• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse parlementariër Carl Breeveld van eenmansfractie Doe vindt Nederland een hypocriete houding innemen. De EU-parlementariërs die een ontmoeting hadden met de oppositie, is dit ook te kennen gegeven. Dit meldt de website Waterkant.net.

Nederland heeft aan de ene kant kritiek op de amnestiewet. Aan de andere kant worden relevante archieven voor langere tijd dichtgegooid.

Hypocriete houding
“Heel duidelijk hebben we kritiek op de hypocriete houding van Nederland als het gaat om het gesloten houden van de archieven voor zestig jaar”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Doe is tegenstander van de amnestiewet en stemde tegen in het parlement. Breeveld ziet de hypocrisie ook terug in de houding tegenover president Desi Bouterse. Nederland en ook andere Europese landen prediken steeds over eerbiediging van democratische waarden en principes.

Waarden en principes
Volgens de parlementatiër zijn het dezelfde waarden en principes die Bouterse aan de macht brachten. De spiegel is de EU-parlementariërs ook zo voorgehouden. “Op deze zaken heeft niemand gereageerd, althans de Europeanen niet”, aldus Breeveld. Hij vindt het overigens ‘kinderachtig’ dat coalitieparlementariërs de ontmoeting niet mochten bijwonen. Aan de andere kant zou de coalitie er niet meer van moeten maken dan het is.

21 reacties op “‘Houding Nederland hypocriet’”

 1. @ Jackson, volgens jouw, met je ongeremd geloof in Wikipedia, is de belangrijkste bedoeling om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren, dus kunnen zij hun gang gaan en landgenoten afslachten en dan pas na hun pensioenering, voor het internationaal gerechtshof voor misdaden tegen de menselijkheid, terecht staan.
  We wachten al zo lang op gerechtelijkheid, dus die paar jaar komen we ook wel door !

 2. bij het open gooien van de diverse dossiers zal blijken dat Desii met zijn vrienden in de jaren 80 gewoon werd aangestuurd door de Ned regering.
  Alleen hij ging gewoon een stapje verder dan werd verwacht.

  Ik kan me wel voorstellen , dat als je met iemand afspraken maakt en je dan niet er aan houd er wel kwaad bloed is

 3. @Jackson, bedoelde natuurlijk jouw Diplomatieke onschendbaarheid !

 4. @Jackson, is jouw politieke onschendbaarheid vastgelegd bij internationaal recht ? Vraag ik mij af welk internationaal recht ? Of bedoel je onze nationale assemblee ?

 5. @ Surinamer,

  Diplomatieke onschendbaarheid is een bij internationaal recht geregelde bescherming tegen rechtsvervolging voor diplomaten, buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders, ministers van Buitenlandse Zaken -tijdens de periode waarin zij die functie uitoefenen – en bij uitbreiding bepaalde ambtenaren van internationale organisaties. Deze bescherming heeft alles te maken met de bijzondere aard van hun functie. De belangrijkste bedoeling is om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren.

  Bron: Wikipedia

  I rest my case…

 6. @ Jackson, ja Bouterse geniet politieke onschendbaarheid in Suriname, maar zodra hij naar het buitenland wil, laat hij eerst onderzoeken of dat buitenland een uitleverings verdrag met Nederland heeft.
  Verder wil ik nog even kwijt dat een schuldige President van Indonesie niet automatisch betekend dat Bouterse onschuldig is. Nee hij is zo schuldig als zijnde gesnapt met het bloed van zijn slachtoffers nog aan zijn handen.

 7. @Ongerust,

  Hypocriet = schijnheilig…
  Je bent schijnheilig door de een te veroordelen, maar vervolgens me zwaardere criminelen wel samenwerken.

  Natuurlijk gaat het om economische belangen, maar wees gewoon eerlijk en zeg het. Dus je kan wel weer met een heel l*l verhaal komen over wat hypocriet zijn….. Nederland is gewoon hypocriet en in vele gevallen ook nog heel inconsequent, maar daar heb ik het nu niet over.

  En je hebt zelf het antwoord gegeven door geen verschil aan te geven aan een Moordernaar A en moordernaar B….

 8. Surinamer,

  Maakt dat de Indonesische president minder schuldig? Houd je ajb niet van de domme joh.

  En Bouterse geniet op dit moment Diplomatieke onschendbaarheid, dus hij zal sowieso niet opgepakt worden.

  Voor jouw informatie sinds 1960 zijn er meer dan 500.000 inheemse mensen in West Papua vermoord en de huidige president is de 6e zittende. Dan hebben we het nog niet eens over alle andere illegale praktijken wat er zich daar voordoet en ook nog niet over de gruwelheden in Oost-Timor, de Molukken, Acheh, Sumatra etc.

  Je zou toch wel beter moeten weten met al die Javanen in Suriname…. of is het onderwijs daar net zo slecht als in Nederland als het om de Nederlandse geschiedenis gaat in Indonesie?

  Bouterse is tov de Indonesische presidenten een lieverdje hoor, dus Nederland moet niet zo hypocriet doen.

 9. Carl Breeveld is in zijn beperkt vermogen tot realiteitszin die drugsveroordeling gemakshalve vergeten ?

 10. Dat Nederland de Indonesische president uitnodigt is denk ik wel wat anders dan Bouterse uitnodigen om zijn straf (weten jullie nog wel, die voor drugshandel) uit te komen zitten. Hij is veroordeeld door de Nederlandse Rechtbank. Zover als ik heb kunnen nakijken is de Indonesische President nooit door een Nederlandse Rechtbank veroordeeld. Zou dat het verschil zijn ?

 11. Eilander,

  Dus jij zegt nu eigenlijk dat Nederland wel met hem kan samenwerken? Bouterse is niet een medelander van Nederland toch? 😉

  Anyway je leest alles blijkbaar half, ik geef alleen aan dat Nederland hypocriet is, want ze werken wel samen met de president van Indonesie die veel meer doden op zijn geweten heeft dan Bouterse. Maar Bouterse die ook democratisch gekozen is, daar willen ze geen (publiekelijk) zaken mee doen.

  Lekker beleid daar in Nederland.

 12. @jackson: hypocriet is “huichelachtig”, dat betekent dat je het een zegt en het ander doet. Dat doet NL dus niet. Inconsequent is “onder gelijke omstandigheden verschillend handelen” en dat doet NL inderdaad soms wel. Tot zover het verschil tussen hypocriet en inconsequent. Ik heb al toegegeven dat NL niet altijd consequent is, dus ik verdedig niemand. Wat het verschil is tussen moordenaar A en moordenaar B? In principe geen, maar als je vraagt “Wat is het verschil tussen Surimaribo en China?” Tja, dat vind ik toch een ander verhaal. . . Je mag zelf bedenken waarom. . . internationale politiek en de wereld-economie is inderdaad niet altijd eerlijk, vrees ik.

 13. Jackson, jij snapt het niet! Je steunt toch niet ieman, die medebewoners va je vermoord heeft? Het is gewoon een misselijkmakend mannetje.

 14. Eilander,

  Ow ja sorry Nederlanders zijn geen mensen… zij hebben bovennatuurlijke krachten! 😉

 15. @Ongerust,

  Het weten en zeggen is heel iets anders dan het weten, maar je voor de domme houden. Vervolgens wel met moordernaars zaken doen…. dat is volgends de Dikke vanDale nog steeds hypocriet.

  En wat jij nu doet is ook hypocriet, wat jij praat het goed voor een Nederland. Maar vertel mij dan even het verschil tussen een Moordernaar A en een moordernaar B.

 16. @Jackson, fijn dat je het met velen, ja ook de Nederlandse regering, eens bent dat Bouterse een moordenaar is !

 17. Jackson: Jij hebt het nu wel over Nederlanders hè? Dus denk even na!

 18. @jackson: je hebt gelijk als je zegt dat uit zakelijke of politieke overwegingen landen, ook NL, niet altijd consequent zijn, maar dat is wat anders dan hypocriet. NL weet heel goed wanneer het niet consequent is en dat is zeker niet (altijd) verdedigbaar!

 19. @Eilander,

  Juist daarom vindt hij Nederland hypocriet. Nederland nodigt namelijk wel de Indonesische president uit (door omstandigheden is hij (nog) niet gekomen). Nederland verkoopt wapens aan Indonesie (en anders doet Duitsland het wel). Met die wapens is de eindverantwoordelijke (de president) verantwoordelijk voor de vele moorden in West Papua en de Molukken.

  Dus of je accepteert geen enkele “democratisch” (in het geval van Indonesie) gekozen moordernaar of je accepteert ze allemaal.

  En nu heb ik het nog niet over het bezoek van de Dalai Lama in NL wat geen officlele ontvangst had gekregen ivm eventuele represailles van China.

  Heerlijk of niet eilander?

 20. Ik heb de moed opgegeven, ze gaan het nooit snappen, het zal wel iets cultureels of genetisch zijn. Een “misguided” volk dat een moordenaar en drugshandelaar kiest als president en ineens zijn die misdaden niet meer relevant. Precies zoals het altijd in Afrika gaat. Iedere dictator krijgt ook daar amnestie, net als de militairen die in hun kielzog meelopen. Niemand wordt ooit ter verantwoording geroepen, als het Internationaal Hof dat niet doet. Kijk naar Ruwanda, Congo, Somalie, Sudan, Zimbabwe, voorbeeld te over. Ze gaan het nooit snappen, ook deze man niet.

 21. Vind je het gek? Die man heeft flink wat moorden op zijn geweten!