• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Brussel gaat de Nederlandse economie onder de loep nemen. Op basis van een analyse constateerde de Europese Commissie vandaag dat er in Nederland en in dertien andere EU-lidstaten mogelijk zogenoemde macro-economische onevenwichtigheden zijn.

Er is onder meer gekeken naar het concurrentievermogen van Nederland, de schuldpositie en de wisselwerking met de financiële sector.

Evaluatie
Het dagelijks bestuur gaat deze vermoedens van onevenwichtigheden nu diepgaand bestuderen en komt volgend voorjaar met een conclusie. Is er sprake van onevenwichtigheid, dan komt de commissie met aanbevelingen aan Nederland. Het is de eerste keer dat Brussel de Nederlandse (macro-)economie gaat evalueren. De andere landen die de commissie ook nader gaat bekijken zijn België, Bulgarije, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Cyprus, Hongarije, Malta, Slovenië, Finland en Zweden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Brussel houdt Nederland extra in de gaten”

  1. Maar dat hebben onze Engelse vrienden onlangs in de EU ook al openhartig verklaard :-).

  2. Zien jullie ook welk land ontbreekt in het rijtje? Juist, onze Duitse vrienden. . . Drie keer raden dus wie wie gaat “evalueren”. . . Zit de Duitse economie dan zoveel beter in elkaar, dan de NL-se? Nee hoor, al was het alleen maar vanwege Rotterdam! In sommige opzichten is er de laatste 75 jaar niet veel veranderd!