• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid en vice-voorzitter van de Staten Jaime Cordoba van de Pueblo Soberano is twee miljoen gulden aangeboden om zijn steun in de nieuwe coalitie op te zeggen. Dat maakte hij zelf bekend. Cordoba ging niet in op het aanbod van de onbekende persoon.

 

Op dit moment werken elf van de in totaal 21 statenleden aan een formatie, bestaande uit Pueblo Soberano, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. Met de opzegging van één van de Statenleden verliest de coalitie de meerderheid en moet er weer een nieuwe formatie komen.

Onbeschoft
“Ik vond de vraag van deze persoon onbeschoft”, aldus Cordoba in het Antilliaans Dagblad. “Ik zit in de partij en ik blijf in de partij. Mocht ik ooit willen opstappen, dan zal ik dat doen door mijn zetel aan de partij terug te geven.” Cordoba heeft geen aangifte gedaan van omkoping. Wel heeft hij de kwestie aan de partij voorgelegd en de naam van de persoon daar bekendgemaakt. Partijleider Helmin Wiels wilde geen commentaar geven.

30 reacties op “Twee miljoen voor opzegging steun coalitie”

 1. Hahaha damm zo dat is veel geld swa, met de zware crisis dat wij momenteel doormaken heb ik dat geld zeer nodig. Onbekende persoon, vergeet meneer Cordoba, geeft het geld maar aan mij. Dan ben je een echte samaritaan. Mester di cent yui. pa paga kos. Korsow is duur.

 2. of is het gewoon toekomstige aanbieders een tip geven wat ie “mimimaal” waard is.

 3. @anynymous, Als hij aangeeft dat het geen zin geeft om aangifte te doen waarom dan het in de media verspreiden? Je weet zelf dat er meteen naar bepaalde mensen zal worden gewezen! daarnaast maak je nu van jezelf een payaso die in de fabeltjeskrant thuishoort! Daar gaat je reputatie!

 4. @Anonymous,
  Je schrijft over Coroba. “Ik heb hem trouwens horen verklaren dat hij niet op zoiets voorbereid was, anders zou hij wel van te voren maatregelen hebben getroffen.”

  Maar hoe eenvoudig zou het zijn geweest om een vervolgafspraak te maken om zogenaamd details te regelen, justitie in te lichten, dan de afluisterapparatuur te regelen en dan de dader te pakken! Dat zou pas effectief zijn geweest! Daarmee was de zaak opgelost. Maar ik moet toegeven dat het niet zonder levensgevaar is allemaal, dus een beetje begrijp ik Coroba wel.

 5. @ Nardy, zo naïef heb ik het nog zelden meegemaakt. Als deze ex-politieman benaderd wordt om een strafbaar feit te plegen zou je verwachten dat hij het spelletje meespeelt totdat hij voldoende en overtuigend bewijs heeft verzameld en dan de zaak in handen geven van het OM. Nee hij komt met een oncontroleerbaar verhaal waarvan hij een van de weinigen is die het gelooft.
  En hoe je voldoende en overtuigend bewijs moet verzamelen moet je toch zeker wel aan een ex-inspecteur van politie kunnen overlaten dacht ik zo !

 6. @Anonymous: “Oud inspecteur van Politie J.Cordoba is niet de man die zoiets uit zijn duim zuigt. Hij is een bloedserieuze man, 1 van de weinigen met schoon blazoen. Ik had niet anders dan hem gehandeld als er toch geen getuigen zijn.”

  Ook als je niets kunt bewijzen dien je toch bij de politie aangifte te doen. Het is hun taak te zoeken naar de waarheid en de bewijzen. Er zijn meerdere aanwijzingen, weet hij veel wat de politie weet?

  OF HEEFT CORDOBA ZO WEINIG VERTROUWEN IN ZIJN POLITIE-COLLEGA’S WAAR HIJ 30 JAAR + HEEFT GEWERKT!!

 7. @ Anonymous. Hoewel het bijna altijd prijsschieten is om mensen van MFK en PS niet te vertrouwen, ga ik een eind met je mee. Met dezelfde argumenten zou ik echter HELEMAAL NIETS gezegd hebben. Door wel iets te zeggen kan je hier lezen dat bij bijna iedereen hier het wantrouwen is opgewekt en dat is logisch mede door geen aangifte te doen, want dat heeft voor de geloofwaardigheid wel degelijk zin. Daarom worden er bijv. aangiften gedaan tegen een onbekende, waaruit nooit een veroordeling komt en dat is ook niet het doel.

 8. Het is geen leugen. Coroba weet dat het zijn beschuldiging is tegen de ontkenning van degene die hem het bedrag aangeboden heeft. Een klacht indienen zou toch tot niets leiden als er geen getuigen bij waren. Ik heb hem trouwens horen verklaren dat hij niet op zoiets voorbereidt was, anders zou hij wel van te voren maatregelen hebben getroffen. Hij heeft gelijk. Waarom een klacht indienen bij het OM als je toch bij voorbaat weet dat het zijn woord tegen die van de aanbieder is? Het heeft geen zin als er geen getuigen bij waren.
  Oud inspecteur van Politie J.Cordoba is niet de man die zoiets uit zijn duim zuigt. Hij is een bloedserieuze man, 1 van de weinigen met schoon blazoen. Ik had niet anders dan hem gehandeld als er toch geen getuigen zijn.

 9. Januari of nee februari na carnaval verkiezingen?

 10. Statenlid Cordoba heeft het verkeerd begrepen.Het voostel was 2 miljoen voor zijn snor.Dan
  hoeft hij niet de hitserige macho man uit te hangen.

 11. @ Wimpiri, ja de drempel is nu door Cordoba gelegd op 2 miljoen, lijkt wel een veiling. Wie komt er met een hoger bod ?

 12. ONZIN ONZIN. JUIST TWEE GEWEZEN AGENTJES BEWEREN DAT MEN MET HUN EEN STRAFBARE FEIT WILDE PLEGEN. Wel wel…….. je zou verwachten dat ze de know how in huis hadden om de omkoper(s) meteen te laten arresteren. Dus ze hebben tijdens hun politieopleiding niets geleerd.
  1. is poging tot omkoping niet strafbaar??
  2 of het was aantrekkelijk en ze hadden bedenktijd nodig!!
  het heeft wel een nare smaak

 13. Liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen………..

  echt……..iets anders kunnen ze niet.

 14. @Ongerust: @nardy: nee en ze gaan ook geen aangifte doen, want ze onderhandelen nog over het tarief. . . . .

  🙂 🙂 🙂

 15. ‘t Is onderhand folklore.

 16. Ik denk dat hij het aanbod in beraad heeft gehouden.
  Bij de eerste aanleiding stapt er dus zeker een op.
  Als de naam binnen de partij wel bekend is, weten ze waar ze naar toe moeten.Dat is welmzo handig 🙂
  Nu de PS als partij nog niets heeft gedaan, moet je dus nog even wachten.
  Door het nu bekend te maken kun je straks zeggen dat je vertrek er niets mee te maken had. Erg slim. Bovendien hoef je zelf de partij niet te verlaten, want als je afwijkend stemt en de zaak klapt, dan zullen ze je als lid royeren. Dat ga je dan betreuren, je kon er niets aan doen en je hebt de hoofdprijs…
  Het geld noem je “consultancy fee”, je stort het bij bank, je krijgt een MOT melding, maar die worden niet onderzocht… Schotte weet hoe dat werkt.
  Zie het hele scenario al voor me.

 17. Cordoba en Pisas.. beide agenten.. en beide weten gaan ze niet naar het om bij omkoperij.. verdacht!

 18. Nou denk ik zomaar dat die politici die zeggen, een in hun ogen omkopings-aanbod hebben gekregen, of te weinig geboden kregen, of over een heel grote fantasie beschikken. Dus wannabe omkopers volgende keer een hoger bod doen, want zoals iedereen wel weet “everything is for sale if you pay the right price” ! En dit geld zeker voor politici die het niet zo nauw nemen met de werkelijkheid.

 19. That’s clear,hij wel meer geld zien.

 20. meteen aangifte doen met naam en toenaam………
  anders is dit verhaal weer een leugen van de PS……….

 21. ikke snap nie….het niet melden van strafbare feiten of daden is toch ook strafbaar ? je bent dan toch medeplichtig als je een strfbaar feit verzwijgd?

 22. Als je zo’n verhaal naar buiten brengt moet je ook vertellen wie je heeft omgekocht. Met A zeggen, maar B in de lucht laten hangen kan je niet verwachten dat iemand je serieus neemt.

 23. @ klaas. Een eenmanspartij die het zwaarste ministerie krijgt?

  Het ligt er maar aan hoe je “zwaarste” wil interpreteren. Niemand wilde natuurlijk met de erfenis van Jamaloodin dit ministerie hebben en was Sulvaran de sluitpost oftewel de klos.

 24. @nardy: nee en ze gaan ook geen aangifte doen, want ze onderhandelen nog over het tarief. . . . .

 25. “onbeschoft” noemen ze iets dat een grote overtreding is van de democratie. Typish PS, ze verdraaien het verhaal zodanig dat er idd geen aangifte KAN worden gedaan omdat er dan bewezen wordt dat het niet is zoals zij het doen voorkomen.

 26. “De oud-politiecommissaris heeft overigens geen aangifte bij het Openbaar Ministerie gedaan van omkoping….Ook de partij heeft nog geen aangifte gedaan van omkoping.
  Woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat het OM nog geen aangifte heeft ontvangen. ,,Het is toch een beetje
  vreemd dat een politieagent niet de juiste procedure weet te hanteren”, reageert Serphos.”

  EN PRECIES DAAR SLAAT SERPHOS DE SPIJKER MEE OP ZN KOP 🙂

 27. Wat hij waarschijnlijk onbeschoft vond, is dat hij het bedrag te laag vond. . . Ze zijn bij de soprano’s natuurlijk wel Dos Santos bedragen gewend, inmiddels. . .

 28. De steun van Glenn Sulvaran is voortgekomen door hem de post van het Ministerie van Financiën te geven… dit is toch ook corruptie? Of je nu geld anbiedt of een ministerie… de kern is gelijk en dus erg fout…Een eenmanspartij die het zwaarste ministerie krijgt? Erg vreemd dat je daar niemand over hoort… Ben benieuwd hoeveel geld hij daarnaast heeft gekregen, of zit het in de deal dat hij dat zelf bij elkaar kan stelen als minister?

 29. Alweer zo een vaag verhaal over omkoping, de vraag is : Hebben we aangifte gedaan?? Zo niet dan is het onzin.

 30. Is de ‘heer’ Gerrit S. nu voortaan achter de schermen actief, in plaats van op de voorgrond?