CURAÇAO – De 50-jarige E.C. moest zich gisteren verantwoorden voor poging tot doodslag en mishandeling met een wapen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). C. heeft op 7 augustus zijn vrouw in haar woning in Westpunt met een mes in haar schouder gestoken en sloeg haar met een ijzeren pijp op haar hoofd.

De vrouw heeft de mishandeling op het nippertje overleefd en heeft bijna twee weken in het ziekenhuis gelegen. Tegenover de rechter verklaarde zij nog steeds niet hersteld te zijn van de verwondingen.  “Een ernstige vorm van mishandeling in de relationele sfeer”, verklaarde de officier van Justitie tijdens de behandeling van de zaak.

Geweldadig
De rechter gaf een opsomming van een psychiatrisch-, een psychologisch- en een reclasseringsrapport. De man is verslaafd aan cocaïne, volledig toerekeningsvatbaar, staat hoog op de agressieschaal, heeft een onevenwichtige persoonlijkheid en is de kans op herhaling groot. “Geweld is bij de man blijkbaar de norm”, stelt de reclassering.

Straf
De eis van de officier van Justitie luidde 36 maanden gevangenisstraf waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast werd geeïst dat de man na detentie begeleiding moet krijgen van de reclassering, een psychische behandeling moet ondergaan en deelnemen aan een agressietherapie. Het vonnis luidde conform de eis met uitzondering van de voorwaardelijke straf, die is verhoogd naar negen maanden.

4 reacties op “Man bestraft voor mishandeling echtgenote”

  1. De man is verslaafd aan cocaïne, volledig toerekeningsvatbaar, staat hoog op de agressieschaal, heeft een onevenwichtige persoonlijkheid en is de kans op herhaling groot. “Geweld is bij de man blijkbaar de norm”, stelt de reclassering.

    . . . en dan krijg je nog geen 30 maanden en “psychiatrische begeleiding”?

    Whahahahahahahahaha

    Nog even snel een wapen kopen, voordat ik deze malloot ongewapend tegen kom over 30 maanden, onderweg naar zijn “begeleiding”, pfffffff

  2. verschikkelijk toch,6 jaar moest ie krijgen

  3. Castratie houdt dit soort idioten rustig voor de rest van hun leven.

  4. Levenslang was beter gepast,een gevaar voor de samenleving lijkt me.