• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eiland kampt met een groot begrotingstekort en de overheid moet nu over de brug komen met geld voor Stichting Fundashon Kas Popular (FKP). Wanneer zij dit niet doen, draaien huurders op voor de kosten. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of FKP prioriteit moet krijgen?

De 24-jarige Shulaika vindt het schandalig dat FKP het geld nog niet heeft ontvangen. “Die mensen wonen daar, omdat ze iets anders niet kunnen betalen. Het slaat nergens op dat ze nu ineens wel moeten betalen. Dat betekent eigenlijk dat alles voor niets is geweest.” De 31-jarige Melfor vult haar aan. “Ik vind het eerlijk gezegd belangrijker dat deze mensen worden geholpen dan dat Aqualectra weer geld krijgt bijvoorbeeld. Ik geef wel wat stroom op als dat helpt.”

Bijscholen
“Geld stoppen in goedkope woningen voor minderbedeelden, is geen structurele oplossing”, stelt de 34-jarige Sander. “Dit project houdt nooit op op deze manier. Er moeten arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor deze mensen en de mensen moet worden klaargestoomd om te werken en zichzelf te onderhouden. Het geld moet daarin worden gestoken in plaats van in FKP. Zorg voor bijscholingscursussen en hulp om deze mensen voor zichzelf te laten zorgen.”

Zelf redden
De 68-jarige mevrouw Rodriquez vindt FKP belangrijk, maar niet het belangrijkste. “FKP-woningen zijn een goed initiatief, maar momenteel zijn er grote problemen. Als de problemen niet worden opgelost, is er niet eens een eiland meer. Ik ben niet opgegroeid met veel geld, maar wist het ook te rooien. Ik heb hard gewerkt voor mezelf en toen voor mijn kinderen. Ik woonde in een piepklein huisje dat mijn man elke dag dat het regende opnieuw moest dichttimmeren. We zorgden er zelf voor dat we ons konden redden.”

Stelen
“Er moet veel meer geld komen voor arme mensen”, vindt de 31-jarige Frouke. “Je investeert in je eigen toekomst door deze mensen te helpen. Er wonen daar kinderen die een dak boven hun hoofd verdienen. Wat gebeurt er met die kinderen als ze op straat terechtkomen? Die gaan stelen en eindigen in de gevangenis. Daar heeft niemand wat aan.”

2 reacties op “‘Geld FKP moet naar creëren van arbeidsplaatsen’”

 1. Inderdaad is er totaal geen controle. Er zijn ontzettend veel mensen met een goed inkomen die nog steeds in het zelfde huis wonen waarin hun overleden moeder ooit woonde. De huur is dan ook nog steeds gebaseerd op het pensioentje van overledene.

 2. FKP moet in eigenboezem kijken. Het zijn niet alleen maar de sociale woningen waar er een achterstand is. Ook de koopwoningen. Voor wat betreft het innen van de gelden heeft FKP zeker meer dan 15 jaar stilgezeten.
  Dus eerst cijfers presenteren A.U.B.
  Welke achterstand over welke periode door wie. Wat is zijn of haar inkomen?

  Ook is er geen controle op de financiele situatie van de huurders. Vroeger kreeg je een sociale woning toegewezen via de politiek.
  Er zit veel meer hier achter.