CURAÇAO – Het demissionair interim-kabinet heeft een presentatie ontvangen over de actuele en toekomstige situatie van Justitieel Jeugdinrichting Curaçao (JJIC, voorheen GOG). Tijdens de Raad van Ministers (RvM) van woensdag hebben de vertegenwoordigers van JJIC de huidige situatie toegelicht.

De vertegenwoordigers willen steun van de RvM om nodige verbeteringen door te voeren voor het instituut.

Bezoek
Demissionair interim-premier en minister van Justitie Stanley Betrian en secretaris-generaal Amarilis Haseth hebben onlangs de jeugdinrichting bezocht om een betere indruk te krijgen van de huidige situatie. Tijdens het bezoek hebben zij deelgenomen aan een vergadering met werknemers. De werknemers discussieerden over mogelijke praktische oplossingen voor verbeteringen aan de leef- en arbeidsomstandigheden. Tot slot kregen de heren een rondleiding en raakten onder de indruk van onder andere jongeren die het vakmanschap van timmerman leren.

1 reactie op “JJIC wil betere leef- en arbeidsomstandigheden”

  1. JJIC
    GOG dus, dat is het jeugdgevangenis van Curaçao. Daar waar de jongeren een opleiding moeten volgen en “behandeld moeten worden “met hun vaak te complexe problematiek(en).

    Volgens mij is dat gebouw 60+ of zo. Maar zo ziet het er ook uit, van binnen en van buiten. Deze Demissionair interim-premier en minister van Justitie Stanley Betrian en secretaris-generaal Amarilis Haseth hebben niets anders gedaan als hun voorgangers. Tot nu toe blijven de jongeren maar vluchten uit dat gatenkaas en blijft het personeel maar frustreren.

    Het zal dan ook duidelijk zijn dat 90% van de jongeren die daar hebben gezeten terugkeren naar de maatschappij en vervolgens naar Bon Futuro gaan. Als jongeren de toekomst moeten zijn worden ze daar voorbereid om een slechte toekomst te hebben….