• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij een politieopleiding van het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg (ORV) is vorig jaar fraude gepleegd. Vijf kandidaten die de Basis Politie Opleiding (BPO) volgden pleegden de fraude tijdens hun examen.

 
Het gaat om kandidaten die het Korps Politie Curaçao (KPC) in Nederland heeft geworven. Alpha Falbru, de directeur van ORV, zegt in het Antilliaans Dagblad de fraude niet goed te willen praten, maar wel te begrijpen waarom het is gebeurd. “Er was hen namelijk een goede woning en baan voor hun echtgenoten beloofd, maar in de praktijk kwam hier niets van terecht”, zo verklaart Falbru. Ze waren gedwongen om in kleine ruimtes te wonen en hun partners kregen geen werk, waardoor er te weinig inkomen was. De kandidaten hadden daardoor veel problemen aan hun hoofd. Over eventueel ontslag van de aspiranten is nog geen zekerheid.

13 reacties op “Fraude bij politieopleiding”

 1. @ Edgar. Dus wanneer ik de volgende keer mijn autopapieren niet bij me heb, maar wel een leuk verhaal weet te verzinnen dan is dat ook ‘begrijpelijk’ ?

  Dat lijkt me ruim onvoldoende. Als je ook nog een “lekker ding” bent gaat er een wereld van tolerantie voor je open 🙂

 2. Ik ree verleden week ook door rood omdat ik veel aan mijn hoofd hebt.. alleen de poltiie vond dit niet begrijpelijk en gaf me een proces verbaal. Stond niet bij hoeveel ik moet betalen maar ik heb tenminste een goed verhaal als ik voor de rechter kom

 3. Hoezo worden deze mensen niet gelijk ontslagen?
  Integriteit zou toch een belangrijke karaktereigenschap van een Bijzonder Politie Agent moeten zijn.
  Zij hebben bewezen niet integer te zijn.
  En is fraude geen strafbaar feit? Ik dacht dat alle agenten een verklaring omtrent gedrag moesten hebben?

 4. Dus wanneer ik de volgende keer mijn autopapieren niet bij me heb, maar wel een leuk verhaal weet te verzinnen dan is dat ook ‘begrijpelijk’ ?

  Goed dat ik het weet.

  Hoe noemde Saleh dat ook alweer in zijn speech ? Vervaging van normen en waarden ?

 5. oprotten uit het korps!!!

 6. Vijf van de vijf zeker? Want verder kunnen ze toch niet tellen, hahaha.

 7. Hm………. Wie bewaakt/aanhoudt de bewaker/polite?

  Ze hebben niet vermeld wat die fraude inhoudt. Als ik het goed begrijp hadden ze de titel “politie” niet moeten hebben?!

 8. Zo kan je altijd een excuus verzinnen om je niet te houden aan de regels….
  What else is new on Curacao?

 9. hopi bon !!

 10. Ach ja, de primaire vertegenwoordigers van de controle op uitvoering van onze wetten frauderen, maar de omstandigheden maken het dan toch wel weer goed lees ik hier… Wat klopt er aan dit verhaal niet??
  Wat accepteert men hier nu eigenlijk eens niet??? Deze mensen gaan straks de straat op en moeten naar eer en geweten handelen……..Niet dus want voor die tijd konden ze het al niet. Hier valt niets aan goed te praten, maar ja we weten hoe het hier gaat.

 11. Wel erg jammer dat de directeur vh ORV niets gemerkt heeft van de thuissituatie vd kandidaten en niet op de hoogte was dat gedane beloften niet ingewilligd werden….
  Deze man heeft echt hart voor zijn mensen, want hij begrijpt ze wel..

  En de kandidaten zelf waren blijkbaar ook niet in staat om aan de bel te trekken?
  Vreemd…

 12. Laat ik nou al die tijd gedacht hebben dat dat gewoon een onderdeel van hun opleiding was. . . .

 13. Boeven moeten de boeven vangen.