• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Luchtvaartmaatschappij DAE vliegt zeven maal per week naar Suriname en dat is tegen het zere been van Insel Air. Volgens directeur van Insel Air Edward Heerenveen is afgesproken dat er wekelijks maximaal acht vluchten tussen beide landen mogen gaan vanaf Curaçao.

DAE en Insel Air zijn aangewezen als luchtvaartmaatschappijen die de acht vluchten mogen uitvoeren. Insel Air vliegt vanaf 2007 op Suriname met drie wekelijkse vluchten en heeft er één vlucht bijgekregen. Volgens Heerenveen kreeg hij te horen dat de andere vier vluchten voor DAE zijn.

Heerenveen in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

16 reacties op “Insel boos over zeven vluchten DAE naar Suriname”

 1. Beste directie team van Insel-air en DAE
  van mijn kant wens ik u veel succes toe bij de besprekeingen om te komen tot een gesamenlijke oplossing van het geschil mbt het aantal vluchten. Wel doe ik een beroep op U allen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de passagier niet eronder mag leiden

  Succes
  Denny Lang

 2. Laat Insel-air en DAE het geschil maar rustig oplossen
  De reiziger zal moeten uitmaken met welke carrier ze zullen vliegen. Wel is het zo dat de prijs en service de klant zodanig moeten overhalen waardoor hij/zij zelf zijn keuze zal maken.

 3. Ok rasechte what ever jij hebt gelijk.

  Blijf lekker DAE en Insel vergelijken en onzin verspreiden.

  Morgen weer lekker veilig op tijd vliegen naar Suriname, heerlijk op de Fokker-100

 4. @ Victor

  Het gaat er niet zozeer om wat ze doen maar de manier waarop het gebeurt.

  Bijna alle vernieuwingen die DAE doet heeft Insel Air ook willen doen maar liep steeds tegen een muur opgetrokken door de regering. DAE mag alles wegens vernieuwing en werkverschaffing en Insel niet. Vergeet niet bij insel werken er meer dan 300 man. en dat zouden er nog meer zijn als ze in hun groei niet tegen gehouden werden. Maar dat maakt niet uit.

  Dat DAE de MD financieert met indirect regeringsgeld maakt dus niets uit. Anders konden ze niet naar miami vliegen. Terwijl Insel ook wilde uitbreiden naar USA maar werd tegengehouden.

  Dat de wet voor aantal vluchten naar Paramaribo speciaal voor DAE aangepast wordt maakt dus niet uit. terwijl Insel dat ook wilde maar werd tegen gehouden.

  Dat Cooper een inval wilt plegen moet hij weten. Iedereen die in de luchtvaart werkt of een beetje verstand heeft van bedrijfsvoering vind het vast wel vreemd dat een zo een beroerd lopend bedrijf cashflow wilt generen door de omzet te verlagen en belachelijk lage prijzen. Insel Wilde ook erg gunstige prijzen bieden. Maar nee hoor ze werden weer geblokeerd en dit keer door DAE zelf!

  Bedankt voor het melden dat DAE nooit falliet is gegaan dus het is nog steeds een en hetzelfde bedrijf. Dus dat sommige hier melden dat ze geen slechte ervaringen hebben met DAE kan niet. We weten allemaal hoe het een paar jaar geleden eraan toe ging bij DAE. vergeet dat niet.

  Insel is gegaan van 2 bestemmingen naar 16. Van 2 Embraer banderantes naar 5 x md 3 x F50 en 2 EMB. Als een directeur van zo’n bedrijf nog tijd heeft om elke klant te woord te staan zo als Ramiz dat doet is hij niet bezig met het runnen van zijn eigen bedrijf. Oh ja het is helemaalniet van Ramiz want hij weigerd om het te kopen! Maar wel kaal plukken als A.L.

  En sorry President van suriname Dhr Bouterse, laat me daar maar niet over beginnen. Voor drughandel veroordeelt en heeft 12 mensen vermoord en/of laten vermoorden dan weet je al watvoor persoon dat is.

  Vlieg met wie je wilt. En net jij zou alles moeten weten omtrent interline en codeshare agreements.

 5. Het is wel weer duidelijk dat Rasechtewereld whatever weer HELEMAAL niks van luchtvaart afweet, beetje stoer nummertjes en afkortingen rond roepen want ja dat maakt indruk, dus niet!

  DAE ging slecht dat is iets heel anders dan failiet, en toen kwam de ”kwal” van een Ramiz, iemand die nog steeds zorgt dat er ruim 300 mensen een baan hebben maar ja dat maakt allemaal niet uit. Wat doet Heerveen? Hij word boos

  DAE gaat naar MIA vliegen wat doet Heereveen? Hij word boos

  DAE gaat prijzen omlaag gooien wat doet Heereveen hij word boos en stuurt Cooper met een of andere inval actie en het resultaat? Cooper verliest het en dus ook Heereveen al dan wel indirect.

  DAE gaat naar PBM vliegen en jaaa hoor daar is die weer meneer Heereveen is weer is boos!! En ALLE zaken verliest hij!!

  Dat je zegt dat Ramiz niks heeft geinvesteerd voor de Airline of het eiland bewijst al maar weer dat je te druk bent met onzin verspreiden dan even naar de waarheid te kijken. Doe nou gewoon is je huiswerk als je er zo nodig over wilt mee praten, en als je dat nou echt wilt en als je nou echt over ”kleine” lettertjes wilt praten? Waar zie jij een MD-11 van Insel Air waarmee werd geadverteerd bij Goisco met TuTu points? Om maar even een voorbeeldje te geven…maar ja zo iemand als jij die weet het toch allemaal beter.Net zoals je KLM vergelijkt met KLM. Na al je onzin vraag ik me toch echt af wat je nou bedoelt met: Liever laat en on time dan neerstorten, daar zou DAE wat van kunnen leren. Ben heel erg benieuwd wat je daar mee bedoelt, in de tijd dat DAE bestaat zijn dat soort dingen nog niet voorgekomen hoor….we zijn toch altijd laat dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken toch?! Ben benieuwd waneer de vergunning ondertekend door o.a de president van Suriname word ingetrokken voor DAE.

 6. @Ras, Ik heb nog geen slechte ervaring gehad met DAE dus kan daar niets over zeggen hoewel ik ongeveer 50-50 met beide luchtvaartmaatschappijen vlieg. Wel heeft de heer Heerenveen vroeger 1 keer personelijk ingegrepen toen zijn personeel niets deed.
  Verder ken ik ook de verhalen over DAE en Insel dus beide hebben wat werk te verzetten mbt delays en klachtenafhandeling (maar ja dat is een algemeen probleem op Curacao).

  De zgn misleiding gebeurt bij veel maatschappijen. Ook insel komt met aanbiedingen maar vergeten dan te zeggen dat je op Hato de airport tax moet betalen. Ook had je in Europa de zgn vluchten van 1 euro van NL naar Spanje.. ja 1 euro enkeltje exclusief alle toeslagen en alleen gelding als je een retourtje boekte..

  Ach Cooper. 1 van de meest corrupte mensen van Curacao.. die nemen we niet meer serieus.

 7. @ Jonas

  Graag een paar voorbeelden van de ermbarmelijke slechte service?

  Vind het altijd grappig als met het woordt kartelvorming in de luchtvaart gebruikt. Als je iets weet over luchtvaart dan weet je dat er Inserline agreement bestaan en Codeshare agreement. Google even–> Skyteam en Star alliance, dan zal je zien hoeveel airlines samen werken om de kosten te drukken. Jullie kijken alleen naar Insel. Eerste wat DAE riep nadat ze bekend maakten dat ze op Pparamaribo gingen vliegen was dat ze een agreement met SLM wilden vormen. Toen ze erachter kwamen dat SLM allang een agreement met Insel had werd het in een keer kartelvorming genoemd.

  DAE heeft ook een agreement met COPA. Klaagt ook niemand over. DAE heeft een agreement met Winair. Dus over kartelvorming hoeft niemand iets over te zeggen dat is luchtvaart. En als je het zelf doet moet je niet gaan roepen dat anderen het doen omdat ze je voor waren.

  Ik ben er klaar mee. Redu redu en dan vormt men een mening. Hou op met klagen en vlieg met de andere airline als je uberhoubt vliegt en niet alleen zit te klagen. Dan zal je beter weten waarover het gaat.

  Jeetje…. het is alsof we in NL wonen met al die zeikerds.

 8. @ Rignald
  Bij DAE kreeg je wel je geld terug dus? Daar krijg je niet eens een hotel als ze de vlucht cancellen. Dit is al vaker gebeurd en de mensen hebben op de airport geslapen.

  Maar heeft DAE zo’n geweldige service. Daar hoor ik andere verhalen over. beide kunnen van KLM leren daar komt het op neer. maar kijk wel naar beide en niet alleen naar die ene waarop je ALTIJD gevlogen hebt en vliegt.

  En DAE heeft de zaak tegen cooper gewonnen omdat hij uitspraken had gedaan. Daar had Insel verder niks mee te maken en ik snap Cooper ook. Als je je handje ophoud bij de regering voor geld hoe kan je in godsnaam zulke belachelijke marketing stunt houden. Oh ja ze verkopen maar een paar stoelen tegen die prijs.”Misleiding” en zolang CCAA alle wetten ombouwt voor DAE zal ook Cooper niks kunnen doen tegen DAE. En de huidige minsters ook niet.

  Voor wat klachten afhandeling betreft werkt het volgens mij net als bij alles op Curacao> als je er niet achteraan gaat gebeurt er niks!

 9. In de beginjaren was de klantvriendelijkheid van Insel Air ok, ik heb toen zelfs wel eens antwoord gehad van de directeur zelf na een klacht.

  Nu is het echter hopeloos. Dien je een klacht per e-mail in dan krijg je een standaard e-mail terug met het bericht dat je binnen 10 werkdagen antwoord krijgt. De relaiteit is dat je binnen 100 werkdagen nog geen antwoord krijgt.

  Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat Insel Air steeds meer begint te lijken op een sociale werkplaats van de familie Heerenveen.

  Zo is de verantwoordelijke voor klachtenafhandeling (public relations), jawel, de dochter van directeur Heerenveen. Die zal niet zijn aangenomen op basis van haar briljant CV, vermoed ik als ik zie hoe klantonvriendelijk Insel Air is.

 10. @ dks

  Zou jij niet boos zijn als alles wat jij wilt doen om te verbeteren word tegengehouden en voor de concurrent worden wetten zelf aangepast om het wel mogelijk te maken? of dat je concurrent 2 miljoen per maar krijgt om in leven te blijven en jij niks?

  En vind jij dat insel nsik positief doet? Ze zijn in ALTA en IOSA gecertificeerd. Dat is een veiligheids garantie en net zo als Gerlad zegt. liever laat en veilig dan op time en neerstorten. Daar zou DAE wat van kunnen leren. DAE speelt een politiek vies spelletje door steeds te beweren dat ze alles doen voor Curacao en en bewoner daarvan. Dan vraag ik me af waarom ze niet gewoon eerlijk zeggen hoe het staat.

  Insel is al 6 jaar bezig voor de bevolking van Curacao. Wat denk je dat er gebeurd zou zijn als Insel er niet was toen DAE 3 keer falliet verklaard werd? Precies dan had Curacao niks gehad.

  Insel wilt groeien en vanalles doen voor de maatschappij. maar worden tegengewerkt omdat ze een particulier bedrijf zijn. Zou ik ook behoorlijk pissed over zijn hoor.

  laatste nieuwtje van DAE Gratis naar Suriname…! Of toch niet. Oh ja de kleine lettertjes zeggen je moet wel een retour ticket kopen volle prijs en fueltax en andere belastingen moet betalen. Dus helemaal niet gratis!! Weer misleiding van DAE’s kant.

 11. @wereldbewoner Concurrentie is alleen maar goed. Laat Inselair wat doen aan hun erbarmelijk slechte service en ontzettend klantonvriendelijke medewerkers dan heb je van de concurrentie niets te vrezen toch? En dan worden de prijzen middels kartelvorming met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij ook niet kunstmatig hooggehouden. Ik hoop van harte dat het DAE lukt de lijn in stand te houden zodat men voor redelijke prijzen kan vliegen.

 12. @ras, volgens mij heeft DAE net een rechtzaak gewonnen tegen Cooper.. Cooper haat iedereen die hem niet onder de tafel wil betalen.

  En Insel Air. Tja hoe gaan jullie om met klachten. Heb al in April een klachtbrief gestuurd en mijn onterecht teveel geld teruggevraagd en tot heden GEEN REACTIE!

 13. Insel is altijd alleen maar boos. Laat ze nou eens met wat postitiefs komen. DAE is een ondernemende moderne maatschappij, die ook nog wat toevoegt aan de infrastructuur van Curacao en het eiland in positieve zin op de kaart plaatst.
  Samenwerken is in dat geval beter en constructiever dan tegenwerken.
  Het wordt tijd dat Insel zijn Calimero complex los laat en zelf aan de slag gaat.
  Wellicht een goed voornemen voor 2013. Success Insel!

 14. @ Edwin

  Vind het grappig dat DAE zo opgehemelt wordt. Alsof zij alijd op tijd zijn. Alsof zij beter informatie voorziening geven. Ze delen alcohol uit aanboord. waauw!!

  Als je naar de statiestieken kijkt op flightstats is Insel Air 25% vaker op tijd dan DAE. Omdat DAE iedereen steeds voor de gek houd en hoog bij laag zweert betere sevice te hebben geloofd men dat. Net als alle broodje aap verhalen die de politieke partijen uitkraamden wordt alles geslikt. Op Curacao geld nog steeds wie hier hardste roept wordt geloofd.

  En Heerenveen heeft gelijk! Alhoewel ik concurrentie toejuich voor lagere prijzen moet het wel eerlijk en gelijk blijven. Afspraken tussen regeringen doe je niet zomaar van tafel vegen toch. En waarom gelden ze wel voor de een en niet voor de andere?

  Korte opsomming
  DAE krijgt alles voorelkaar door dat:
  1. Hakim en Cooper een hekel aan Insel Air hadden doordat Insel Air geen kickbacks wilde betalen. (Middelvinger van Hakim aan Insel Air directie lid
  2. Huidige interim MP aandelen heeft bij DAE.
  3. DAE gefinanceerd wordt door Korpodeko. 2 miljoen per maand x 13 = 26 miljoen tot nu toe waarvan 11 x 1,5 mill = 16,5 mill voor Falcon Air is – de kickback voor Hakim.
  4. Ramiz ook een goede politici kan zijn met vele leugens. vb. Adverteren 6 x per week> mochten maar 4. Maar z everkochten al tickets. Uiteindelijk mogen ze nu 7 x per week gaan vliegen. Insel heeft het ook gewild. maar kreeg nee te horen want je mag maar 4 x per week vliegen op PBM. En nu mag DAE het wel? Omkoping? corruptie? Inside game? Met tijd zullen we het te weten komen.

  Als DAE zo’n geweldige airline was en alles financieel zo super ging, denk je niet de die kwal van een Ramiz het bedrijf allang gekocht zou hebben zoals AFGESPROKEN? Maar dat is men al vergeten. Bedrijf winstgeven maken en dan kopen. nee nisk kopen want dan loopt Ramiz risico en verdient hij een stuk minder dan met de wetlease’s van de MD van Falcon Air.

  Let op mensen alles winst van DAE worden zo het land uitgesluisd via Falcon Air en Ramiz investeerd niks in het eiland of DAE.

 15. beter te laat dan je leven op het spel zetten.als het iets mankeert aan de vliegtuig. zo hipo zijn wij, alles willen en geen geduld.

 16. Laat heer Heerenveen eens iets doen aan de belabberde service van Insel Air. Ik juich de concurrentie van DAE daarom alleen maar toe.

  Insel Air toont zich een waardig opvolger van de ALM (Altijd Laat Maatschappij), alleen zijn de vertragingen van Insel Air nog groter en de informatievoorziening daarover naar passagiers nog gebrekkiger.