curacaoCURAÇAO – De kerstverlichting van vorig jaar is opgeslagen door Fundashon Pasku Fiesta di Luz. Dit zegt het bedrijf D-SIGN. Het bedrijf heeft in december voor de verlichting gezorgd in Punda. “De verlichting is zo ontwikkeld en gefabriceerd dat deze in dezelfde of een andere opstelling hergebruikt kan worden.”

D-SIGN zegt dat als de versiering netjes is opgeborgen dezelfde verlichting kan worden gebruikt. “Mocht het niet al te netjes zijn opgeslagen, dan is met minieme reparaties het geheel weer up-to-date te krijgen. Daar is het op gebouwd.”

Geen teken
Daarnaast geeft het bedrijf aan dat het zelfs mogelijk is om delen van de verlichting te splitsen zodat zowel Punda als Otrobanda versiert kunnen worden. “Helaas hebben wij tot nu toe nog geen enkel teken van interesse ontvangen van de stichting”, aldus D-SIGN. Gisteren werd bekend dat er dit jaar geen kerstverlichting zal schitteren in Punda en Otrobanda.

Niet geaccordeerd
Voormalig minister van Verkeer Charles Cooper verklaarde tegenover Radio Hoyer dat een eerste betaling van de kerstverlichting al is gedaan en de zending in een container in Cartagena wacht op de laatste betaling. Het interim-kabinet heeft volgens Cooper die betaling niet geaccordeerd. Cooper vraagt zich af waarom niet.

Rick Hart van Radio Hoyer in gesprek met René Vörgers:

7 reacties op “‘Fundashon Pasku Fiesta di Luz heeft niets laten weten’”

 1. Schuld vannnn………………………………… 🙂 ?

 2. Misschien dat Cooper nog wat kerstlichtjes kan kopen bij Kooyman Bo-Hama !!
  Wat een trieste vertoning toch weer. Waarom kunnen de zaken niet meer op een profesionele manier opgelost worden? Kerstversiering overdagen aan een stichting zonder geld en die bovendien de kerstversiering ieder jaar ‘zoek’ maakt. Vandaar dat sommige huizen steeds mooier versierd raken…Alle blunders stapelen zich wel op, gratis onderwijs terwijl de spaarpot nagenoeg leeg is, Nieuw ziekenhuis bouwen terwijl er geen goede alternatieve lokatie is en wederom geen budget. Renoveren is in dit geval goedkoper en sneller. Begin met het vervallen gebouw op het terrein van het ziekenhuis en bouw geleidelijk naar het bestaande ziekenhuis toe. Alle patienten oordoppen en het komt allemaal goed daar op die plek!
  Er dient een strikt bewind gevoerd te gaan worden. Klaar met al het geneuzel. Aan het werk!!

 3. Cooper valt weer door de mand. Shame on you.

 4. Vast een vriendje van Cooper waar hij de buit mee deelt!

 5. Het moet niet gekker worden. Krijgen we binnenkort 41 boten met 72 duizend touristen en die gaan in het donker winkelen? Maar dat vindt meneer Van der Veer van Riffort vast niet erg. Want die doet er alles aan om de mensen binnen te halen, zelfs warme chocolade werd afgelopen donderdag uitgedeeld. Was echt heel gezellig. OO den haag, wordt nu OO punda, mooie dorp achter de barkjes, moet haast van huilen, want niemand die het ziet.

 6. Mischien omdat er geen geld meer is? En is de eerst betaling wel gedaan en aan wie???
  Raar dat een zending die nog niet is afbetaald al in een container zit om verscheept te worden. Wat gaat dat geintje ons weer kosten? Als er volgens Cooper al een eerste betaling is gedaan en de tweede betaling uitblijft dan zijn wij (de belasting betaler) alles kwijt. Heeft Curaçao geld te veel zodat er geld kan worden weggegooid?
  Its a bloody shame.

 7. Hoe kan Cooper weten dat de container in Cartagena staat en dat er niet betaald is….dat kan hij alleen maar weten uit de tijd dat hij minister was. Toen is er dus niet betaald.

  Maar ja, zo als altijd ligt de schuld niet bij het vorige criminele kabinet, maar bij anderen.
  COOPER, GA JE SCHAMEN!!!