• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 38-jarige man die zijn ex-vrouw had bedreigd heeft een gevangenisstraf van 180 dagen gekregen waarvan 170 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook legde de rechter hem een contactverbod op. De man mag tijdens zijn proeftijd op geen enkele wijze contact hebben met zijn ex.

De man heeft al tien dagen in voorarrest gezeten, die dagen zijn ook meegenomen in de strafbepaling.

Duidelijk boodschap
De veroordeelde bedreigde zijn ex-vrouw op 23 en 24 juni met de dood. De vrouw deed tweemaal aangifte bij de politie. De officier van Justitie noemde het een ‘ernstig strafbaar feit’. De officier hield in haar eis rekening met het feit dat de man een baan heeft en financieel moet bijdragen aan de opvoeding van hun minderjarig kind. De rechter had een duidelijke boodschap voor de man: “Als een relatie over is, dan is het over. Blijf uit haar buurt ! U heeft niets meer bij haar te zoeken.”

8 reacties op “Man veroordeeld voor bedreiging ex”

 1. Ik ben het met Xavier eens.
  En vooral hier op Curacao wordt gedacht dat vrouwen onschuldige duifjes zijn. Bedreiging door een vrouw naar een man of vrouw wordt niet serieus genoeg genomen.

 2. Vraag mij af of het goed onderzocht is.
  Toen ik zelf ging scheiden, deed ik aangifte tegen mijn ex omdat zij mij aangevlogen was, het gevolg was dat de politie geen tijd had (lees: geen zin). Toen mijn ex daar lucht van kreeg, belde zij de politie en deed dezelfde aangifte tegen mij.. gevolg, dezelfde dag stonden er 4 politie agenten in mijn huiskamer, die mijn blonde rondborstige krokodillentranen huilende ex maar al te graag bij stonden.

  Ik hou van vrouwen, maar sommige weten maar al te goed hoe zij zaken naar hun hand kunnen zetten. gelijke monniken gelijke kappen….

 3. @negra, meeste kids op Curacao kennen hun pappie niet.. of het is die guy bij de snek. Er is vaak geen band.. Een pappa die de moeder van zijn kinderen met de dood bedreigt lijkt me niet een fijne vader..

 4. Hoe zit er met de gevoelens van de kids?
  Hebben zij geen inbreng? Weten zij notabene wat er speelt tussen mamie en papie?
  Of… of….toezien hoe de band verbroken woren?

 5. Meteen aanpakken zulke kerels,wat mij betreft mag de straf veel hoger zijn.

 6. zulke vrouwen doen alles om hun ex zover te krijgen !!

 7. Afgezien van het feit an sich, zijn dit soort signalen zeer gewenst in een samenleveing waarin de afgelopen 2 jaren een beeld aan het ontstaan was: “op Curacao kan alles……. en vooral ONGESTRAFT” !!!

  Blij te zien dat het OM weer laat zien niet (meer?) stil te zitten. OM ga zo door 🙂 !!

 8. Goed zo! Zulke mannen gelijk flink straffen !!