CURAÇAO – Een politiepatrouille is vannacht rond 00.30 uur uitgerukt naar een horecazaak in Saliña wegens een overval. Bij aankomst troffen agenten een 25-jarige man aan met een schotwond in zijn onderbuik. Het slachtoffer verklaarde dat hij telefoneerde toen twee mannen op een scooter hem benaderden.

Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een horecagelegenheid had verlaten en richting een nachtclub liep in dezelfde buurt. Eén van de mannen op de scooter richtte een vuurwapen op hem en dwong hem zijn bezittingen af te geven. Hierop gaf het slachtoffer zijn telefoon af. De overvaller vroeg ook naar zijn portemonnee waarop de jongeman zei dat hij deze niet had.

Schot
Op dat moment begon de overvaller hem te fouilleren. Het slachtoffer duwde hem weg waardoor de overvaller een schot loste en hierna met zijn handlanger vluchtte. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar de polikliniek van het Sehos voor medische behandeling. Het Overvalteam is een onderzoek gestart.

14 reacties op “Overvaller schiet slachtoffer neer”

 1. @ The Dude en Ongerust:

  Juist omdat er mensen zijn die in een bioscoop etc. tekeer kunnen gaan. Juist omdat er zoveel criminelen al een wapen hebben, DAAROM vind ik het op zijn plaats dat wapenbezit vrij moet zijn. De gekken en de boeven hebben nu vrij spel. Een normaal mens kan zich niet verdedigen tegen dat geweld. Geef het slachtoffer a.u.b. de mogelijkheid om zichzelf te beschermen! En dude: Solve violence with violence. Inderdaad: als het nodig is wel ja. Wat denk je dat de politie doet? Of moeten die hun pistolen ook maar inleveren?

 2. @neffie: wat de gemiddelde Nederlandse toerist (gezin) hier uitgeeft in een week, daarvan kan een gezin hier bijna een maand leven, dus zo piechiri zijn ze niet! Cur is allang niet meer “dushi”, je bent hier je leven niet zeker. Het aantal NL-se toeristen is al met 10% gedaald en dat wordt alleen maar erger.

  @per petterson: mensen moeten de hele nacht veilig over straat kunnen, voor mijn part met het complete politiekorps erbij, je mag je als samenleving nooit laten intimideren door het uitschot, dan is het eind zoek!

  @loko loko: ja, hehehe, dat gaan ook steeds meer ‘normale’ mensen denken, ik overweeg nu ook serieus om mezelf te bewapenen, met om de paar uur een overval, inbraak en/of schietpartij!

  @mike: die wapens kun je tegenwoordig (laten) kopen bij elke snack en ze komen vooral uit zuid amerika (heb ik me laten vertellen). Schijnt dat je bij de barkjes ook nog wel eens een schietertje op de kop kan tikken.

  @nelli: had het zelf niet beter kunnen formuleren!

  @the dude: ik ben ook nooit een voorstander geweest van vrij wapenbezit (kijk wat de samenleving voortdurend wordt aangedaan door gekken met een wapen – VS bioscoop, pompstation en school moorden, – NL winkelcentrum moorden- maar ik begrijp wel dat mensen die te maken krijgen met uitzonderlijk veel en heftig geweld, zoals op Cur zichzelf op enig moment willen kunnen verdedigen. Als mijn gezin iets wordt aangedaan ga ik in ieder geval niet braaf zitten wachten op het oordeel van de rechter!

 3. @Etienne Sambo jij woont zeker in Amerika… Solve violence with violence. Eye for an eye.

 4. @Mike, genoeg kleinere steden in Nederland waar men niet meer naar buiten durft door de zgn hanggroep jongeren. Neem Gouda bv of in Soest waar bepaalde groepen de lokale bevolking terreuriseren. Ook hebben de zgn Antillen gemeentes de nodige problemen. en dan hebben we het niet over de vele inbraken door onze oost Europese vrienden.

 5. Hahahaha gebeurd zulke dingen niet in Nederland of Europa wat een onzin. Bai check riba www.opsporingverzocht.nl Wat denk je dan dat de criminelen in Nederland met waterpistool een beroving of overval plegen. Hahaha dat is tekenfilm swa. Curacao is klein daarom hoor je alles sneller. Maar Nederland is geen Paradijs hoor, trouwens wel voor de criminelen.

 6. De enige echte oplossing is vuurwapenbezit -net als drugs- vrij te geven. Alleen op die manier kunnen weerloze en onschuldige burgers zich verdedigen tegen het geweld dat ze wordt aangedaan. Alleen een pistool plaatst een oud vrouwtje van 70 op dezelfde voet als een brutale overvaller van 20. Geef de burgers het recht om zichzelf te mogen verdedigen!!

 7. nee dit is wel heel erg want heel veel familie komt hier de feestadegen doorbrengen
  van sowel antilianen uit nederland als nederlanders maar mijn familie durft ook niet meer te komen en als se dan al souden komen blijven se thuis durven niet meer uit te gaan en geld uit te geven wat ons dushi corsou so heel hard nodig heeft
  heel hoge straffen !!!!!

 8. De feestdagen naderen. Overvallers willen ook een leuke Kerst hebben en dat vereist wat geld. Dus mensen, zorg dat je wat extra cash op zak heb en liefst 2 cell-phones, zodat je bij een overval niet overhoop wordt geschoten omdat je een cheapo bent.

 9. Alweer een overval, inderdaad wordt niemand hier meer warm of koud van. Sorry voor het slachtoffer in dit geval, ik hoop dat hij er weer bovenop komt en dat de daders maar heel wat jaren in Bon Futuro mogen zitten.
  Maar ik val eigenlijk meer over de opmerking van Neffie met ‘de macamba pichiries die zo goedkoop mogelijk op vakantie zijn en alleen het hoognodige spenderen’ ?? Als mijn ‘makamba’ kennissen hier hun vakantie kwamen vieren dan gaven ze toch wel effies meer uit dan de gemiddelde antiliaan die in NL woont maar hun vakantie hier bij familie komt vieren. Hun Polar, cola en batata bij de plaatselijke snek of chino voor een paar centen. In plaats van duur geld bij een Mambo of Jan Thiel beach. Maar ja, ieder zijn ding en ieder zijn portemonnee.
  Ik zeg met nadruk mijn kennissen kwámen want het is meer de arrogante houding van de lokale bevolking en de hopi rotzooi die hen afschrikt om nog een keer terug naar t eiland te komen. Nee, dan kiezen ze wel voor een andere vakantiebestemming waar de toerist nog gastvrij en netjes behandeld wordt en waar ook nog eens aandacht besteed wordt aan de natuur.

 10. Nee hoor … In Nederland en andere Europese landen gebeuren dit soort dingen niet in deze hoeveelheid en intensiteit! In steden met vergelijkbare grootte (± 150.000 inwoners) kan je ‘s nachts alleen rondlopen en hoeft niet bang te zijn dat je voor een paar Euro’s afgeknalt wordt!
  Overigens dit gebeurt nu bijna al dagelijks op Curacao dat mensen met pistolen worden bedreigd, overvallen en gedeeltelijk ook worden beschoten…

  DIT KAN GEWOON NIET!!!

  Ik wil niet zeggen dat dit in Nederland niet gebeurt, maar je hoort bijna nooit dat vuurwapens worden gebruikt. Stel je voor dat in Zwolle, Breda, Groningen of Enschede (allemaal steden met ongeveer dezelfde inwoners getallen als Curacao) elke dag dit soort incidenten zouden plaatsvinden, dan had je politie, controles en camera’s aan elke hoek!

  Als Dushi Korsow gangsters paradise wil worden, dan veel succes ermee!

  By the way, van waar komen al die vuurwapens weg???

 11. Pistolen zijn toch gemaakt om mensen mee dood te schieten? Wat zou een overvaller anders moeten doen met zo’n ding. Mensen, heb toch begrip !

 12. Dit zijn nou laffe criminelen van het laagste alooi. Cobardes zijn het.
  Oppakken en zeer zwaar straffen. Minstens 10 jaar hard labor.
  Ik ben bang dat als over enkele maanden vrienden en kennissen die ieder jaar hier komen en ook hun andere vrienden meenemen naar ons dushi Corsow hiervan af zullen zien en hun vakantie ergens anders zullen doorbrengen. Deze mensen huren auto’s, verblijven in resorts en/ of huren een apartement, ze spenderen veel geld in punda en otrabanda doen hun inkopen op aanrade van mij bij de lokale super en tienda en vaak bij de bakker in brievengat enz het zijn heus geen macamba pichiries die zo goedkoop mogelijk op vakantie zijn en alleen het hoognodige spenderen.
  Ik heb hen er nog altijd van kunnen overtuigen (tegen beter weten in) dat het hier zo erg nog niet is en er is nog altijd niets gebeurd maar ik houd mijn hart vast. Veel toeristen komen hier niet meer. En nu kun je zeggen “dat gebeurd in Nederland ook”maar dit is geen nederland en wij hebben de toeristen nodig en Nederland niet zo liggen de zaken eenmaal.

 13. Je moet zo laat ook niet meer op de straat zijn.

  Een normale mens ligt dan in het bed.

 14. Wie reageert nog op zo’n doodgewone, allerdaagse gebeurtenis.