• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Dominique Adriaens, gaat controleren of Dutch Antilles Express (DAE) de wet overtreedt door dagelijks vluchten naar Suriname aan te bieden. DAE  heeft nu drie aanvullende chartervluchten naar Suriname per week.

Het aantal vluchten naar Suriname is aan een maximum gebonden en het totale aantal moet worden verdeeld onder de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Eerder kregen zowel DAE als Insel Air vier reguliere vluchten naar Suriname per week toegewezen. Nu blijkt dat DAE een overeenkomst heeft met Suriname over de drie extra chartervluchten. Volgens de minister heeft DAE hierover niet gecommuniceerd. Hij gaat nu uitzoeken of de vliegmaatschappij in overtreding is.

14 reacties op “Onderzoek naar vluchten DAE”

 1. @ titanic

  Yesz hij zat bij de directie. En daarom handelt cabinet stanley betrian onfair tegenover insel air. Want insel air vroeg als eerst om 8 keer te vliegen naar suriname en dat mocht niet volgens de regels en wet en nu mag dae dat wel. Dat is achterbaks.

 2. @Ruwensly
  Voor minder dan Naf 200 heb je een retourtje Bonaire.
  Ik vind dit een schappelijke prijs.
  O,ja nog wel Naf 14.50 bij optellen voor de Curacai Airport Authority. De tax voor de luchthaven van Bonaire zit al wel in de ticket.

 3. FF iets anders.. waarom zijn de vluchten naar Bonaire en Aruba zo duur?

 4. @dks

  Je snapt het nog steeds niet. Insel wilde ook vaker vliegen en om vernieuwingen en ontwikkelingen door te voeren. Maar ze worden steeds geblokeerd door de authoriteiten. En nu doet DAE het en mag het in een keer wel. Zou jij niet boos worden als het keer op keer gebeurd en jezelf niet vooruit kan maar je concurent wel steeds mag doen wat jij wilde doen??? En iedere keer ook gewoon hetzelfde doet als jij had willen doen. Ik wel hoor!! Want dat is wel lekker makkelijk dan. Ik wil wat doen, wordt geblokeerd, concurrent kopieerd het en krijg wel toestemming.

 5. Rasechte whatever,

  Je weet echt helemaal niks waar over je praat, hou nou toch eens op man en ga op andere websites gekke en valse dingen vertellen. Zoveel ONZIN dat jij praat heb ik lang niet gezien hier.

 6. Zou het niet zo zijn dat Insel te lui is om voor zijn eigen belangen op te komen. Daar zou een onderzoek naar moeten komen. Wel klagen maar verder op je luie achterwerk blijven zitten en bij elke stap die je concurrent doet boos worden. Is het management van Insel wel geschikt voor zo’n verantwoordelijke taak? Ik betwijfel het.
  Een onderzoek naar DAE is een onbegrijpelijke stap die de eigen ontwikkeling van Curaçao n de weg staat.

 7. @ Ongerust.
  Als Insel al 7 x per week zou vliegen zou er geen ruimte zijn voor DAE. behalve als alle vluchten uitverkocht zouden zijn. Die kere dat ik naar Paramaribo heb gevlogen waren er genoeg lege stoelen. Daarom een gereguleerde gelijke verdeling van de aantal vluchten. En dat geld voor alle bestemmingen!

 8. Betrian heeft nog steeds aandelen in DAE. En beide bedrijf hebben met Korpodeko te maken. Heb geen arbeidsovereekomst of andelen in Insel Air of DAE daar ben ik te slim voor. Een airline is geen slimme investering gezien alle factoren waarvan ze afhankelijk zijn.

  Wat mij verbaast is dat iedereen vergeten is wat er zich vorig jaar afspeelde. Dat Ramiz DAE winstgevend ging maken en dan kopen binnen een bepaalde tijd. En totdat Ramiz DAE koopt worden alle uitbreidingen etc van DAE door Korpodeko (Gobiernu) gefinancieerd. We zijn nu meer dan een jaar verder. DAE draait blijkbaar erg goed. Dus waarom koopt hij niet en houd de financiele steun voor DAE op.

  De zogenaamde kartelvorming (interline agreement) is voordeling voor beide maastchappijen. kostendrukken en samen werken voor betere service. Insel en SLM hebben nu een codeshare agreement om meer vluchten aan te kunnen bieden. Want zelf mocht InselAir niet uitbreiden naar dagelijkse vluchten.

  @ DAE Cpt. Victor
  Jij zal nooit iets negatiefs over DAE zeggen want het is je werkgever. Volg dit hele gebeuren allang want vind de ontwikkeling erg interessant. Vandaar dat ik misschien overkom als alleswetende. Maar je kan me niet zeggen dat DAE geen voorkeurs behandeling krijgt.

 9. @jandro
  Zat Betrian niet in de directie van de DAE een paar jaar geleden?

 10. Wat hier speelt is dat InselAir een half staatsbedrijf is (Korpodeko!) en DAE niet. Bovendien, los van het lege-stoelen-argument, is het natuurlijk vreemd dat een overheid uit gaat maken hoe vaak een particuliere maatschappij ergens heen mag vliegen. Stel je voor, dat NL de KLM zou verbieden om vaker dan vier keer per week naar Cur te vliegen. . . . Rare toepassing van het concurrentie-principe. Riekt toch wel heel erg naar een ‘beschermingsclausule’ voor staats-knuffel-vlieger InselAir. . .

 11. @rasechtewereldbewoner Heb je soms belangen in Inselair in de vorm van aandelen of een arbeidsovereenkomst?? 🙂 Je theorie kan ik wel volgen en begrijpen maar waar ik tegen ben is de kartelvorming die nu gaande is tussen Inselair en SLM. Ik denk niet dat je kan ontkennen dat de reiziger daar op zn minst geen voordeel bij heeft.

 12. @t Bebob.

  Inderdaad. Maar wat ze hier niet vertellen is dat Insel Air ook dat route vliegt. En tegen Insel air zeiden ze dat ze niet meer dan 4 keer mogen vliegen. Omdat er 8 vluchten naar suriname gevlogen word. Insel air wou 7 keer gaan vliegen en dat mocht niet en nu doet DAE dat wel en de interim cabinet van curacao steunt dat wel en dat is achterbaks en onfair. Maar DAE is altijd zo geweest tegenover Insel air en dat moet stoppen. Want Insel air doet heel veel voor curacao.

 13. @ Bebob
  Meer lege vluchten is nooit goed. Want dan gaat het bedrijf op een gegeven moment falliet.
  De huidige vluchten van en naar Paramaribo zitten niet vol en met een forze prijs verlaging gaat dat ook niet gebeuren.

 14. Wacht even, meer vluchten is beter toch, voor de economie, voor de burger?