• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leerlingen van het Maria Immaculata Lyceum (MIL) zijn vanmorgen rond 11.00 uur naar huis gestuurd wegens stankoverlast van raffinaderij Isla. Een aantal docenten zijn gaan klagen bij de directie van de school waarna is besloten om de deuren te sluiten.

“De stank slaat op je stembanden en ogen. De één is gevoeliger ervoor dan de ander,” zei één van de docenten.

Overlast
De directeur van het RK-bestuur Lisette van Lamoen-Garmers, vernam gisteren al dat de school last had van de stank. “De school heeft toen doorgezet maar vandaag was de stank ondragelijk.” Normaal gesproken is de procedure dat de milieudienst en de Isla worden ingeschakeld. “Zij bepalen dan wat de stand van zaken is en of de school wel of niet moet sluiten.” De directeur geeft aan dat zij niet op hen wilde wachten aangezien het al bijna 11.00 uur was toen de school klachten gaf.

Toestemming
Van Lamoen-Garmers heeft direct de inspectie van onderwijs gebeld om toestemming te vragen voor sluiting. “Ik heb de minister gesproken en de steeds vervelende wordende situatie uitgelegd en heb toestemming gekregen. Hierna zijn de leerlingen naar huis gestuurd.” De directeur probeert de Isla te bereiken over de stand van zaken van de geur die de raffinaderij verspreidt, maar dat is nog niet gelukt. “Ik verwacht wel dat de school morgen weer opengaat.”

8 reacties op “MIL gesloten wegens stankoverlast Isla”

 1. Ik denk wel 100 keer na voordat ik mijn kind na het mil stuur. Niet om de school of zo maar dit is het resultaat van een raffinaderij die door de politiek op zijn pootjes word gehouden omdat er een paar mensen dik aan verdienen en de rest van de bevolking eronder mag lijden.
  Geweldig hoor als je kind later ineens gezondheidsklachten krijgt.
  Als ik morgen mijn buurman doodschiet dan krijg ik wat ? mischien 4 a 5 jaar gevangenisstraf.
  Vergiftig ik een hele bevolkingsgroep stelselmatig dan mag dat want daar word geld mee verdient.

 2. ook staat er een grote bakkerij daar in de buurt, wie vergoed daar de vernietigde broden,
  of staat de voedsel inspectie dat toe dat het gebakken brood gewoon in de winkels word verkocht.

 3. Hoe haal je het ook in je hoofd om in die buurt scholen te bouwen. En nu stellen dat het de schuld is van de ISLA… Yeah right…

 4. triest dat deze situatie maar mag blijven voortduren.
  bedankt Cooper en Gijsbertha……………..

 5. En dan te bedenken dat je op het moment van sluiting van de school al teveel vergif in hebt geademd, wat nog kankerverwekkend is ook. Absurd dat dit nog mag!

 6. Op uw GEZONDHEID …………… 🙁

 7. Schietende overvallers, stinkende Isla, opruiende taal, geen kerstverlichting, gaat lekker zo, de potenionele toerist zal zich wel twee keer bedenken. Helaas.

 8. ONGOING GENOCIDE !!!!!!
  Hoezo beslist trouwens ISLA of school mag sluiten ?????
  Gaat Kenniet Gijsbertha even checken en dan blijkt het volgens hem een stel ongewassen sokken van Blooper te zijn die nog op het terrein lagen ???
  WAAR blijft de reactie van CTB, MINISTER HEALTH, YU ‘s …………………………….
  APATHIE en ANGSTCULTUUR wat een KOBARDES en LOOSERS…… Durft nu echt NIEMAND (behalve SMOC en een paar verontruste burgers) eens met de vuist op tafel te slaan en MASSAAL in protest te komen. WAAR zijn de reacties van de ouders van de kinderen die stelselmatig VERGIFTIGD worden ?????????
  BASTA ….. BASTA….. BASTA……BASTA …….. BASTA ……….BASTA …!!!!!!!!!