• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alles staat klaar voor de formatie van een kabinet van elf zetels. Pueblo Soberano (PS), PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran hebben vanmiddag ingestemd met hun portefeuille en het vormen van een tijdelijke kabinet voor een periode van zes maanden.

 

Uiterlijk donderdag moeten de namen voor de verdeling van de portefeuilles bekend zijn bij formateur Glenn Camelia.

Portefeuilleverdeling
De portefeuilles zijn inmiddels onderverdeeld bij de partijen die plaats zullen nemen in het nieuwe kabinet:

Pueblo Soberano:
– Minister President
– Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur
– Minister van  Bestuur, Planning en Dienstverlening
– Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport

PAIS:
– Minister van Justitie
– Minister van Economische Ontwikkeling
– Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn
– Statenvoorzitter
– Vicepremier

PNP:
– Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran:
– Minister van Financiën

38 reacties op “‘Nieuw kabinet gevormd’”

 1. Glenn, hermano….. mucha di Mgr. Niewindt bo ta. Hasi nos orgulloso. Exito !

 2. Ik ben benieuwd voor welke lumpsum een vakminister zijn bedrijf even in de steek wil laten, want patriotten bestaan niet wel graaiers. Zie o.a. de financiele eis van de directeur van Curoil, die hij verloor; Rutsel Martha die door de PNP tegen enorme vergoedingen werd teruggehaald en natuurlijk Ajes versus Selikor alsmede zijn vrouw met de druktank. Negen vakministers voor een half jaar; ik denk dat we het miljoen zullen passeren, als ze tenminste komen.

 3. Met deze wil ik deze regering veel succes toewensen,en dat ze het er beter vanaf brengen dan de vorige,met respect voor eenieder in zijn of haar functie,en sterkte met het op rails zetten van dit eiland

 4. @ Jackson. Als mensen als jij zo reageren, weet ik zeker dat ik op de goede weg zit. Probeer er tenminste wat van op te steken, maar dat zal Wiels niet leuk vinden.

 5. @draw me out, Makamba kan wel bedoeld zijn als scheldwoord, maar ik weet zeker dat het niet zo wordt ontvangen door degenen voor wie het bedoeld is. Het komt over als een koosnaampje en het wordt heel praktisch gevonden. Je bedoelt namelijk een blanke Nederlander, maar omdat je geen onderscheid mag maken in wit, bruin of zwart, is het dus heel handig. Ook Nederlanders onder elkaar vragen rustig als er over iemand gesproken wordt die ze niet kennen “is het een makamba?”. Wat moeten ze anders, iedereen is Nederlander en je kunt moeilijk vragen of iemand wit is. Het woord Makamna is dus een uitkomst voor de Nederlanders!

 6. @ draw me out. zorro sorry maar je ben echt niet de enige op de wereld hoor.

  Ik weet niet hoe je erbij komt als zou ik de enige op de wereld zijn. Getuigt niet van enige slimheid. Laat mij gewoon 1 van velen zijn, maar zoals elk individu uniek.

 7. Zorro,

  Je reageert inderdaad ook weer vaak, maar nogmaals wat een lariekoek. Je doet een ieder echt een plezier door te stoppen met je reacties.

 8. @ draw me out. weet je wat ik heb zorro ook beledigd

  ????????????????????????????

 9. @ zorro sorry maar je ben echt niet de enige op de wereld hoor.

 10. @ nardy weet je wat ik heb zorro ook beledigd maar omdat zorro al 30 jaar op curacao woont had ie moeten weten dat makamba woord een beledeging is maar komt ie met onzin van researchd alsof ik ineens binnen een dag moet veranderen tja die research heb ik ook gedaan. Maar dat is een basis prinsipe van leven voor wat hoort wat. Ik zou best met zorro op een lijn staan maar alleen als ie snapt dat ik ook niet op mijn achterhoofd ben gevallen tempu kouchi boulo a pasa .

 11. @ arco wac bo tin rason pero pobresa so no ta e problema di korsou mi no tin dje tantu problema ku pobresa ku mi wak mi mes a lanta den un partinan di mas pober di korsou hopi hende mester di edukashon.

 12. @ jandro. Waarom je godslastering en waarom je volk zo beledigen over onafhankelijkheid? Gun je volk wat beters dan Haiti. Ik wacht nog steeds op je aangifte tegen Nederlandse politici, die pedofielen en maffiabazen zijn althans volgens jouw “bewijzen”. Je lijkt Wiels wel met zijn eeuwige valse beschuldigingen.

 13. Curacao gaat de komende jaren veranderen. Wij gaan eerst werken om financieel en economisch sterk te staan. En daarna op naar onafhankelijkheid. Nederland en hollanders mogen wat ze maar willen zeggen en hoeveel ze maar willen negatief zijn maar dat doet curacao en mij zeker niks. Dit is gods werk niet van de mens. Dus je zult het nooit kunnen stoppen. One Love Curacao. Curacaoenaren begin je eiland te waarderen en verdedigen. Omdat jullie dat niet doen hebben de hollanders een grote bek. Voorbeeld: Hollanders verdedigt nederland al is nederland een hypocriet land met pedo’s en piraten als parlamentiers. Dus beter zijn ze echtttttt niet.
  Wij hebben een mooie en sterke eiland met universele problemen, Dus begin vanaf nu op te staan tegen iedereen die je eiland beledigt. Love Love Love

 14. @ Marcus. Wat een negativiteit!

  Een schrale troost voor je, maar je bent niet de eerste of enige op het eiland die negativiteit met realiteit verwart.

 15. @Marcus. Je zou wel eens gelijk kunnen hebben, want de beste stuurlui gaan m.i. niet in de politiek. Als we de politiek dus even de zee noemen dan staan ze inderdaad aan wal. Lijkt me logisch. Maar er gaat de suggestie van uit dat (enkele?) politici wel goede stuurlui zijn. Geef eens wat zaken waarvan je vindt dat we de betrokken (PS bijv)politici verkeerd inschatten. Noem eens wat prestaties die we misschien gemist hebben en dan praat ik niet over beloften of bedreigingen of beweringen, maar RESULTATEN…

 16. @ samuel. Mijn vraag:Waar waren deze experts toen het land naar de bliksem ging? Waren deze experts niet assertief genoeg om hun mening toen naar voren te brengen en nu opeens wel?

  Laten we expert Jardim eens bij de kop nemen. Hij was adviseur van Schotte en heeft er na een poos de brui aan gegeven, want Schotte deed gewoon wat hij zelf wilde en luisterde niet naar goede adviezen en dat weten we na 22 maanden Schotte maar al te goed. Laten we nog hoger gaan en secretaris-generaal Stella van Rijn nemen. Wie weet behalve Schotte eigenlijk waarin ze erg goed was, maar had alleen maar te doen wat de baas zei te doen.

 17. Gezien de diverse reacties staan de beste stuurlui weer aan wal. Wat een negativiteit! Er zijn weinig mensen, die Wiels goed inschatten. Hiermee zet hij Schotte buitenspel en klaar voor ee fraude/corruptie commissie.

 18. Een hersenspinsel : Wiels wil pas over 6 maanden met een politiek kabinet komen. Vraag ik mij af wat hij denkt in die 6 maanden te kunnen doen om zijn voorgestelde politieke ministers door de screening te krijgen ? Is eigenlijk maar één antwoord op !

 19. Je kunt wel merken dat Wiels een dromer is en nooit in een omvangrijke organisatie leiding heeft gegeven. Denken dat de ergste zaken in 6 maanden, of minder, zijn opgelost door vak-ministers is wel erg weinig realistisch. Als dat in 3 jaar lukt heb je het al heel goed gedaan in een goed georganiseerd land. Op Curacao mag je daar wel een factor bovenop zetten. Daarom kan dit niet de bedoeling zijn. Hij koopt tijd om ministers te vinden die hij kan vetrouwen en probeert nu snel wat zetbazen te vinden die bij de eerste gelegenheid gewipt worden. Ongelofelijk naief dat PAIS er in meegaat.
  Benieuwd wie ze hiervoor gaan vinden. Wie heeft de capaciteiten en ZIN om zich voor max 6 maanden zo te laten gebruiken? Iemand die dat wil doen moet andere motieven hebben, zou het bijna verdacht vinden.

 20. als Glen sulvaren zelf minister wordt of een broertje minister maakt, dan weten we meteen waar zijn belangen liggen.
  als hij Jardim vraagt deze ministerpost te vervullen, dan wordt hij geloofwaardig.

 21. Zorro, interessant wat je over de gevraagde MP zegt. Ik hoop meer dat ze de interim minister van financien vragen te blijven. Maar misschien praten we wel over dezelfde persoon en gaat ie als MP het ministerie van financien goed in de gaten houden. De komende regering zal vooral financieel veel en moeilijk werk moeten verrichten en met alle respect, dan moet je iemand hebben die goed is op dat terrein.

 22. Nu komt er een tijdelijke kabinet bestaande uit experts.Mijn vraag:Waar waren deze experts
  toen het land naar de bliksem ging? Waren deze experts niet assertief genoeg om hun me-
  ning toen naar voren te brengen en nu opeens wel? Dit is een ondoorzichtig spelletje en de
  bevolking kan alleen maar grotere teleurstellingen verwachten.

 23. @ Peggy. Ja hoor de hollandse namen dat heeft absoluut prioriteit in ons land. We staan op de rand van de financiele afgrond vanwege de laatste twee jaar wanbeleid, maar Peggy vindt de benaming erg belangijk.
  Welterusten Peggy, droom maar fijn verder dat het met andere namen hier wel goed zal gaan.

 24. Ach Rita, is het weer die tijd van de maand? De onzin komt bij jou in bijna te voorspellen golven.

 25. Monk heeft beloofd dat als de PS wint dat alle hollandse namen zullen verdwijnen. meneer Monk ik hou u aan uw woord!

 26. Ok, dus, zoals ik al voorspeld had, die Sulvaran heeft zijn pastechi, althans een deel daarvan, namelijk zijn felbegeerde ministerspost, die hij binnen PAR verband uiteraard nooit gekregen zou hebben. Ben benieuwd waar het andere deel van zijn pastechi uit zal bestaan.

  Nu komt er dus een tijdelijke regering van deskundigen, maar de coalitie is al gevormd, dus wie gaan die zogenaamde onafhankelijke bestuurders worden, die de hete kolen voor Idina uit het vuur mogen halen en wie gaan dan staks de “politieke regering” vormen (haha, weer een zelfbedachte kreet, het houdt niet op). Dit gaat natuurlijk helemaal nergens over en het gaat ook niet werken, maar ja, iedere maand belastingcentjes op je rekening is er 1, toch, dus wat zal het ze een zorg zijn.

  @rita: tja, die katholieke kerk van jullie, he, goed, het is al een paar keer aangehaald, maar nog een keer dan: DE KATHOLIEKE KERK IS EEN BEDACHTE BLANKE KERK, ZO WIT ALS EEN LAKEN IS DIE KERK VAN JOU, SNAP JE DAT? UITGEVONDEN DOOR DE ROMEINSE KEIZER CONSTANTINUS, ALS NIEUWE ROMEINSE STAATSGODSDIENST, UIT ANGST VOOR DE GROEI VAN HET CHRISTENDOM. DAAR LOOP JIJ DUS ACHTERAAN, HAHAHA, WAT EEN GRAP, JOUW GOD EN JOUW GELOOF ZIJN WIT WIT WIT EN ZEEEEEEER EUROPEES!!!! BOVENDIEN OOK NOG EENS VERANTWOORDELIJK VOOR SLACHTINGEN ONDER (ZWARTE) MOSLIMS, DE INQUISITIE, PEDOFILIE OP GROTE SCHAAL EN DAT DAN PROBEREN AF TE KOPEN, GOEDPRATEN VAN SLAVERNIJ, JA, BESTE RITA, DE KATHOLIEKE KERK HEEFT HELEMAAL NOOIT IETS GEHAD TEGEN SLAVERNIJ, DAAR WERD NAMELIJK TEVEEL GELD AAN VERDIEND, SNAP JE WEL. JIJ LOOP ACHTER JE EIGEN EX-SLAVENHANDELAREN AAN, HAHA, WAT EEN GRAP EN HOE TRAGISCH OOK, DAT JULLIE DAT NIET ZIEN!! DAAR LOOP JIJ ACHTERAAN, DAAR WIL JIJ BIJ HOREN. WEET JE WEL WAT DAT ZEGT OVER JOU? Zo, en nou zeg ik het niet meer. En waar wil je nou precies respect voor hebben? Waar moeten we dat respect op baseren? Noem mij 1 ding waarvoor wij respect moeten hebben, als het gaat over de mfk of de soprano’s?

 27. Na e kabinete di tarea: mientras tantu ku no hasi kaso di korupshon lo tin pobresa i mientras tantu ku tin pobresa kriminalidat lo florese. Palabra bunita so no ta solusiona nada. Si boso den gobiernu stima Korsow di berdat duna prueba anto sin buska interes personal.

 28. Na e kabinete di tarea: mientras tantu ku no hasi kaso di korupshon lo tin pobresa i mientras tantu ku tin pobresa kriminalidat lo florese. Palabra bunita so no ta solusiona nada. Si boso den gobiernu stima Korsow duna prueba anto.

 29. Heel positief. Dit wordt de redding van dushi Korsow

 30. Wie wil er nu vakminister worden onder Wiels en de rommel opruimen, waaraan Wiels heeft meegwerkt om vervolgens na 6 maanden te mogen wieberen. Wie dat wil kan geen zuivere motieven hebben.

 31. @ rita. Breek me de bek niet open door het katholieke geloof er bij te halen. Je kan een hele bibliotheek maken met alle ellende, die daarvan gekomen is. Een politieke partij moet luisteren naar zijn achterban=stemmers en vele duizenden schijnen te willen, dat PAR aan een regering deelneemt. Niet stemmen is voor mij een no-go, maar anders stemmen is begrijpelijk.

 32. Ik hou mijn hart vast. Laten we maar weer hopen ‘for the best’. @Chopie Je moet nooit je hart verpanden aan een politieke partij. Je zult altijd teleurgesteld worden.

 33. @rita: “What about : R E S P E C T en nog eens R E S P E C T, voor mekaar” en “Er moet ontzettend veel en vaak SORRY moeten uitge- sproken worden”

  Sinds je afgelopen jaar hier op VP verscheen als fervent MFK/PS aanhanger, heb je niets anders gedaan dan MFK verheerlijken, hun criminlele acties ontkennen, schelden, beledigen, persoonlijke aanvallen (liefst op Zorro), en altijd gepaard met argumenten waarvan vrijwel iedereen denkt: “wat wil ze nou eigenlijk zeggen zeggen”, varierend van: “laat maar” tot “heeft toch geen zin”. Verder tel ik niet 1 POSITIEVE bijdrage in discussies.

  Als je uitsluitend als doel hebt kreten uit te stoten, kan dat ook ergens in de knoek waar je niemand lastig valt…………………….;).?

 34. @Chopie, maar zonder MvJ hoe gaan jullie dan het illegale geld van Dos Santos terug vragen?

  @Rita, Hoe kan je met je katholieke geloof gaan preken terwijl je 2 jaar lang een bende criminlen hebt verdedigt!

 35. @Rita, het gaat hier om commentaar op de verdeling van ministerposten, dus niet over respect, RK, of what else. Houd Staat en Kerk gescheiden alsjeblieft!

  Verder leidt de verdeling van de ministerposten onherroepelijk tot heibel in de komende zes maanden. De ministerposten voor PAIS: prachtig en uitdagend te noemen en het hadden er wat mij betreft ook wel vier (4) mogen zijn. De PS zal er weer niet veel van bakken (Onderwijs, Dienstverlening?).

  Mannen & Vrouwen: Succes (met een cynische ondertoon).

 36. What about : R E S P E C T en nog eens R E S P E C T, voor mekaar
  en voor ieder ander mens, ook voor MIJN KATHOLIEKE GELOOF, is er voor al deze
  sitaties EXCUSES geboden? Er moet ontzettend veel en vaak SORRY moeten uitge- sproken worden, en PUBLIEKELIJK, voordat ik EEN woord geloof van deze zgn. bekering.
  PAR, ga niet ineen bedelactie. Jullie zijn echt mensen zonder TROTS.
  Ik stemmen? NOOIT MEER.

 37. De ministerspost in Nederland van Osepa gaat ook naar PS. PS heeft iemand uit het demissionaire interim-kabinet als MP gevraagd, maar deze heeft geweigerd. Waarom toch? Er zou toch alles op alles gezet moeten worden om daarvoor Asjes buitenspel te zetten en die in Nederland te stationeren. Dat kan lachen worden in Den Haag.

 38. Ok weer een stap verder…… Pueblo Soberano heeft er goed aan gedaan om MvJ weg te geven. Die Glenn Sulvaran…… hahahaha zet ‘m op.

  En nu hopen dat het uitvoerbaar is en dat dit daadwerkelijk ook zal werken.

  Soberano 4 life