CURAÇAO – De 23-jarige G.G., 22-jarige Y.W. en 29-jarige J.B. stonden gisteren terecht voor diefstal, heling en vuurwapenbezit. De drie werden 29 augustus bij een woning in de wijk Rancho, op heterdaad betrapt door de politie. Uit de woning waren diverse bezittingen gestolen.

Ter rechtzitting werd een hoofdagent als getuige opgeroepen, hij was op het moment van de aanhouding de leidinggevende. De rechter uitte kritiek op de agent voor de slordige wijze waarop het proces-verbaal was opgemaakt.

Niets geleerd
De officier van Justitie eiste een gevangenisstraf van 36 maanden voor de drie verdachten. Alle drie zijn recidivisten (mensen die na een veroordeling opnieuw strafbare feiten plegen) voor eenzelfde feit. Volgens de officier hebben de verdachten niets geleerd van hun eerdere veroordeling en hebben bij de politie als voor de rechter leugenachtige verklaringen afgelegd.

Straf
De rechter achtte vuurwapenbezit en diefstal uit de woning niet wettig en overtuigend bewezen. Hierdoor zijn de verdachten veroordeeld voor ‘diefstal doormiddel van inbraak’ en hebben ieder achttien maanden gevangenisstraf opgelegd gekregen. W. moet langer op de blaren zitten omdat tegen hem nog een ‘ten uitvoerliggende voorwaardelijke gevangenisstraf’ lag van achttien maanden voor een eerdere veroordeling uit 2010.

1 reactie op “Trio veroordeeld voor wapenbezit en diefstal”

  1. en nu in de chaingang rooien schoonmaken tijdens hun straf