CURAÇAO – De regering meldt in een schrijven aan nutsbedrijf Aqualectra dat de tarieven voor water en elektriciteit, vanaf zaterdag worden verlaagd. De tarieven dalen met respectievelijk 2,6 en 7 procent, zo meldt de Amigoe. Begin deze maand werden de prijzen nog verhoogd.

Dit houdt in dat de prijs voor elektriciteit 0,7056 gulden per kWh wordt ten opzichte van ,7585 gulden per kWh. Voor water betaal je 10,3067 gulden per kuub, nu is dat nog 10,5859 gulden per kuub. Een lager gebruik van fossiele brandstoffen door het nutsbedrijg is, samen met de daling van brandstofprijzen, de oorzaak van deze tariefsverlaging.

5 reacties op “Verlaging tarieven water en elektriciteit”

 1. Ongelooflijk hoe ondoorzichtig de financiele handel en wandel op dit eiland is! Logisch dat NL niet meer weet wat ervan te denken! Eerst wordt gezegd dat de benzineprijs onterecht is verhoogd door Kerriet Skot, vervolgens wordt de benzineprijs nog meer verhoogd, door de interims, zogenaamd omdat dit niet eerder is gebeurd (vanwaar dan het verhaal dat de benzineprijs onterecht door Kerriet Skot is verhoogd??). Dan wordt er aangekondigd dat Cur financieel in zo zwaar weer zit, dat we allemaal op een houtje moeten bijten, de komende jaren en net als dat een beetje is ingezonken, komen de interims met het verhaal dat de Awalekmaar tarieven omlaag gaan. De inkomsten die we daarmee mislopen die moeten we straks weer ergens anders mee gaan compenseren. Benzineprijs maar weer omhoog dan?? Pfff, ik kan het niet meer volgen. Sterker nog, eigenlijk wil ik het helemaal niet meer begrijpen. . .

 2. Brandstofprijzen verlaging???? wat wordt het tarief dan vanaf 1 december??

 3. @Nefie, AQ moet gewoon 1 keer zijn ballen laten zien de mensen van de RVC persoonlijk aansprakenlijk stellen en tevens de heer Schotte. Het moet 1 keer afgelopen zijn dat het volk moet boeten voor het wanbeleid en corrupte van haar bestuurders! Pak ze financieel aan en dan zullen ze wel anders piepen!

 4. oh wat zijn we blij

  stroom is 35% duurder als in nederland.
  voor mensen met een minimum inkomen is dit niet meer op te brengen
  en over water levensbehoefte nr1. maar niet te spreken

  en ik ga het helemaal niet hebben over de internet en telefoonproviders………..

 5. De regering meldt in een schrijven aan Nutsbedrijf Aqualectra dat de tarieven voor water en elektriciteit, vanaf zaterdag worden verlaagt.
  Is het wel wijs om de tarieven te verlagen? De extra gelden zouden kunnen worden aangewend om Bvb het tekort aan te vullen waardoor andere lasten verzwaringen mischien niet hoeven of op zijn minst kunnen worden verzacht. Ja water en electra zijn duur en als er iets kapot gaat bij Aqualectra dan kost het snel al vele miljoenen, met een eventueel opgespaarde reserve zou dat beter betaalbaar zijn en zouden de belasting betalers er op dat moment niet voor hoeven te bloeden. Regeren is vooruitzien.