) gaat ons dus nu iedere keer dat we gaan vliegen en per persoon Naf 71 kosten… In te stappen? Jawel, want daarvoor gaan we tenslotte naar een “airport”. Instappen en wegwezen. “Airport”: dat klinkt duur, en ja, dat is het dus ook. En wat krijgen we daarvoor? Dat we in rijen mogen staan, kunnen genieten van burokratische rompslomp, te veel betalen voor drankjes en mogen wachten. En nog meer mogen wachten. Er zit hier denk ik iets goed fout; bad service & bad value for money. Still so much to do….